Arséne Wenger úgy gondolja, hogy a csapat szezonja szempontjából a decemberi hónap lesz a leginkább kulcsfontosságú.

Az Arsenal jelenleg jó formában várhatja a bajnokság és a Bajnokok Ligája folytatását, míg november végén a bajnokságban jelenleg első helyezett Manchester Cityt fogadják az Emiratesben a Ligakupában. Wenger ezzel szemben úgy véli, hogy inkább a decemberi hónapnak kiemelkedő fontossága van az ágyúsok idei szezonját nézve.

Ha a december is jól sikerül, akkor nagyon jó esélyünk lesz jócskán előrébb lépni a tabellán, mert a következő naptári évig egy kivételével az összes idegenbeli rangadónkat le fogjuk tudni, utána a Manchetser United és a City, a Liverpool, a Tottenham is majd hozzánk látogat majd. Nagyon fontos lesz tehát december végéig erős pozícióba feltornázni magunkat a bajnokságban.

- mondta Wenger.

Decemberig az Arsenal sorsolása papíron nagyon bizakodásra ad okot, ebben a hónapban az ágyúsok még a West Bromwich-al, a Norwich-al és a Fulham-el lépnek pályára a bajnoki találkozókon, valamint lesz egy Dortmund elleni BL-rangadó a csoportkörben, hazai pályán, a Ligakupa-derbiről már nem is beszélve. Wenger azonban óvra intett a jóslatokba bocsátkozástól.

A futballt, mint sportot nem lehet sem racionálisan, sem matematikai alapon venni. Úgy gondolom, hogy a Premier Ligában mindenki annyi pontot, győzelmet szerez, amennyi teljesítményt nyújt a pályán. Az mindenképpen a mi javunkra szól, hogy mi meccsről-meccsre egyre erősebbek vagyunk. Ha ezt tudjuk tartani, akkor jó esélyünk lesz fentebb kapaszkodni a tabellán.

- tette hozzá.

Jelenleg senki sem tudja megmondani, hogy ki lesz majd az első négyben májusban, de tíz meccs alapján ezt amúgy is lehetetlen lenne megjósolni is. Ha visszanézzük az előző évi statisztikákat, akkor láthatjuk, hogy az elmúlt szezonokban sem álltunk jobban pontilag, mint most. Reméljük, hogy képesek leszünk majd fejlődni, ez a csapatszellemünkön és hozzáállásunkon fog a leginkább múlni. Hagyjuk, hadd spekuláljanak, mi inkább a játékra koncentrálunk. Ha továbbra is javuló tendenciát mutatunk, jó esélyünk lesz arra, hogy jó helyen végezzünk májusban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

12 éve
Törölt felhasználó
Egyáltalán nem kell azzal foglalkozni, hogy mi lesz majd, egyszerűen nyerni kell a meccseket. A cikkben említett három novemberi találkozó lehet, hogy papíron nem tűnik nehéznek, de tudjuk, hogy az ilyen "fix" meccsek szoktak a legnehezebbek lenni. A lényeg, hogy nyerjünk holnap, mert utána jön egy hosszabb szünet, és a jó élményekre szüksége van ennek a feltörekvő csapatnak!
12 éve
Törölt felhasználó
Tavaly utolso 6 meccs alatt 5 pont, most meg elso 5 meccs 4 pont...... remelhetoleg megfordult, es most csak nyerunk!! ;) ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Majd most megfordul, rosszul kezdtunk, bajnokok leszunk ;) ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Hát számunkra a szezonzárás mindig a legkritikusabb, sorban járunk ugyanúgy. Vezetjük a tabellát, vagy másodikak vagyunk aztán év végén mindig lejjebbcsúszunk
12 éve
Hát persze, meg jön a Mikulás, meg jön a karácsony is, mi?! :D

Szólj hozzá