MATCH RECAP: Arsenal 3-1 Liverpool -febr. 4.

Nagyon fontos rangadót sikerült nyernie az Arsenalnak vasárnap a Liverpool ellen, ezzel a csapat öt pontról kettőre csökkentette a hátrányát a jelenlegi listavezető mögött.

A vezetést Saka révén az Arsenal szerezte meg, de a félidő előtt nem sokkal a Pool egyenlíteni tudott egy védelmi hibát követően Gabriel öngóljának köszönhetően.

A második félidőben a Liverpoolból Virgil van Dijk is hibázott, amit Gabriel Martinelli ki is tudott használni és újra megszerezte a vezetést az Arsenalnak. A végeredményt a csereként beálló Trossard állította be, aki a meccs hajrájában szépen elfutott a bal oldalon és Allison lába között jutatta a labdát a kapuba.

"Massziv győzelmet arattunk, ez egy gyönyörű nap volt. Óriási teljesítményre volt szükségünk, és minden játékos ennek megfelelően játszott, szívüket-lelküket beletették a pályán. És ehhez kellettek a szurkolóink is, együtt óriási erők vagyunk." - mondta Arteta.

"Azt gondolom vasárnap szintet léptünk ahhoz képest, amit eddig a szezonban mutattunk. A Liverpool egy klasszis csapat, klasszis játékosokkal és edzőkkel. Elég egyetlen hiba és már büntetnek is. Fizikálisan és mentálisan is csúcson kellett lennünk. Remek teljesítményt nyújtottunk és köszönet a szurkolóinknak is."

A meccs legjobbjának választott Jorginho így értékelt: "Különleges nap volt. Hála a szurkolóinknak, érezhető volt a pályán is a biztatásuk. Nagyon keményen kellett dolgoznunk a mérkőzés egésze alatt, nagyon a határon voltunk végig, mert a Liverpool egy bivalyerős csapat. Ez sikerült és meg is lett az eredménye. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Persze tovább kell majd lépnünk, hogy a folytatásra figyeljünk, de most van egy kis időnk az ünneplésre."

A csapat ezen a héten a West Hammel találkozik idegenben, vasárnap 15:00-től.

Gabriel Jesus napokon belül visszatérhet, Zinchenko vádlisérüléssel küszködik - febr. 4.

Nemcsak a Liverpool, de az Arsenal is több kulcsjátékosa nélkül kellett, hogy kiálljon a vasárnapi rangadón.

Gabriel Jesus már a múlt héten is térdsérüléssel játszotta végig a Nottingham elleni meccset, akkor még a fájdalomcsillapítók segítettek, ám a brazil játékát végül nem kockáztatta meg Arteta vasárnap. A spanyol edző mindenesetre megjegyezte, hogy reményei szerint Jesus napokon belül visszatérhet.

A meccsen Zinchenkót és Sakát is sérülés miatt kellett lecserélni. Arteta elmondása alapján az angol szélső hamarosan rendbe jön, de miután kapott egy rúgást a bokájára, nem tudta folytatni a játékot.

Hasonlóan járt az ukrán bal bekk is, aki újfent vádligondok miatt kért cserét a félidőben. Vele kapcsolatban Arteta már óvatosabban fogalmazott, szerinte még ki kell vizsgálni a játékost a folytatás előtt.

Tomiyasu visszatér, közeleg a hosszabbítása - Fabrizio Romano - feb. 5.

Hamarosan csatlakozik a kerethez Takehiro Tomiyasu, miután a játékos hazája Japán kisebb meglepetésre kiesett az Ázsia Kupa negyeddöntőjében Irán ellen egy utolsó percben kapott gól következtében.

Tomiyasu a nyitómeccset leszámítva folyamatosan játszott a tornán, így meccs fitt, egy ilyen játékosra pedig szükség lesz az Arsenalnak, hiszen Zinchenkót újfent vádlisérülés miatt kellett idő előtt lecserélni a Liverpool elleni meccsen.

Tomiyasuhoz kapcsolódik, hogy a csapat nagyon közel áll a japánnal való szerződéshosszabbításhoz. Az érdemi tárgyalások már az Ázsia Kupa előtt megtörténtek, Fabrizio Romano szerint már csak a szerződés aláírása van hátra, a bejelentést pedig a közelgő napokban meg fogja ejteni a klub.

Ismét az Egyesült Államokban edzőtáborozik majd a csapat - The Athletic - jan 30.

2023 után idén is az Egyesült Államokban fog edzőtáborozni a csapat, írja a The Athletic.

