Két héttel ezelőtt éppenhogy egyetlen találattal sikerült elérni a győzelmet, melyet nem más, mint Aaron Ramsey vágott az utolsó percekben...ezzel került egy kis képzeletbeli pipa az Ágyúsok 'Felkapaszkodási teendők' listájára, és ami nem lenne elég, jókora pirospontot is akaszthattunk a papírlapra, ugyanis nem akármilyen győzelmet aratott az Arsenal a Stamford Bridge-n a Chelsea ellen, mely összecsapás hőse Robin van Persie lett a maga három találatával és remek játékával. A csapat kezdi visszanyerni formájátés magabiztosságát, sőt mi több,már mi szurkolók is kezdjük megtalálni önmagunkat a kedvenc csapatunk játékát látva, minden nézőpontot tekintve. Nem tagadom, az én lelkem is sokkal nyugodtabb, mióta látom az Ágyúsok javuló tendenciáját. 

Wenger hatalmas valószínűséggel nem sokat fog rotálni, én speciel 3 lehetőséget látok a cserelehetőségekre, miszerint Jenkinson Djourou helyén, Rosicky Arteta avagy Ramsey pozicóján, Arshavin pedig Walcott vagy Gervinho posztjánficánkolhat 70-90 perc terjedelméig. Mondjuk, ezen rotálási szekciókat értelmesnek és elfogadhatónak tartanám.

Sérülések:

Hosszabb távon ugyanazon játékosok tartózkodnak a partvonalon kívül, Wilshere, Chamakh,Sagna valamint Diaby.  A marokkói visszatéréséről még nincs pontos adat, bár Van Persie formáját és Park élességét tekintve annyira nem nagy érvágás, mint amekkora lehetne, ha nem lenne csatára a fronton.Az utóbbi franciáról most kislisszoltak olyan információk, miszerint plusz 3 hét, míg visszatérhet a teljeskörű edzésekhez. És akkor ez még messze nem azt a dátumot jelöli, mely a pályára való visszatérését mutatja. Elvileg a csapat többi része ép és egészséges, ha nem is teljesen, de hatalmas töredéke játékra és bevetésre alkalmas.

 

A csapat, úgy önmagában jelenleg jónak tűnik...Szczesnyi a kapuban jelenleg magabiztos, a jobb szélt erősen rizikósnak tartom, a középső védő állományunk és formájuk rettenthetetlennek tűnik, a  középpálya szerény meglátásom szerint sokkal de sokkal élesebb lehetne, ha elkezdenénk Rosicky-t játszatni, a két szél viszonylag jó, ott szerintem Arshavin gatyábarázása és formábalendítése jelentősen növelné az esélyeket, elsősorban Walcott helyett lehetne játszatni gyakrabban. A csatársor Van Persievel jelenleg oltárian jó, bár jelenleg lehethogy nincs megfelelő pótlása, Parkról sokat még nem tudunk, Chamakhról pedig lesüt, hogy nagyon nincs formában. Visszatérve kicsit Rosicky-re. Egy-két játék alatt azonnal visszazökkenne, még játékhiánnyal és kisebb sérülésekkel is jobb, mint Arteta. Ő sem rossz,de egy közepes formában lévő Rosicky is dupla lábbal rúghatná ki a helyéről a spanyolt. Ramsey jó formában van, tökéletes párja lehet, Songról ne is beszéljünk.

 

------------------------------------------------------------

 

Hullámvölgyekből álló mérkőzsét láthattunk, amiben még maguk a hullámvölgyek és hullámoztak...Van Persie beállása sem hozott egy megváltást érő gólt, azonban sokkal fontosabb, hogy a francia alakulat nem győzött, tehát nem húztak be 3 pontot, ami az Arsenal erős megszorongatását jelentette volna. Sérültről egyelőre nem tudunk, ha minden jól megy, akkor mindenki bevethető lesz a hétvégi Ligamérkőzésre. 

 

Hivatalos kezdő:

Szczesny, Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen (C), Santos, Song, Arteta, Ramsey, Gervinho, Walcott, Park

Pad:

Fabianski, Koscielny, Djourou, Benayoun,Arshavin, Van Persie, Rosicky

 

 

Kérünk mindenkit a kultúrált eszmecserére!

 

Mindenkinek jó szurkolást kívánunk!

 

A mérkőzés után ne felejtsetek el szavazni a mérkőzés emberére!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (325)

12 éve
Törölt felhasználó
Jenkinson szerintem is jól játszott, nem lessz rossz játékos főleg ha Sagna még hónapokig nem lesz bevethető. Amire a lehetőség nagy, hiszen be van gipszelve a lába.


Bár egy olyan felszerelt edzőközpontban mint a miénk és folyamatos játéklehetőség mellett a PL-ben még én is meg bárki jó játékos lenne, csak elkötelezettség kéne.
12 éve
Törölt felhasználó
Park hát nem teljesített.NEm értem miért nem egy Chamberlain játszott. 😏
12 éve
Törölt felhasználó
kacat11! Örülök, hogy egyetérthetünk (:
12 éve
Törölt felhasználó
fecc! JENKINSON nekem bizonyított, mostmár inkább ő mint DJ a szélen.
12 éve
Törölt felhasználó
Sztem a csapat meccsről-meccsre javul és bizonyítja minőségét és elhivatottságát.Védelmünk egyre jobb és ha Sagna visszatér a liga 1ik legjobb védelme a miénk lesz.A középső 3asban lehetnek problémák.Ramsey-Arteta-Wilshere sztem mind3an ugyanott képesek jó teljesítményt nyújtani ahol most Arteta játszik.Még inkább Ramsey és Arteta.Habár Ramsey rohamosan fejlődik,de Artetától több lövést és gólpasszt várnék.De nagyot dolgozik Songgal középen,úgyhogy belső középpályásra MOST még nincs szükség.a Támadósorban van sztem a legnagyobb problémánk.Nem is a két szélén mert oda kiváló játékosaink vannak,de belül RvP és kész.Ma is bebizonyosodott h Wenger nem engedheti meg magának h pihentesse.Tehát oda kellene télen 1 jó játékos.Vagy 1 kiváló befejezőcsatár vagy 1 kreatív jól cselező játékos.Most lehet bánni h Mata-t nem vettük meg...De akár Hazard is jöhetne és akk Gervinho vagy Walcott bemegy középre.Befejezőcsatárnak nem mondanék neveket mivel mindenkinek 1ből eszébe jutna legalább 5 név aki jó lenne 2. számú csatárnak.

Szólj hozzá