Arséne Wenger továbbra is úgy gondolja, hogy minden játékosára szüksége lesz a hosszú, Angliában téli szünet nélkül lebonyolított szezonban.

Több játékos, mint például Robin van Persie, Alex Song vagy Mikel Arteta jó teljesítménye egyelőre azt eredményezi, hogy többüknek jut kevesebb játéklehetőség, így szorulhat a padra folyamatosan Tomas Rosicky, Yossi Benayoun, vagy Andrey Arshavin.

Wenger ugyanakkor többször is elmondta, hogy az Arsenal nagy keretére szükség lesz az idény folyamán, főleg, hogy a csapat szépen kapaszkodik a bajnokságban, ráadásul februártól a tavaszi BL-idényben is biztosan ott lesznek a francia menedzser játékosai.

"Minden játékos sorsát a szívemen viselem, és őszintén sajnálom, hogy nem mindegyikőjüknek tudok játéklehetőséget garantálni. Az a történetben a vicc, hogy még így is vannak olyanok, akik szerint még mindig nem elég nagy a keretünk, és további igazolásokat sürgetnek." - mondta Wenger.

"Nagyon nehéz egyensúlyt találni, hogy ki mi alapján játszik és mi alapján kerül le a padra, de úgy gondolom, hogy Angliában egyszerűen elengedhetetlen, hogy olyan nagy keretünk legyen, mint amilyen most van. Ezenkívül azt minden játékos tudja, hogy a csapaton belül is létezik egyfajta küzdelem a kezdőbeni helyekért. Azt gondolom, hogy a játékosok el is fogadják ezt a dolgot, de ettől függetlenül még így is nehéz lehet olykor megérteniük a döntéseimet." - tette hozzá.

"Egy csapat menedzserének csak egy döntése lehet, én is csak 11 embert tudok pályára küldeni. Ugyanakkor hangsúlyozom: elégedett vagyok a csapat keretével és igyekszek mindenkinek esélyt adni. Ez persze függ attól is, hogy hány meccsen játszunk, hány sorozatban vagyunk érdekeltek. Az a legfontosabb, hogy minden meccset megnyerjünk, és persze az, hogy mindenkinek jusson elég lehetőség." - mondta Wenger.

Arshavin például az utóbbi hetekben lett a padra szorult játékos, ami könnyen lehet, hogy az orosz távozásával fog végződni, amennyiben ez a helyzet affektálni fogja a játékos válogatottbeli szereplését. Wenger így vélekedik a helyzetről.

"Természetesen ő nem csere-játékos, nem egy tartalék, de mostanság még sem játszhatott túl sokat. Ki tudja, lehet szombaton ő is pályára léphet."

"Valóban sajnálok mindenkit, akinek nem jut elég játéklehetőség, de ez része a munkánknak. Egy játékosnak el kell fogadnia azt a szituációt, amikor valaki megelőzi őt a csapat hierarchiájában."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

12 éve
Törölt felhasználó
a city ellen nem szabad játszatni???? jesszusom kit raknál be Chamakot??
12 éve
Törölt felhasználó
Gervinho-n látszik a fáradság, mióta visszatért a válogatottból. pihentetni kéne, csakúgy, mint RvP-t, Koscielny-t, Walcott-ot és Song-ot is.
12 éve
Törölt felhasználó
Robin túl van terhelve, sem holnap sem a City ellen nem szabad játszania!
12 éve
safika! Gervinhóval még így is előrébb vagyunk mint Arshavinnal.
12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem a legnagyobb javulást az utóbbi évekhez képest a mentalitás terén értük el. Szemmel láthatóan jobban koncentrál a csapat. A másik dolog, hogy szerintem a cserepadunk ez eddigi legerősebb, ha az utóbbi pár évet nézzük. Azért nem akármilyen játékosok ülnek ott. Szerintem Wenger végre megtalálta a tökéletes egyensúlyt a fiatalok és az "öregebbek" között.

Szólj hozzá