Arsene Wenger szerint a 2011/12-es szezon egy igazi hullámvasút volt együttese számára.

Szeptember elején az Arsenal még a 17. helyen állt a Premier Leagueben, azonban mára már sikerült felküzdeniük magukat a BL indulást jelentő harmadik pozícióba.

Júliustól kezdve nagyon eseménydús szezont láthattunk.

- mondta Wenger

Voltak negatív peridusaink aztán pozitív időszakok jöttek, majd végül megint rosszra fordultak a dolgok. Az átigazolási szezon is különleges volt számunkra az utolsó másodpercekig. Ezek után eléggé rosszul kezdtük a bajnokságot, amelynek köszönhetően sokan kételkedtek a csapatban. A klubnak kivételes erőre volt szüksége, hogy túltegye magát ezeken a dolgokon.
Ez egy remek teszt volt a klub, a személyzet és a játékosok számára is.


Az Arsenal számára az egyik fordulópont a Tottenham elleni 5-2-es siker volt. A városi rivális legyőzése után az ágyúsok a következő 6 bajnoki mérkőzésüket megnyerték.

Remek választ adtunk azon a találkozón. A csapat végig hitt magában, ráadásul nagyon összetartóak voltak.
Nagyon büszke vagyok, mert ennek a győzelemnek köszönhetően csak mégjobban megerősödött a hitünk, ami optimizmusra adott okot a játékosok és a szurkolók körében is.
Ennek az eredménynek volt köszönhető, hogy a Newcastle és a Liverpool elleni találkozót is megfordítottuk. Összességében jó teszt volt ez számunkra és természetesen szeretnénk folytatni ezt a formát a szezon végéig.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

12 éve
Törölt felhasználó
hagyjon már a hülye tesztjeivel :DDD
Magyarra fordítva a szót, Nasri, Fabregas, és Clichy távozása komoly gondot okozott, és a pótlásuk az utolsó időbe érkezett, így nagyon gyengén kezdtük a szezont, aztán feljavultunk, majd szélső védők sérülése miatt visszaestünk, most pedig megint jó formában vagyunk, mivel kezdenek visszatérni a sérültek... csak sajnos újabb szezon ment már el zsinórban hetedjére a semmivel...)
12 éve
Törölt felhasználó
Végre legalább azt látjuk, hogy a csapat összeállt a szezon végére, nem pedig szétesett. Ez hatalmas fegyvertény lesz a következő idényben.

Szólj hozzá