Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az angol csapatoknak egyre nehezebb a helyzetük európai riválisaiknál, ha egyszerre több sorozatban is bizonyítani akarnak.

A francia menedzser azok után adott hangot kijelentéseinek, hogy az Arsenal Milan elleni kiesésével a Bajnokok Ligájából már csak a Chelsea maradt az angol Premier Liga egyetlen talponálló képviselője az idei kiírásnak. Ám ha figyelembe vesszük, hogy a kékeknek kétgólos hátrányt kell ledolgozniuk a nyolcaddöntő visszavágója során a Napoli ellen, könnyen lehet, hogy már a negyeddöntőre nullára fogyatkozik az angol csapatok száma. (A két manchesteri csapat már a csoportkör után búcsúzott a küzdelemktől.)

"Az angol csapatok BL-ből való gyors kiesése valóban jelek voltak. Az ember azt gondolhatná, hogy például a két manchesteri csapat könnyedén jutott tovább a csoportjából, ami végül nem így történt. Ez nehéz ügy." - mondta Wenger.

"Angliában korábban csak formalitás volt, hogy ki végez a negyedik helyen, mert a rájátszás is pusztán formalitás volt. Ebben a szezonban azonban komoly párharcot kell vívnunk az Udinésével a főtáblára kerülésért, ami nem véletlen, hiszen az Udinese is az egyik élcsapattá nőtte ki magát a Serie A-ban."

Az angol liga intenzitását már többször is érte kritika, néhány edző és szakértő például a téli szünet bevezetését szorgalmazta a Premier Ligában, eddig mindhiába. Ezenkívül azonban vannak más buktatók is az angol csapatok számára.

"Szombaton a Tottenham ellen játszottunk, ami egy hatalmas meccs volt a számunkra. Eztán jöttek a barátságos válogatott meccsek, majd alig tértek vissza a játékosaink, rögtön jött egy másik rangadó, ezúttal a Liverpool ellen. Majd rá néhány napra a Milan ellen kellett játszanunk. Ezt túlélni nem volt egyszerű."

"Angliában minden egyes meccs külön elhivatottságot jelent, talán ezért is szenvedtünk egy picit a BL-ben az idén."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

12 éve
Törölt felhasználó
Ebben az egészben az a szomorú, hogy az angolokat olyan sportágban verik meg, amit ők találtak ki. Ez olyan, mintha az amerikaiakat lealáznák baseball-ban vagy amerikai fociban. Gatyába kell rázniuk az ifiképzést, s nem szabad hagyniuk hogy a PL játékosok fele külföldi legyen - egyszóval el kell felejteni felejteni ezt az egész, birodalmi időkből megmaradt "mi vagyunk Anglia, tehát mi vagyunk a legjobbak" mentalitást. Akkor talán tudomást vesznek a problémáról.
12 éve
Törölt felhasználó
A cikkhez:Véleményem szerint igaza van a mesternek,ami a terhelést illeti.Viszont a téli szünettel nem igazán értek egyet,ugyanis mára már a PL nagy hagyományai közé tartozik a karácsonyi és az újévi fordulós és sztem sokat veszítene az angol élvonal a különlegességéből,amennyiben télen 2-3 hétre szünetet tartanának.Ellenben viszont Januárban simán lehetne 2-3 hét pihenő,ami alatt a csapatoknak több idejük lenne új játékosokat igazolni,viszont fennállna a veszélye,hogy a nagy csapatok a BL előtt kiesnek a formából.De sztem így meg lehetne oldani.Tekintve,hogy évek óta maradnak el meccsek a nagy havazás miatt.A barátságos válogatott meccseknek viszont semmi értelme sincs és sztem az Európai élkluboknak közösen kellene fellépniük ez ügyben.Pl úgy,hogy senki nem enged játékosokat válogatott felkészülési meccsekre.
A legfontosabb probléma sztem az hogy az angol gigászok folyamatosan gyengülnek már évek óta.Kivéve talán az MU-t.Ők CR elvesztése óta stagnálnak.Na meg persze a City,akik viszont még tapasztalatlanok az európai helytálláshoz.De rajtuk kívül a cselzi széthullóban,az Arsenal évről-évre eladja ugye a legjobbjait(idén mindenki reményei szerint fordulat állhat be ez ügyben...ámen!)A 5pur2 kezdője remek,de rajtuk kívül csak 2-3 ember tud hozzátenni a padról,tehát ők kevesen vannak,de sztem ők jövőre(ha bejutnak)megismételhetik a tavalyi jó szereplésüket.A Liverpool meg érzésem szerint bután költekezik.Carroll 30,Downing 20,Henderson 20...vicc!! Wenger ennyi pénzből veretlen bajnokcsapatot verbuvált volna.Náluk tehát sztem az igazolási politikával van a baj.A Newcastle sztem jó úton halad,észreveszik a tehetségeket,le merik őket igazolni,de nem szabad elfelejteni h Demba Ba-val hatalmas zsákbamacskát vettek és sztem hatalmas szerencséjük van h a szenegáli berobbant.
Rosicky hosszabbításának örülök és remélem h az elkövetkező 2 évben is ilyen nagyszerűen teljesít majd,mint az elmúlt meccseken.
A mai mérkőzésen meg be kell darálni a Castle-t!!Go Gunners!!!
12 éve
OFF: Hosszabított Rosicky!! :) Nagyon örülök neki!
12 éve
fecc04: Belhanda, és Podolski hatalmas erősítés lenne!Ő tulajdonképpen a Montpellier "esze" és akár Wilshere poziciójában is tud játszani, de támadó középpályásként is nagyon hasznos! :) még pár hete volt róla hír, de ha Wenger így dicséri ,akkor simán kiköthet nálunk!Gervinho-t is tavaly agyba-főbe dicsérte, aztán végül hozzánk is jött!!Ő és Poldi hatalmas erősítés lenne + még Wilshere felépül!! :)
12 éve
Törölt felhasználó
Bizony 2 évvel! :) Remélem ugyanilyen formában nyomja le a 2 évet!

Szólj hozzá