Arsene Wenger nem szívesen rotálná a csapatot a Marseille ellen kedd este.

Az Arsenal lehengerlő formát mutat. Az utolsó kilenc mérkőzésükből nyolcat megnyertek és egy esetleges újabb győzelem a francia óriás ellen bebiztosítaná az Emirates Stadium csapatának a kieséses szakaszban való részvételét a 12. egymást követő idényben.

Wenger a Stoke elleni csapatát állította fel a szombati Chelsea elleni rangadóra, ami végül is egy lenyűgöző 5-3-as győzelemmel végződött és, habár a meccsek egyre jobban felhalmozódnak, nevezné ugyanazt a csapatot erre a döntő európai összecsapásra is.

Kísértést érzek, hogy megtegyem.

- mondta a menedzser a mérkőzés előestéjén.

Néha, hogyha a csapat formába lendül, nem szükségés változtatni rajta. Bármi megtörténhet, azonban ha egy csapat kellő pozitív tapasztalattal rendelkezik, miért ne? Ez az amiről döntenem kell.

Wenger hozzáállása részben az Arsenal elmúlt szezonbeli tapasztalataiból vonható le, ahol is mindenkit térdrekényszerítettek az első csoportkörbeli mérkőzéseiken, a vége felé azonban küzdeniük kellett a továbbjutásukért és néha éppen ezért le is csúsztak a csoportelsőségről.

Más csapatot állítottam fel távol az otthontól Donetsk-ban a múlt szezonban és ráfizettem.

- mondta.

Elsősorban is természetesen tovább akartunk jutni. Ezt teljesítettük is, azonban magas árat fizettünk érte, hogy a második helyen végeztünk. Ugyanakkor, ha most első helyen is végeznénk, még mindig megkaphatjuk a Barca-t!

Sérültek:

Arsenal: Diaby (boka), Chamakh (térd), Gibbs (has), Wilshere (boka), Sagna (boka)

Marseille: Gignac (ágyék), Mbia (törött lábközépcsont)

Sípmester: Paolo Tagliavento (olasz)

Az Arsenal minden bizonnyal továbbjut a csoportkörből, ha nyer kedd este.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
scszsczscszsesny :D azt mondja Pista bácsi
12 éve
Törölt felhasználó
Jól beszél az öreg :D
12 éve
Törölt felhasználó
A nyilatkozatokból nagyon lejön, hogy Wenger sokat tanult az előző szezonból és folyamatosan a tavalyi hibákat elemzi... Helyes:)

Szólj hozzá