Adam Crafton hétfői cikke szerint Mikel Arteta a Manchester Uniteddel és a Liverpoollal együtt ismét ellátogat a tengerentúlra, hogy ott készüljön a 2024/25-ös bajnoki idényre.

Az Arsenal tavaly két meccset is játszott Amerikában: egyet a Manchester United ellen New Jersey-ben és egyet a Barcelona ellen a Stan Kroenke-által birtokolt SoFi stadionban, Los Angelesben. Idén tehát jöhet a Vörös Ördögök elleni visszavágó, egy másik meccset pedig a Liverpool ellen fogunk játszani, akik akkor már Jürgen Klopp nélkül készülnek majd a következő idényre.

A futball - és különösen a Premier Liga - egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, a klubok pedig igyekeznek minden anyagi lehetőséget kihasználni a 2026-os USA-Mexikó-Kanada közös rendezésű világbajnokság előtt.

Az Arsenalt szép számmal követik az USA-ból, mint Crafton írja, a klubnak több szurkolói közössége van, mint amennyi állam alkotja az országot, így nem csoda, ha idén is ezt a helyszínt választotta Mikel Arteta csapata a felkészülésre.

Marquinhos Brazíliába tart, Runarsson távozott, Cedric marad - febru. 2.

Lezárult Angliában az átigazolási időszak, a klubok február 1., éjfél után már nem reigsztrálhatnak új játékosokat a keretükhöz a szezon végéig.

Az Arsenal - a várakozásoknak megfelelően - csendes átigazolási időszakot tudhat maga mögött, nem lett új érkező játékos a felnőtt keretben.

Marquinhos távozhat - a fiatal brazil szélsőt a Nantes visszaküldte a tél folyamán a kölcsönéből, a London Evening Standard szerint a 20 éves játékost a Fluminese hívja - kölcsönben a szezon végéig, opcióval a végleges megvételre.

Cedric Soares azonban az előzetesekkel ellentétben marad a csapatnál. Bár sokáig úgy volt, hogy a portugál Törökországba távozhat, végül sem a Besiktassal, sem a Galatasaray-jal nem sikerült megegyeznie - pedig az Arsenal nem gördített volna akadályt a távozása elé. 

Távozott viszont Alex Runarsson - az izlandi kapus a Cardiff-nál volt kölcsönben, az Arsenallal azonban a napokban felbontották a szerződésüket, így a kölcsönszerződés is érvénytelenné vált. Runarsson a Koppenhága játékosa lesz. 

A tartalékok közül többen is távoztak: a fiatal bal bekk Lino Sousa az Aston Villához, Bradley Ibrahim pedig Dárdai Pál csapatához, a Herthához igazolt. Az alap átigazolási összegeket nem hozták nyilvánosságra a felek, de az Arsenal vélhetően nyomott eladási árral adott túl a fiatalokon, magas továbbadási jutalékkal. Sousa és Ibrahim mellett még Miguel Azeez távozott véglegesen a spanyol harmadosztályban játszó Atletico Baleares csapatához, az ő szerződése a szezon végén leját volna az Arsenallal.

Kölcsönbe került több fiatalunk is a több játéklehetőség reményében: Charles Sagoe Jr. Charlie Patino csapattársa lesz a Swansea-nál, Zane Monlouis a Readinghez igazolt, Khayon Edwards pedig a Leyton Orient játékosa lett a szezon végéig.

Újabb bevételforrást szerzett a klub - febr. 2. arsenal.com

Eladtuk a London Colney edzőközpontunk névhasználatai jogát a Shoba Realty dubaji luxus ingatlanfejlesztő cégnek, a Shoba logói ráadásul megjelennek majd az edzőmezeink ujján is, írta pénteken az Arsenal.

Megbízható sajtóértesülések szerint kicsit több mint 10 millió fontot kapunk évente.

Csak viszonyításképpen: a Liverpool 20 millió fontot kap évente az Axa-tól az edzőközpontjuk névhasználati jogáért, de náluk az edzőmezek elején is az Axa logó virít.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (220)

3 hónapja
On this day 21 years ago Marouane Chamakh made his professional debut 🇲🇦🪄

