Az Arsenal, Arséne Wenger reményei szerint, hamarosan bejelentheti Thierry Henry ideiglenes visszatérését a csapathoz egy kéthónapos kölcsönszerződés értelmében. A megállapodás érdemi része már eldőlt, már csak a formalitásokon múlik a dolog, valamint azon, hogy a angol labdarúgó-szövetség milyen gyorsan regisztrálja Henry-t az Arsenal keretébe.

Bár már vannak olyan hírek is, melyek szerint Henry már a Fulham elleni meccsre odaférhet a kispadra, sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy a francia - akinek a mezszáma a 12-es lesz - a január 9-ei, Leeds elleni FA-Kupa meccsen fog újra debütálni az Arsenal keretébe.

A visszatérésről korábban már több Arsenal-játékos, mint Song vagy Mertesacker, is nyilatkozott, de természetesen már a többiek is alig várják a francia játékost a pályára.

"Fantasztikus, hogy visszatér! Bátor döntésre vall, hogy elfogadta a csapat ajánlatát, de nem veszít vele semmit. A stadion előtt ott áll a saját szobra, ez mindent elárul. Minden létező rekordot megdöntött korábban az Arsenalnál, és mindent meg is nyert." - mondta Robin van Persie.

"Sokan persze megkérdőjelezik, hogy miért tért vissza, amikor már minden csúcsot felülmúlt, de erre az a válasz, hogy Thierry imádja a játékot, és egész egyszerűen játszani akar. Néhány hete én is megkértem, hogy térjen vissza egy pár hét erejéig."

"Hihetetlen játékosról van szó, ez már az edzéseken is megmutatkozott. Volt egy pár tréningje, s bár nem akarok túl sok nyomást helyezni rá, nagyon jól szerepelt ezeken az edzéseken. Alig várom már, hogy ismét együtt játszhassak vele."

"Úgy gondolom, hogy minden játékosunknak jót fog tenni, hogy visszatér. A fiatalabb srácok nagyon felnéznek rá. A QPR elleni meccs előtt tréningen például láttam, hogy Francis Coquelinnel váltott néhány szót, hogy merre helyezkedjen. Már most remek munkát végez."

Mikel Arteta is alig várja, hogy együtt játszhasson az Arsenal élő legendájával.

"Mindig is nagy csodálója volt Thierrynek, mind akkor, amikor még itt játszott, mind a barcelonás évek alatt. Nagyszerű, hogy egy ilyen tehetséges és tapasztalt játékost fogunk a csapatunkban tudni, biztos vagyok benne, hogy óriási segítésünk lesz a személyében."

"Az edzéseken nagyon jól teljesít, és mindenkivel nagyon közvetlen. Sokat beszélget a játékról a többiekkel, nagyszerű hozzáállása van. Sok mindent hallottam róla, de én is úgy vélem, hogy hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy ismét nekilendüljön a Premier Ligához. Ehhez biztos, hogy megvan a tehetsége és a tudása. Azt nem tudom, hogy fizikilag mennyi időt bír ki a pályán, de az biztos, hogy a tapasztalatával bármilyen helyzetből győztesként tud majd kikveredni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

12 éve
Törölt felhasználó
Ericsson az mekkora lenne ha Henry már a Fulham ellen kezdő lenne és a CSK:DBár ez még nagyon korai...Talán majd a Leeds ellen:P ;-P
12 éve
Törölt felhasználó
"A QPR elleni meccs előtt tréningen például láttam, hogy Francis Coquelinnel váltott néhány szót, hogy merre helyezkedjen."
Úgylátszik bevált Henry tanácsa, mivel nagyon jól játszott miután beállt:D
12 éve
Törölt felhasználó
OFF: Az előzetes hírekkel ellentétben egyre több helyen írják azt, hogy ma még nem lesz a keretben Henry.
12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem mindenki várja Henry érkezését! :D
12 éve
Törölt felhasználó
cefregunner Wenger úgy értette, hogy jelen pillanatban nem harcolhatunk. Idén egyszer ezt már eljátszott az év elején, majd megint nyilatkozta, hogy versenyben vagyunk majd megint ott tartunk hogy nem. Én azt mondom, hogy egy mai győzelemmel a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azon lenne a hangsúly, hogy visszatértünk a versenybe.

Szólj hozzá