Az Arsenal szerda délelőtt hivatalosan is bejelentette az ESPN korábbi sajtóértesüléseinek megfelelően azt a tényt, miszerint a csapat a Manchester Cityvel fog barátságos meccset játszani a nyári felkészülési szezon folyamán.

A mérkőzésre július 27-én, magyar időszerint délután egy órakor fog sor kerülni a pekingi Madárfészek stadionban. A meccsnek egy kisebb tétje is lesz, ez lesz ugyanis a 'Kína Kupa' első derbije, amely trófea sorsáról egy mérkőzés fog dönteni a két csapat között.

Az Arsenal a tavalyi felkészülési szezonuk folyamán már járt Kínában, a második túrán azonban a Manchester City személyében erősebb ellenfél várja majd az Ágyúsokat, mint Hangzhou Greentown együttese.

Ivan Gazidis így kommentálta az eseményeket:

"A 2011-es kínai túránkat és élményeinket követően a csapatnál már mindenki nagyon izgatottan várja az idei kirándulásunkat. Az Arsenalnak hatalmas rajongótábora van Ázsiában, és ezzel a pekingi mérkőzéssel ismét közelebb kerülhetnek hozzánk az ottani, elsősorban kínai szurkolóink."

"Biztos vagyok abban, hogy a Manchester City elleni mérkőzésünk hatalmas népszerűségnek fog örvenendi a kínai szurkolók körében." - tette hozzá Gazidis.

Az Arsenal az elkövetkezendőkben még több információt fog kiadni a felkészülési szezonra vonatkozóan, amelyről már kiszivárgott egy-két részlet. A várakozások szerint a csapat még Hong Kongban és Szöulban is fog játszani, az ázsiai túrát követően pedig Nigériában fog felkészülni a klub a 2012/13-as idényre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

12 éve
Törölt felhasználó
De nagy meccs lesz a nyár közepén, várom már ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Egy Arsenal-5pur2 barátságos ,esetleg? :D :D

Szólj hozzá