Továbbra sem csendesednek azok a spekulációk, melyek szerint Andrey Arshavin akár már januárban csapatot válthat.

A sport360.com információi szerint a török liga listavezetője, a Galatasaray, tárgyalódelegátust küldött Londonba, hogy puhatolódzanak az orosz, és egy másik arsenalos, Tomas Rosicky esetleges megszerzéséről.

Arshavint egyébként már tavaly nyáron is csábítgatta a török klub, akkor Emmanuel Ebouével együtt akarták leigazolni az orosz középpályást, de akkor Wenger nem bólintott rá Arshavin eladására. A játékos azóta kiszorult az Arsenal kezdőjéből, ráadásul formán kívül, indiszponáltan játszik.

Bár az Afrikai Nemzetek Kupáján érdekelt két támadó, Gervinho és Chamakh távollétei miatt aligha valószínű, hogy Wenger pont a télen túladna a két játékosán, az egyik valóban távozhat a soron következő hetekben. A német Bild értesülései szerint például a Schalke csapata is hamarosan hivatalos ajánlattal jelentkezhet be Arshavinért.

A lap úgy tudja, hogy a Schalke hamarosan megválik az egyik támadójától, Farfántól, akinek a szerződése az idény végén lejár a klubbal, s aki a hosszabbítást csak irreálisan magas pénzügyi jutattásokhoz köti. A perui játékos a hírek szerint egyébként napokon belül az Inter játékosa lesz, s az ebből származó átigazolási összegből, valamint az orosz Gazprom-támogatásból a Schalkenek lesz forrása Arshavinért.

Az orosz középpályás sorsát helyi források szerint egykori klubja, a Zenit is figyeli, ám ott még nem döntöttek a szakvezetők arról, hogy visszaveszik-e a 30 éves középpályást.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

12 éve
Törölt felhasználó
Bármennyire is szimpatikus a kis orosz, szerintem ő már nem fog tudni megújulni itt, nálunk. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy 30 évesen úgy játsszon, mint az az ittléte első két évében tette. Szerintem mindenképp tovább kéne adnunk.

Rosicky szerintem marad. Rajta látszik, hogy minden meccsen odateszi magát, fut, csúszik-mászik, lő. Szerintem csereként tökéletes. A nyáron lesz idő helyettest keresni.
12 éve
Törölt felhasználó
Ez a transzfer már nagyon adja magát. Arshavin részéről az EB miatt, ha rendszeres játéklehetőséget akar, és formába lendülni, akkor lépnie kell, mert itt csak epizód szereplő, a klub részéről egyértelműen a pénzt lehet felhozni indokként, mivel talán most a télen kapnánk érte a lehető legtöbbet. Szóval az Andrey-jel kapcsolatban felvetődő bármilyen pletyka szintű hírben látok reális esélyt.
Lehetséges, hogy úgy távozik a klubtól, ahogy érkezett, az utolsó pillanatban.
12 éve
Törölt felhasználó
Arshavint én is inkább csak a Zenitben, esetleg a Schalkében tudom elképzelni, és őt el lehetne adni télen, legalább Oxi kap lehetőséget.
Rosicky maradjon, mostanában egész jól játszik.
12 éve
Törölt felhasználó
de azert ara nem gondol Wenger hogy nem vet meg edig semit es kit fog gervinho helyere teni??? vagy ep Chamakh 🧀 ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Rosickyt meg kellene tartani, de Arshavin mehet, így legalább felszabadulna egy hely a keretben. Kérdés, hogy mennyire kell komolyan venni a Galatát, és hogy Arshavint érdekelné e egyáltalán a török ajánlat. (Szerintem inkább Zenit lesz belőle, előbb vagy utóbb)

Szólj hozzá