Arséne Wenger úgy véli, hogy valós cél lehet a dobogó az Arsenal számára, már ami a bajnokságot illeti.

A Tottenham egy hét alatt két rangadót bukott a Premier Ligában, így a korábbi 10 pontos előny megcsappant, s Harry Redknapp együttese immáron csak négy pontos fórral állhat a képzeletbeli dobogón az Arsenal előtt. Az Arsenal ezzel szemben két derbin is győzedelmeskedett, előbb az észak-londoni riválisuk, majd a Liverpool ellen.

Wenger a témát illetően úgy gondolja, az Arsenal van olyan lendületben, hogy valós fenyegetést mutasson a Tottenham felé a harmadik helyért.

"Tudjuk, hogy hatalmas feladat előtt állunk, de már a szezon elején felállítottuk magunknak azokat a célkitűzéseket, amiket szeretnénk valóra váltani a szezon végére. Efelé pedig lépésről lépésre haladunk." - mondta Wenger.

"Még akkor is azt mondtam, hogy nem lehetetlen a Spurst megelőzni, amikor 10 pont előnnyel rendelkeztek előttünk a tabellán, mert akkor még hátra volt az észak-londoni derbi, valamint tudjuk, hogy a Premier Ligában bármelyik csapat képes megverni a másikat."

"Úgy gondolom, hogy az elmúlt 18-19 meccs alapján rendkívül egyenletesen teljesítünk, mégha voltak kisebb-nagyobb megakadások is. Ugyanakkor most sikerült egy remek lendületet vennünk, és természetesen továbbra is ezt akarjuk folytatni."

"Ez ugyanakkor nem lesz egyszerű, hiszen még egy ilyen remek csapat, mint a Liverpool is mindössze a hetedik helyen áll. Ez minden csapat számára nehéz. A lendületünket azonban meg akarjuk tartani, és a saját stílusunkban akarjuk lejátszani a hátralévő mérkőzéseinket."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

12 éve
Törölt felhasználó
Egyértelműen meg kell előzni a csirkéket! Nem végezhetnek elöttünk!!!!
12 éve
Törölt felhasználó
A Newcastle ellen, hazai környezetben és az előzményeket tekintve csakis a győzelem az elfogadható. Számomra hihetetlen ez a feltámadás, amit a csapat mutatott az elmúlt két rangadón. A hármas periódus előtt (Sp*rs, Liverpool, Newcastle) (és a Milan elleni vereség, illetve kupa-kiesés után) hallottam egy olyan véleményt, hogy az Arsenal ezen a 3 meccsen 0-7 pontot szerezhet, de inkább a 0-hoz vagyunk közelebb. Jó érzés belegondolni, hogy a papíron legnehezebbnek ítélt két derbin már túl vagyunk, és 6 pontot szereztünk, a Szarkák pedig most nincsenek nagy formában, nyerni kell ellenük, ráadásul otthon!
12 éve
Törölt felhasználó
Nice Academy: Arsenal

http://www.youtube.com/watch?v=qfTTz0eb6Ig

Egy kis kedvcsináló.
12 éve
Törölt felhasználó
Na csak óvatosan! Nemrég még a 4. helyhez is kisebb csoda kellett. Ne legyünk telhetetlenek. 4. helynél lejjebb ne essünk ez most a fő. A Newcastlet le kell győzni és onnantól kezdve jobb lesz a helyzetünk.

Szólj hozzá