A BBC legfrissebb értesülései szerint olyannyira jól haladnak a tárgyalások az Arsenal és a New York Red Bulls között Thierry Henry kölcsönvételét illetően, hogy a szilveszteri QPR elleni meccset követően véglegesíthetik a kötelező papírmunkákat. Ezt követően pedig a felek hamarosan elküldhetik a dokumentumokat az illetékeseknek, hogy az újév első napján nyíló átigazolási időszakban regisztrálhassák az Arsenal élő legendáját a soron kövekező két hónapra, beleértve a Bajnokok Ligáját is.

A Daily Expess úgy tudja, hogy az alapértelmezett szerződés február 15-ig szól, ennek értelmében Henry még pályára léphetne az AC Milan ellen is. Az angol lap hozzátette: az Arsenal még szeretné meggyőzni a francia csatár amerikai csapatának vezetőit, hogy engedjék meg, hogy egy picit kitolhassák ezt a dátumot, így még arra is van esély, hogy Henry játszhasson a Tottenham elleni észak-londoni rangadón, amit február 26-án rendeznek.

Miközben már csak lényegében a formalitáson múlik Henry visszatérése, Wenger elmondta, hogy mi vezetett addig, hogy visszaigazolja az Arsenal mindenkori gólkirályát.

"Ahogy visszatért hozzánk edzeni novemberben, már az első napon tudtam, hogy készen áll a visszatérésre." - mondta Wenger.

"Először 17 évesen találkoztam vele, majd 22 volt, amikor hozzánk került. Tudtam, hogy mennyire intelligens játékosra leltünk a személyében, tudtuk, hogy egy rendkívüli tehetségre tettünk szert. A futball világában minden fejben dől el, az agy dönti el, hogy hogyan mozog a testünk. Thierry azonban egy végletekig okos ember."

"Nekem rövid távú megoldásra volt szükségem, és tudtam, hogy Thierrynek megvan az a képessége és tudása, hogy segítsen bennünket. Rajta kívül aligha találtunk volna ilyen kaliberű játékost mindössze két hónapra."

Wenger azt is elmondta, hogy mit lát még Henryben, ami pluszt jelenthet a csapatának is.

"A tavalyi évben, a dél-afrikai világbajnokságon úgy éreztem, hogy Thierry igen is pluszt tud adni a francia válogatottnak még az utolsó meccsein is. Van benne valami különleges. Tudja, hogyan kell helyezkedni, tudja, hogy miként nehezítheti meg az ellenfél dolgát. Majd meglátjuk, mi lesz ezúttal. Nem akarok túl nagy nyomást helyezni rá, de bízom abban, hogy egyes helyzetekben jól jön majd még a csapatnak."

A francia menedzser azt is elárulta, hogy nem tervez stratégiaváltást Henry visszatérése esetében sem.

"Ahogy a Barcelona leigazolta Ibrahimovic-ot középre, Thierry kihúzódott a bal oldalra. Tehetséges játékosról van szó, aki bárhol megállja a helyét a támadósorban, sőt még az egyedüli támadó ék mögött is tud játszani."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (68)

12 éve
Na akkor GO GUNNERS! :)
12 éve
Törölt felhasználó
Nem kell itt viccelődni, majdnem vágott 1et ez a Keane gyerek :D
12 éve
nyert a Blackburn!!! :D :D :D
12 éve
Törölt felhasználó
Szép volt Blackburn :)
12 éve
Törölt felhasználó
Húúú nyert a Blackburn!!!!

Szólj hozzá