Thierry Henry számára nagy nap volt a mai, miután az Arsenal róla is szobrott állított a klub 125. évfordulójának alkalmából.

Henry 1999 és 2007 között volt az Arsenal játékosa, s volt a csapat kapitánya is. Az ágyúsok mezében 226 gólt szerző támadó francia csapatnak Tony Adams és Herbert Champan mellett emelt szobrot a klub. Henry nagyon meghatódott a csapat gesztusától, s könnyekben tört ki a leleplezés folyamán.

Az egyik sajtóstól hallottam arról, hogy az Arsenal szobrot állít nekem, de mivel ő állandóan csak viccelődik, nem vettem komolyan. Most azonban itt állok, és tényleg itt van ez a szobor rólam. De hogy őszinte legyek, még most sem fogtam fel teljesen, hogy ez valóban igaz.

- mondta Henry.

Többet érzek, mint büszkeség. Megtisztelve és kitüntetve érzem magam. 125 év alatt rengeteg játékos fordult meg a csapatban, én pedig szobrot is kaptam a stadion előtt. Mindig tudok valamit mondani a médiának, meg az ilyen rendezvényeken, de most nem jutok szóhoz. Elmondani is hihetetlen, hogy nemcsak az Emirates-re, hanem a Highbury-ra is ránéz a szobrom. Ez egész egyszerűen bámulatos, soha nem gondoltam volna erre.
Rengeteg mindent nyertem az életemben, de semmi sem fogja a rangsorban megelőzni azt, hogy az Arsenal játékosa lehettem, hogy számos világklasszissal játszhattam együtt. Nélkülük most sehol sem lennék. Martin Keown, Nigel Winterburn, Lee Dixon, David Seaman, Lauren, Sol Campbell, Ashley Cole - most mindjárt felsorolom az egész csapatot - Patrick Vieira, Sylvain Wiltord vagy Robert Pires nélkül soha nem sikerült volna egy olyan csapat tagja lennem, amelyik veretlenül teljesít egy teljes idényt.

- tette hozzá az Arsenal jelenlegi mindenkori gólkirálya.

A csapatod nélkül sohasem válhatsz nagy játékossá, ezt nem lehet elégszer kihangsúlyozni, szóval szeretném nekik is megköszönni.
Hihetetlenül hálás vagyok a klubnak ezért a szoborért. Talán csak akkor voltam ennyire érzelmes, amikor annak idején távoztam a csapattól. Valóban sírtam, amikor 2007-ben elhagytam az Arsenalt. Felmerülhet, hogy csak azért mondom ezt, mert itt állok, de ezt nagyon sokszor elmondtam már.
Azóta is nagyon szurkolok a csapatnak, ez több mint egy klub, ez egy család. A korábbi játékosok is minden alkalmat kihasználnak arra, hogy ismét újra edzhessenek az Arsenalnál, hogy átérezzék az öltöző hangulatát, hogy meglátogassák Arséne-t és a többieket is, valamint, hogy ismét átéljék a szurkolók által keltett hangulatot a stadionban.

Miután Henry február közepéig az Arsenalnál edz az amerikai MLS liga téli szünetében, felmerült annak a lehetősége is, hogy egy rövid távú kölcsönszerződés értelmében játékosként is visszatér egykori csapatához, ezt azonban mind a francia, mind Arséne Wenger cáfolta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

12 éve
Törölt felhasználó
Gyere vissza TITI!!!!!!!!
12 éve
Törölt felhasználó
Jah értem, bocs akkor félreolvastam:)
12 éve
Törölt felhasználó
Aron21 nem úgy gondoltam , hogy ők 4 en együtt legyenek a pályán. Úgy számoltam ,hogy hárman legyenek a pályán, oda írtam ,hogy vagy. :)
12 éve
Törölt felhasználó
Valaki tudna nekem segíteni hogy hogy lehetek híríró :)
12 éve
Törölt felhasználó
Rolandcska, azért annak nagyon kicsi az esélye, hogy egyszerre Henry, Van Persie, Gervinho és Walcott is pályán legyen, ha csak nem vagyunk nagy hátrányban:)

Szólj hozzá