Alex Song, az Arsenal védekező középpályása szerint a csapat lelke, a középpálya teljesítménye meccsről-meccsre fokozatosan javul.

Song ebben a szezonban új társakat kapott a középpályán, miután Samir Nasri és Cesc Fabregas a nyáron eligazoltak, valamint hogy Jack Wilshere egy súlyosabb sérülés következtében hónapokra kidőlt, így Aaron Ramsey, valamint az Evertontól szerződtetett Mikel Arteta játszhat rendszeresen az Arsenal lelkének számító középpályáján.

Az összeszokottságnak azonban most már csak alig van híja, s azt Song is elismerte, hogy a középpálya hétről-hétre erősödik, a lejátszott meccsek függvényében.

"Egyre jobban megértjük és feltaláljuk magunkat közösen a középpályán. Ez nem volt egyszerű, hiszen Mikel csak az átigazolási szezon utolsó óráiban érkezett, ugyanakkor az mindig is világos volt, hogy nagyszerű játékosról van szó, nagyon szeretek vele együtt játszani." - mondta Song.

"Aaron is nagyon jól teljesít, igaz, vele még jobban össze kell csiszolódnom, muszáj egy picit jobban kiismernünk egymást, hogy még jobbak legyünk összességében. Minél többet beszélnük, kommunikálunk egymással a pályán, annál jobb lesz a harmónia közöttünk. Rendszeresen adunk egymásnak tanácsokat, utasításokat a meccs közben, ezzel pedig még jobban kialakulhat az egység közöttünk."

Az Arsenal középpályája, ha nem is gyorsan, de új tagokkal bővülhet, méghozzá a visszatérő játékosokkal. Abou Diaby, amennyiben nem következik be újabb visszaesés a felépülésében, már heteken belül csatlakozhat a teljes körű edzésekhez, s Jack Wilshere állapota is immáron a tervek szerint javul.

Song szezonkezdés egyébiránt nem volt teljesen egyszerű. A Newcastle elleni szabálytalanságát követően a kameruni játékos visszamenőlegesen kapott piros lapot, ami miatt az azt követő három bajnoki meccset ki kellett hagynia. Azóta azonban ismételten kihagyhatatlan tagja az Arsenal állandó kezdőjének, s ő maga is elégedett a mostani teljesítményével.

"Elégedett vagyok, de persze sosincs megállás, mindig még jobbak akarunk lenni. Tavaly például öt gólt rúgtam, most 8-10-el már sokkal jobban elégedettebb lennék, be akarom bizonyítani, hogy a góllövés terén is fejlődtem. Ha az ember klasszis játékos akar lenni, akkor sohasem állhat meg, mindig fejlődnie kell."

"Szerencsére a világ egyik legjobb menedzsere irányításai szerint fejlődhetek, így meg is akarom ragadni ezt a lehetőséget." - mondta Song.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem leginkább ő az az ember aki innen fog visszavonulni, vagy 36 évesen elmegy Brazíliába levezetni. WRITE A SONG ABOUT SONG! :) :D
12 éve
Törölt felhasználó
Én örülnék a legjobban ,ha több gólt lőne.Persze még ígyis a legfontosabb játékosaink között van és imádom nézni a játékát.:D

Szólj hozzá