Wojciech Szczesny boldogan nyilatkozott az Arsenal 3-0-ás kiütését követően az AC Milan ellen annak ellenére, hogy az angol csapatnak végül mindössze egy gól hiányzott ahhoz, hogy összesítésben kiegyenlítsék a négygólos hátrányukat az olaszokkal szemben.

A lengyel kapusnak alig volt dolga a visszavágón, de bármelyik Milan támadáskor magabiztosan jött ki a labdákért. Szczesny célja a BL-kiesést követően az, hogy a Milan ellen bemutatott formát átmentsék a bajnokság hátralévő részére, hogy jövőre is ott legyenek a legrangosabb európai kupasorozatban.

"Ezzel a győzelemmel egy üzenetet küldtünk az összes angol csapatnak, hogy amikor igazán a formánkban vagyunk, akkor nem pusztán a ligában, de Európa-szerte is bárkit meg tudunk verni." - mondta Szczesny.

"Biztos vagyok abban, hogy ez a győzelmünk nagyon sok önbizalmat fog adni nekünk a további küzdelemeinkhez. Egy picit csalódottak vagyunk, mert kiestünk a BL-ből, de azért nagyon sok pozitívumot tudunk leszűrni a 3-0-ás diadalunkból."

A lengyel kapus jól tudja, hogy ahhoz, hogy az Arsenal a következő szezonban is ott legyen a BL-ben, a Tottenham és a Chelsea közül az egyiket le kell győzniük a tabellán. Jelenleg a csapat a negyedik helyen áll a tabellán, négy ponttal a észak-londoni riválisuk mögött, s három egységgel a Chelsea mögött. Szczesny mindkét ellenfélre kitért.

"Azt gondolom, hogy a Chelsea-nél az angol játékosoknak nagy a beleszólásuk a csapatba, talán egy picit túlságosan is óriási. 2007 óta hét menedzserük volt, míg az Arsenalnál már jó ideje Arséne Wenger irányít, s még a legrosszabb napjainkkor sem volt ekkora káosz, mint most a Chelsea-nél. Az öltözőben tudjuk, hogy Arséne Wenger a főnök. Persze, Robin van Persie a kapitány a pályán, de az öltözőben mindannyian egyenlők vagyunk a menedzser szemében." - mondta Szczesny, aki rátért a Tottenhamre is.

"Jelen pillanatban nem érném be a negyedik hellyel. Mindössze négy pontra vagyunk a másik észak-londoni csapat mögött, amely klub nevét most nem említeném meg. Remélhetőleg ki tudjuk őket hívni egy nagy csatára. Azért remélem, hogy a Chelsea is feltámad majd annyira, hogy a velük harcoljon a negyedik helyért, szívem szerint ugyanis az Európa Ligában látnám a Spurst."

Szczesny a jövőbe is tekintett a BL-kiesést követően.

"Mindenképpen lendületben vagyunk. Fantasztikus meccseken győztünk a Tottenham és a Liverpool ellen, most pedig ugyanígy tettünk a Spurs ellen is. Ha továbbra is így játszunk majd, az összes ellenfelünk szenvedni fog a pályán. Elhittük, hogy bárkit képesek vagyunk megverni, s sok játékosunk hozzállása is változott ilyen téren a jó irányba."

"Nem lehetünk büszkék a 4-0-ás vereségünkre a Milan ellen, de összességében egy jó tapasztalat volt a számunkra. Néhányunk számára ez volt az első teljes szezon a Bajnokok Ligájában, s jövőre mindenképpen szeretnénk hasznosítani ezeket az élményeket, hogy még továbbjussunk, esetleg meg is nyerjük azt."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

12 éve
Törölt felhasználó
Hát, srácok, én voltam... Ha a csapatért szorít az ember, sok mindenre képes - én elhányok Londonig. Ibrát akartam eltalálni, csak pont váltott a kép. 🐍 🐍 🐍
12 éve
Törölt felhasználó
teljesen jo nyilatkozat,kicsit tenyleg sok ez a spurs szapulas,de innen is latszik h mennyire elkotelezett es vegre a csapatnak is van egykis egeszseges onbizalma.
12 éve
Törölt felhasználó
Miket nem veszel észre :D :D
12 éve
De továbbra sem tudjuk, hogy ki hányt oda :)
12 éve
Törölt felhasználó
OFF: Sokat elárul ez a kép Wenger elhivatottságáról az arckifejezése....

http://www.boxofficefootball.com/arsene-wenger-turns-to-a-sick-bench/

Szólj hozzá