Arséne Wenger felszólította a csapatot, hogy hinniük kell magukban, hiszen átírhatják a rekordok könyvét. A három héttel ezelőtti sokkoló teljesítmény után Wenger úgy érezte, hogy a csapatnak semmi esélye sincs.

 

Ám azóta a csapat fontos győzelmet aratott a Tottenham és a Liverpool felett. A mester véleménye megváltozott, szerinte a hit sokra képes. A francia elmondta, hogy csak pozitív gondolatoknak kell a játékosok fejében lennie.

 

Nem élünk álomvilágban. Tudom, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben. Statisztikailag 5% esélyünk van. Ebben az 5%-ban viszont hinnünk kell, hiszen van esélyünk.

 

Számunkra a tét az, hogy megmutassuk, hogy megvan bennünk a minőség és meg tudjuk csinálni. Akkor is ha csak 5% az esélyünk. Hinnünk kell benne, hiszen ha nem tesszük, biztosan nem lesz meg.

- ilyen méretű fordításra pusztán három csapatnak sikerült eddig. Sokan visszaemlékeztek az 1980 as évekre, ám nem kell sokáig visszamennünk. A 2003/04-es szezonban a negyeddöntőben a Milan otthon 4-1 re nyert a Deportivo ellen, ám idegenben négy gólt kaptak, így kiestek.

A mérkőzésen kétséges Rosicky játéka, így minden esély szerint Walcott-Oxlade-Gervinho és Van Persie fog kezdeni.

 

Tudom, hogy fáj a játékosoknak az első eredmény. Viszont a büszkeségünket nem vesztettük el. Holnap magabiztosan kell kimennünk és szép játékot kell mutatnunk. A Milan ellen nem volt sok helyzetünk, nem játszottunk jól.

 

Ha ők tudnak 4 gólt lőni, akkor mi miért ne? Fontos, hogy tudjuk, meg tudjuk csinálni. A hit erősebb és a közelmúltban a hit révén jó eredményeket értünk el.

- utalt Wenger az előző két nyertes rangadóra.

 

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

12 éve
Törölt felhasználó
Lopni, csalni azért nem tudunk :D :D
12 éve
Törölt felhasználó
Ericcson! Ilyen manipulációs képességgel politikusnak kéne mennetek :D :D :D
12 éve
Törölt felhasználó
Reggel még milyen magabiztos volt itt mindenki. Majd hárman elkezdtük leírni, hogy nagyon mondják a megcsináljuk szöveget, már meg mindenki komor hangulatban van :D
12 éve
Hát nem tudom. Oké hogy lelkesek, de ez már kicsit túlzás. De nem értem miért csinálnak úgy mintha a mi javunkra lenne 4 gól. Túlságosan magabiztosak, és ebből lehet hogy megint nagy verés lesz, de ne legyen igazam...
12 éve
Törölt felhasználó
Korábban nagyon magabiztos voltam, hogy tovább megyünk, de olvasva ezeket a Wenger nyilatkozatokat elbizonytalanított..

Szólj hozzá