Miután az Arsenal 1-0-ás vereséget szenvedett az Etihad stadionban, a Manchester City vendégeként, Arséne Wenger legénységének újból 12 pontos hátránya lett a listavezető manchesteri csapattal szemben. A mérkőzést követően pedig a francia menedzser lényegében úgy nyilatkozott, hogy az Arsenal kiesett a bajnoki címért folytatott harcból.

A mindig optimista és fiatal kora ellenére rendkívül céltudatos Wojciech Szczesny azonban máris kitűzött egy újabb elvárást saját maga és a csapat felé: a lengyel kapusnak ugyanis csak az számít, hogy a Tottenham előtt érjenek célba májusban, a bajnokság zárófordulója után. Jelenleg az Arsenal öt pontos hátrányban van az észak-londoni riválisukhoz képest, s nehezíti Szczesnyék dolgát, hogy Harry Redknapp alakulata egy meccsel kevesebbet játszott egy elmaradt forduló okán.

Szczesny azonban bizakodó:

Az a fő cél, hogy megelőzzük a Tottenhamet. Teljesen mindegy, hányadikként végzünk májusban, csak ne mögöttük legyünk.

- mondta Szczesny a Manchester City elleni mérkőzést követően a London Evening Standard lapnak.

Ez az egyik személyes célkitűzésem is, mivel én magam is Arsenal-rajongó vagyok, szóval sokat jelentene nekem, ha előttük végeznénk. Ezzel kapcsolatban rendkívül magabiztos vagyok, hogy így is fog sikeredni.
Végül úgyis el fognak botlani. Valóban dicséretet kell adnunk, amiért ilyen jól állnak, de úgy vélem, hogy mi jobb csapat vagyunk náluk és hogy emiatt meg fogjuk előzni őket a bajnokságban. Majd ahogyan haladunk előre májusig, majd meglátjuk, hogy hogyan fognak megbirkózni a nyomással, de az való igaz, hogy jelenleg nagyon jónak tűnik az ő csapatuk is. Remélhetőleg azért a szezon második felében több pontot is fognak bukni.

A fiatal lengyel értékelte a csapata és a Manchester City teljesítményét is az elmúlt fordulóból.

Nem hiszem, hogy túl sok különbség lenne a két csapat színvonala között. Ők azonban megtalálták a rést rajtunk, rúgtak egy gólt és végül ez döntött. Ugyanakkor a mérkőzés alatt megmutattuk, hogy vagyunk legalább olyan jók, mint ők, akik a bajnokság leggazdagabb csapatának tudhatják magukat. Jelenleg, ahogyan a tabella is mutatja, övéké a legjobb csapat, ráadásul megvan bennük az önbizalom, hogy elhiggyék, hogy bárkit képesek megverni.
Úgy vélem azonban, hogy még a City is fog pontokat bukni az idén. Egy remek Chelsea ellen kaptak ki, akiknek úgy tűnik, hogy visszajön a magabiztosságuk. Jelenleg nekünk túl sok a hátrányunk az élmezőnyhöz képest, ezen kell dolgoznunk, hogy ledolgozzuk ezt, mielőtt a bajnoki címről kezdenénk beszélni. Remélhetőleg a karácsonyi zsúfolt időszakban hozni fogjuk az elvárt eredményeket.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

12 éve
Törölt felhasználó
RVP gólja nem volt les egyébként..de még ezt is elvették tűlünk.. http://www.dailymotion.com/video/xn38o7_rvp-s-wonderful-finish-was-not-offside_shortfilms 1:01-nél látszik
12 éve
Törölt felhasználó
A top 4 a cél ,ez egyértelmű és ebbe beletartozik a csirkék kopasztása is ;)
12 éve
Tribbiani: tegnap jó napod lehetett hisz nyert a Shitty és a Spurs!! :D

OFF:Állítolag 7 milliót ajánlhatunk a télen Matias Suárez-ért! :)
12 éve
Törölt felhasználó
12 éve
Törölt felhasználó
Nem akarom Tribbianit elkeseríteni, de olyan nincs, hogy a Sperms előttünk végezzen... Idén is lesz St. Totteringham's Day!

Szczesny pedig egy igazi ágyús, egy állat :D

Azt láttátok, amikor a Wigan győzelem után együtt énekelt a szurkolókkal?

http://www.youtube.com/watch?v=wDvqiMr9PIU

http://www.youtube.com/watch?v=tJDyUjhBNaQ&feature=related

Óriási figura! A tegnapi teljesítményéért pedig külön ki kell emelni!

Szólj hozzá