Fabio Capello meglepetésszerű távozása kapcsán többen úgy vélekedtek, hogy Arséne Wenger is elképzelhető lenne az angol válogatott szövetségi kapitányaként, ám a francia menedzser kategórikusan cáfolta ezeket a pletykákat.

A múltban már több alkalommal is felmerült Wenger neve egy-egy nemzeti válogatott kapcsán, néhány évvel ezelőtt például ő lehetett volna Raymond Domenech utódja a franciáknál is, ám ez a megállapodás is kudarcba fulladt. Wenger a Sunderland elleni meccs előtti sajtótájékoztatóján azt is elismerte, hogy miért.

Már több alkalommal is elárultam, hogy miért nem szeretnék szövetségi kapitány lenni. Angliában 65 millió ember rajong a futballért, ez egy megszállott ország a sportot illetően. Az angol szövetségre kell bízni a döntést, és reménykedni kell benne, hogy angol szakembert választanak. Én nem érdeklődőm e poszt iránt.

- mondta Wenger.

Nem szeretnék sehol sem szövetségi kapitány lenni, mert az egy teljesen más munkát igényel, mint egy klubnál. Míg egy klubcsapatnál olyan az edző dolga, mint egy maratonié, egy szövetségi kapitánynak inkább rövidtávra kell felkészülnie. Talán már egy kissé megkoptam az évek alatt, de még mindig jobban érdekelnek a rövid távú dolgok.
Egy nemzeti csapatot vezényelni teljesen más, több PR-nak, több kommunikációnak kell lennie, kevesebbet kell foglalkozni a sportot illető kérdésekkel, s csapatot sem kell építened: ha egy jó generáció áll egy edző rendelkezésére, akkor nyert ügye van, ha pedig nem, akkor az ellen nem tehet semmit. Egy klubnál azonban mindig kell csapatot építeni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
Lehet, hogy Arséne nem akar szövetségi kapitány lenni, de az utolsó bekezdésben leírtak alapján azt gondolja az ember, hogy Wenger számára tökéletesebb feladatkör nem is létezhet. Szeret beszélni, szinte mindenről van véleménye, ami ebben a sportágban történik, legyen az szabályváltozás, gazdasági kérdés, tehát "a PR-ral, és a több kommunikációval" nem lenne problémája. Saját bevallása szerint sem szereti az átigazolási időszakokat, mert ez a pár hónap nagyobb stresszel jár számára, mint maga a szezon, a válogatottnál biztos nem kellene ilyen dolgokkal foglalkozni. Építkezni olyan értelemben lehet nem tud, mint egy klubnál, viszont beépíteni igen, fiatal tehetségeket, vagy csiszolatlan gyémántokat. Szinte Wengerre szabták ezt a melót, egy kivétellel, ha a válogatottnál kudarcot vall, akkor évekig kell várni, míg javítja ezt a malőrt, a klubjában hétről hétre, szezonról szezonra feledtetheti a botlásait.
12 éve
Törölt felhasználó
ÉN csak tényleg attól félek, hogy ha Redknapp kaja meg a posztot, akkor ne az legyen, hogy az Arsenal játékosok mellőzve legyenek. Azért bármennyire is utálom a spurst és Redknappet, tartom annyira intelligens embernek, hogy ha kinevezik, akkor félreteszi a múltat és csakis az angol válogatott érdekeit nézi, és ha megérdemlik a játékosaink, akkor behívja őket! Mert azért Walcott, Gibbs és a jövőben AOC is hatalmas löketet ad/adhat a válogatottnak.
12 éve
Törölt felhasználó
Mindenképp egy angol szövetségi kapitány kéne, aki végre gatyába rázza, és kicsit frissíti a keretet, erre pl Stuart Pearce jó lehet, aki igen csak ismeri a fiatalokat, és el kezdheti beépítani őket majd az EB után, ha persze ő maradna a kispadon

Szólj hozzá