Andrey Arshavin, bár elismerte, hogy az Arsenalhoz való igazolása óta közepesnek tartja a saját teljesítményét, kilátásba helyezte az angol csapattól való távozást, ha a padoztatása veszélyeztetni fogja a helyét az orosz válogatottban.

Arshavin még 2009-ben, 15 millió euróért érkezett a Zenit Szentpétervár egyesületétől, s az Arsenalnál eltöltött első félévében igazolta Wenger bizalmát. A 2008-as Európba bajnokság egyik legjobbjának tartott Arshavin például négy gólt rúgott az Anfielden a Liverpoolnak, s teljesítményével nagyban hozzájárult, hogy az ágyúsok a 2008/09-es szezont is az első négy hely egyikén zárják, megelőzvén az Aston Villát a Bajnokok Ligája-indulást érő versengésben.

A 30 éves orosz teljesítménye azonban azóta időről-időre halványodik, jelen pillanatban pedig nem is tudhatja magát állandó kezdőnek sem. Arshavin türelme egyelőre kitart, ám ha az állandó padozása veszélyezteti majd a helyét az orosz válogatottban, akkor el fog igazolni az Arsenaltól.

"Jelen pillanatban nem gondolkozom klubváltáson, a télen például szinte biztos, hogy nem fogok eligazolni. Természetesen minden meccsen a pályán akarok lenni, az elejétől a végéig, de jelenleg a padhoz vagyok kötve. Ha azonban folyamatosan ez lesz majd a helyzet, akkor nincs más hátra, de tovább kell állnom." - mondta Arshavin, akit tavaly a Galatasaray is szeretett volna leigazolni.

"Ha visszatérek Oroszországba, akkor azt a Zenit oldalán fogom megtenni. Nem fogok sem az Anzsihoz, sem más orosz csapathoz leigazolni, csak a Zenithez."

Arshavin azt is elmondta, hogy az Arsenalnál a vezetőség teljes bizalmat szavaz Wengernek, aki olykor igencsak makacs tud lenni.

"Wenger egy nagyon szigorú edző. Természetesen mindig ott van és segít, ha egy játékos nehéz helyzetbe kerül, ugyanakkor az Arsenalnál senkinek sem fordul meg még csak a fejében sem, hogy szakirányú témákat vessen fel neki. Az is igaz, hogy Wengernek egyedi játékszemlélete van. Például az ember már a kezdéstől tudja, hogy 70 perc után le fogja őt cserélni a francia, teljesen mindegy, hogyan játszott. Ezért voltam például nagyon dühös, hogy lecserélt a tavalyi Ligakupa döntőben. Ha pedig az ember a padon kezd, akkor a 65. perc tájáig valószínűleg nem lesz becserélve. Az azonban tény, hogy Wenger a vezetőség teljes támogatását élvezi, s csak akkor hagyja el az Arsenalt, amikor ő akarja majd."

Az orosz végezetül a nyári két kulcsember távozásáról, Samir Nasri és Cesc Fabregas eligazolásáról beszélt.

"Amíg Gael Clichy szépen, csendben igazolt át a Manchester Cityhez, Nasri már egy más eset volt. Próbáltam meggyőzni arról, hogy maradjon, legalább egy évet, ez volt Wenger kívánsága is. Ugyanakkor az üzleti rész miatt máshogy sült el a dolog, a csapat nem akart 25 millió fontot elveszíteni, hiszen Nasri szabadon választhatott volna klubot jövő nyárra."

"Cesc-t azonban nem győzködtem, hogy maradjon, neki egyszerűen vissza kellett mennie ahhoz a csapathoz, ahová ő beleszületett."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

12 éve
Igen, azért, mert a goal.com is az orosz Sport Express-től vette át a dolgokat.
12 éve
Törölt felhasználó
Athlon!
a Hír infóknál goal.com van, azért írtam
12 éve
Törölt felhasználó
Milyen érdekes,hogy olykor olykor kínkeservesen érkeznek ide egyes játékok,ami az üzleti dolgok lebonyolítását illeti,de egyhamar pár év után könnyedén távozhatnak a csapattól.
Én szeretem Arsha-t igaz nem szárnyal mostanában,de annyira elvárnám azt a játékosoktól,hogy klubhűség és tisztelet által tűrjék a padozást is,ha gyengébben teljesít valaki az padozik,ez evidens.
Na most nem vádolom vagy támadni akarom Arshavint,csak nem szeretem ezeket a cikkeket még ha nem is igazak,akkor sem.
Olyan durva h a United-nál PArk ról nem sűrűn olvasol olyat h távozni akar mert sokat padozik.
Na mindegy én a nagyobb elhivatottságot szeretném itt is látni.
12 éve
Törölt felhasználó
henry011, az első sort ennyire nehéz volt elolvasni ? :D :D :D Ha otthon van a tesód vagy csörgesd már meg ésr pofátlankodj már oda ezzel a kérdéssel :)
12 éve
Törölt felhasználó
Hát ezt így nem lehetxDgondolom a routertől és a gép beállításától is függ h hogyan kell megcsinálni:D:D
de én nem értek hozzáxD

Szólj hozzá