Emlekezzunk meg egy igazi legendarol! 😀
3 hónapja
https://www.girondins33.com/storage/breves/marouane-chamakh-1-sc.webp Mekkora suttyó XDD Kinőtt a haja :D Amúgy én elhittem neki , mikor megérkezett és folyamatosan rugdosta ősszel a gólokat.
3 hónapja
kellett volna hozni moge Gourcuffot is
3 hónapja
Nasriról egyébként sokat elárul, hogy ez volt a nagy haverja. Ő is hamar taccsra tette az egész karrierjét.
3 hónapja
Na igen Gourcuff😀 Amugy baszki evek mulva is megnezel egy videot rola tenyleg egy az egyben Zidane-ra hajaz a mozgasa 😀 Nem tudom nala is mi ment felre ennyire... JACKOXI: en is elhittem akkor, hogy jo lesz xD Nasri is durvan bezuhant, de igy is nyert 2-3 bajnoki cimet mig mi lofaszt se. Az ido ot igazolta!😀
3 hónapja
Haha, most hallom csomóan hiányoznak a Gironából, Michelt meg elmeszelték. Milyen meglepő ez egy rReal elleni meccs előtt, nem? 🙂
3 hónapja
ha a csapat nem is jo belole, de Ode a legjobb

Martin Ødegaard has created 43 chances from open play this season, more than any other player in Europe’s top five leagues. 🤯 [@WhoScored]
3 hónapja
Ezért kéne csatár, hogy ezekből több gól legyen.
3 hónapja
B+! Mikor fogod már fel végre, h Arteta hamis 9-est akar pályára tenni? Előkészítő mindenes poszt, jöhet ide bárki nem fog sokkal többet rúgni Lacazettenél vagy Jesusnál ebben a szepkörben. Előbb kellene megtanulnia Sakanak, h kell labdába rúgni...
3 hónapja
De ez egy baromság amúgy, amit mondasz. Jesus egy csomószor kerül gólhelyzetbe, aztán elbassza kb az összeset. Egy normális csatár ha meglőné azokat a gólokat, amiket neki kéne, már előrébb lennénk. Nem Sakának kéne megtanulnia, hanem a futóbolond Martinellinek, aki idén dupla nulla.
3 hónapja
Jesus egy szar befejező, ezt kár lenne szépíteni. Minden szezonjában alul lövi az xG-t, hol kínos szinten, hol kevésbé kínos szinten. Mondjuk idén olyan sokat nem kerül helyzetbe, mint tavaly, de még ígyis 2-es alultejesítésben van. Emellé folyamatosan kiesik hosszabb-rövidebb időkre, és játékban sincs már meg az a varázsa, ami anno az idejövetelekor megvolt. Ezek csak részben a játékrendszer hibái, itt igenis csatárkérdés van. Szerintem Toney jönni fog.
3 hónapja
Nem tudtam, hogy a hamis kilences azt jelenti, hogy csak minden 4. zicceredet lodd be😀
3 hónapja
Havertz messze nem hamis 9-est játszott, ergo ha jönne normális csatár, akkor Mikel sem fogja ezt erőltetni.
3 hónapja
Milyen ziccerek? Alig van normális gólhelyzete Jesusnak... Ellenben Saka valóban minden 4. ziccerét lövi csak be...
3 hónapja
És Martinelli? Fel nem fogom, hogy tudod őt feljebb helyezni Sakánál. Lőtt két gólt a Palace ellen, ami miatt jobbnak tűnik a statja, de idén siralmas. És ráadásul annyira buta, hogy azt fáj nézni. Csak futni tud.
3 hónapja
Ez a Van de Ven tenyleg ennyire jo vagy csak nagy a hype? Most megdontott valami rekordot, de amugy azonkivul milyen?😀
3 hónapja
ha nem a Spursben jatszana, akkor nagyon jo vedo lenne 😂
3 hónapja
Csinált már pár nagyobb hülyeséget a Spursben, de nem semmi, h KH létére ő a világ leggyorsabb játékosa!? vagy "csak" PL rekord?
3 hónapja
Nagyon bevált nekik, ha Dragusin is olyan jó lesz, mint ahogy be van harangozva, akkor az úgy elég bitang lehet.
3 hónapja
Majd az idő eldönti, de szerintem Postecoglou jó választás volt nekik. Nem egy túlhypolt edző és nem igazol értelmetlenül. Kane után, ha összerak egy jó csapatot akkor le a kalappal (aminek persze nem örülnék).
3 hónapja
De Laurentiis Rudi Garcianak: "ROHADJ MEG! "❗
"Az utolsó meccsén az Empoli ellen szembesítettem, hogy nagyon sok hibát követ el szerintem, erre azt mondta, hogy 'engedd, hogy úgy csináljam, ahogy én akarom'
Ha valaki így válaszol neked, akkor vagy azt mondod egyből, hogy rohadj meg vagy csendben maradsz
A félidőben az öltözőbe mentem és mondtam neki, hogy "mi a f@szt csinálsz, tényleg azt akarod, hogy kirúgjalak?!"
A végén pontosan ez történt. Mondtam neki, rohadj meg!"

😂😂😂😂😂😂

Szólj hozzá