Vasárnap utazik az Arsenal a dubaj-i edzőtáborába, hogy megkezdje a felkészülést a 2022/23-as klubidény hátralévő részére.

A csapat szombaton egy zártkörű felkészülési meccset játszott a Watford ellen, amelyet 4-2-re elveszítettek az Ágyúsok - igaz, ebben nagy szerepe van annak is, hogy Mikel Arteta a második félidőben többynire ifijátékosokat küldött pályára.

A dubaj-i edzőtáborba természetesen azok a játékosok vesznek részt, akik lemaradtak a világbajnokságról. Bár a csapat még nem tette közzé az utazó keret névsorát, minden bizonnyal ott lesz a repülőn többek között Tierney, Gabriel, Holding, Elneny, Lokonga, Odegaard, Nelson, Marquinhos és Nketiah is.

Hallani lehet olyan híreket, miszerint a világbajnokságról már kieső Thomas Partey és Matt Turner is egyből Dubajba utazik Katarból, de a klub hivatalosan még nem erősítette meg ezeket a pletykákat.

Jó hír lehet, hogy a hetek óta sérüléssel bajlódó Emile Smith Rowe is ott lehet a többiekkel. Az angol játékos a szezon eddigi részében folyamatosan ágyékproblémák hátráltatták, így meg kellett operálni. A rehabilitáció utolsó részét Dubajban töltötte a középpályás, így ő majd a helyszínen csatlakozik a kerethez, és folyamatosan tér majd vissza a teljes terheléshez.

Az Arsenal december 8-án a Lyonnal, 12-én pedig a Milannal játszik majd, ezt követően visszatér Londonba a csapat, ahol az előzetesekkel ellentétben mégsem a Barcelonával, hanem a Juventusszal lesz felkészülési meccs december 17-én. A bajnokság december 26-án indul újra a West Ham ellen, hazai pályán.

Két hiányzó biztosan lesz

Ben White magánügyi okokból kifolyólag hagyta ott az angol válogatott katari összetartását, és várhatóan már nem is tér vissza a torna helyszínére. Az Arsenal nem adott ki külön közleményt a védő állapotáról, csak a támogatásukról biztosították White-ot. Egyelőre nem tudni, hogy White utazik-e a csapattal Dubajba, vagy hogy egyáltalán mikor térhet vissza.

Gabriel Jesus állapota még ennél is aggasztóbb. Brazil sajtóhírek szerint a játékos egy ideje bajlódik a jobb térdével, eleve sérülten érkezett meg a világbajnokságra. Jesus a kameruni elleni meccsen először volt kezdő a Selecaoban a tornán, de egy óra elteltével le kellett cserélni.

A mérkőzést követő kezdeti vizsgálatok azt az eredményt hozták, hogy Jesusnak legalább három hetet kell majd kihagynia - ami három hónapra nőhet, ha műteni kell. Jesusnak a sérülés miatt véget ért a torna, White-hoz hasonlóan ő is elhagyta az edzőtábort és hamarosan megérkezik Londonba, hogy az Arsenal orvosai is elvégezhessék a saját vizsgálataikat, és eldöntsék: szükséges lesz-e az operáció.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (181)

1 éve
Roberto Martinez lehet Lucho Enrique utódja. 😀
1 éve
szegeny spanyolok
1 éve
Martinellit vinne a barca
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Nem tudom ti hogy látjátok de ha Gabriel J. tényleg 1-2 hónapra dőlt ki, én ezt a Goncalo Ramost megpróbálnám leigazolni és egye fene inkább nem kell szélső. Vele szerintem meg is oldódna a csatár probléma. És ha majd Gabriel visszajön, ő is tudna szélen hasznos tagja lenni a csapatnak és Sakaról is egy kicsit levenné a terhet
1 éve
Akkor pont nincs szukseg csatarra, ha egesz tavaszra dolne ki akkor kene hozni maximum. Ha minden jol megy februarban mar jatszhat.
1 éve
Ilyen kaliber biztos, hogy nem fog érkezni. Egy fasza szélső jó lenne, annyi, hogy ahhoz az kell, hogy Martinellire is lehessen érdemben számítana középen. A Saka Martinelli Mudryk trió akár lehetne baszó is, a másik opciónak a Lefty által gyakran emlegetett Thuram is fasza opció lehetne, mert fűért hozható, geció fó fizikum, gyors, univerzális és tűrné a padot is.
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Gyerekek! Eldőlt. Marokkó-Portugália következik👌👍
1 éve
van meg egy felido, de erdekes h Ronaldo nincs es rogton 2 gollal mennek a felidoben
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Majd csereként beáll szerintem. A mecs előtt írtam hogy annyira jó a keretük, hogy Ronaldo nélkül is hozzák.
1 éve
inkabb ugy fogalmaznek, hogy Ronaldo nelkul hozzak, vele meg nem
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Itt a második félidő 3-0
1 éve
most mar eldolt
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Még a végén Goncalo lesz a gólkirály
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Csabigunner és Jackoxi most azért csendben van....🙃
1 éve
Érvényesült a papírforma, bár nem értem Svájc hogy volt ilyen fos, ők a nagyok ellen is viszonylag szoros meccseket szoktak játszani. Vélhetően ők kurva szar a portugálok meg kurva jó napot fogtak ki. Nem hiába, kivették a féket. :D
1 éve
Amúgy te faszláma, te vagy az, aki lapít, mikor nyernek az angolok, spanyol meccs közben is végig kussoltál. Annyira szánalmas vagy!
1 éve
Nem tűnt fel, hogy engem kurvára nem érdekel a vb? :D Csak akkor írok, ha a te faszságaidat nem bírom elengedni, vagy ha újra nem jött be egy tipped. Szívből gratulálok a portugáloknak, nagyon jók voltak, beárazták a svájci labdarúgást, én odaadnám nekik már most az aranyat. CR hiánya érződött egyébként és nem negatív értelemben. Ha emlékeznél, én már a vb kezdete előtt is a végét vártam.
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Csabigunner tevalóban a Vb előtt is leírtad hogy téged nem érdekel de Jackoxi annyira látványosan utálja a latinokat, hogy nehéz észre nem venni. Most spanyol kiesésnél el volt ájulva de most hogy Portugália kiütötte az amúgyse gyenge svájciakat, rendesen be van kussolva és ilyenkor másról beszél, meg összevissza csak éppen nem a lényegről. Én az angolokról elismerem hogy top8-ak biztosan de még lehet az is hogy top4-ek. De ő rühelli a latinokat rendesen. Egy sportágban mindenkivel tisztességesen kéne bánni. Na mindegy
1 éve
Nem akarok Jackoxi nevében beszélni, de szerintem elsősorban nem a latinokat utálja, hanem téged.
1 éve
Téged figuráztalak ki, mikor a spanyolokról írtam, de ne szólj senkinek.
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Ok. Úgy teszek😎
1 éve
Te amugy a latinajkuak vedoszentje vagy vagy mivan? Senki nem utalja sem a Brazilokat sem a Portugakokat, csak azt a latvanyos reszrehajlast amit muvelsz.
1 éve
Én ezen a VB-n már csak azért szurkolok hogy Xhaka eltörje Pepe nyakát az utolsó VB-jén..

Szólj hozzá