Arséne Wenger a mai Arsenal-szurkolói kör közgyűlésén elmondta, hogy a csapat szurkolóinak idén minden eddiginél jobban össze kell fogniuk, és egységesnek kell maradniuk a klub felé, mert csak így lehet esélyük a nagyobb erőforrásokkal gazdálkodó csapatok ellen.

A közgyűlésen a szokásos formalitások mellett beszédet mondott Peter Hill-Wood, valamint az új többségi tulajdonos, Stan Kroenke is, azonban egyikük sem tett a szurkolókra annyira pozitív benyomást, mint Wenger. Hill-Wood-ot például többen is lemondásra szólították fel, illetve arra, hogy adja át a helyét a korábbi klubigazgatónak, David Deinnek, ám az elnök erre azt válaszolta, hogy nincs tervében lemondani. Egy szurkoló azon kérdésére, hogy ha netán az Arsenal az idei szezonban nem végez BL-indulást érő helyen, akkor olcsóbbá teszik-e az idén jelentősen megnövekedett jegy-, és bérletárakat, Hill-Wood nem is válaszolt.

Arséne Wenger határozott beszéde és fellépése pedig már csak azért is volt örvendetes a közgyűlésen részt vett szurkolók számára, mert a sokak által csendesnek kritizált, a háttérbe visszahúzódó új többségi tulajdonos, Stan Kroenke első beszéde nem sikerült túl fényesre, az amerikai üzletember fel sem készült a monológjára, valamint végig zsebre tett kézzel beszélt. A francia menedzser jelenléte azonban újfent pozitív hangulatot teremtett.

"Úgy érzem, hogy sok szurkoló elégedetlen és fél valamitől, amit meg tudok érteni, hiszen a világon nem egy olyan terület van, mint amilyen a miénk, ahol korlátlan forrású klubokkal kell harcolni. Azonban mi olyan értékeket képviselünk, amiket meg kell óvnunk, s amelyen jól szervezetten és félelem nélkül kell dolgozunk. A bátorság a mai modern világban felbecsülhetetlen érték." - mondta Wenger.

"Ahhoz pedig, hogy továbbra is a világ egyik legmeghatározóbb csapata maradjunk, egységesnek kell lennünk. Az egység ugyanis követezetessé kovácsol bennünket, s az elmúlt 15 év alapján azt nem lehet elmondani, hogy mi ne lennénk egy következetes csapat. Ez persze távolról sem jelenti azt, hogy nem lehet kritizálni az én munkámat, a vezetőség munkáját, de kifelé muszáj lesz egységesnek maradnunk, máskülönben az összes esélyünk elszáll, hogy a jövőben versenyképesek maradjunk."

A francia ezután a pályán történő dolgokra is kitért.

"Az Arsenalnál eltöltött 15 szezonom alatt a legnehezebb dolog az volt, hogy elfogadjam magamban a tavalyi szezon kudarcait. Voltak nagyszerű pillanataink, úgy gondolom, hogy az elmúlt 15 évben soha nem játszottunk jobban, mint amikor legyőztük a Barcelonát. A végén persze elvéreztünk, lehet azért, mert van Persie és Fabregas nem játszottak eleget. De továbbra is jó úton haladunk, Jack Wilshere személyében van egy világklasszis játékosunk. S nem akarok hencegni, de az előző szezonokban fennálló kapuskérdés megoldása is csak megoldódott, az én verzióm alapján."

Az elmúlt 15 év közgyűlésén Wenger mindig azt ígérte, hogy a csapata nyer egy trófeát az akkori szezonokban, ám ez az ígérgetés ma elmaradt.

"Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy hányadik helyen fogunk végezni, de én hiszek abban, hogy legalább a BL-indulást érő hely meglesz. Ehhez azonban kellenek a szurkolók is, hiszen olyan mértékű szkeptikussággal kell megbirkóznia a csapatomnak, amelyen csak a szurkolók támogatása enyhíthet." - üzente Wenger, akit végül álló vastapssal jutalmaztak a szurkolók.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (34)

12 éve
Törölt felhasználó
Elismerésre méltó és egyben becsülendő szavak! Látszik, hogy Kroenke is csak "hobbyból" vette meg a csapatot, mert ha komolyabban venné amit egy vezetőnek meg kell tenni akkor úgy is kezelné a csapatot. De már 67 éves lesz lassan szóval lassan eljár az idő felette. Wengert meg csakis dicsérni lehet, kiváló edző!
12 éve
Törölt felhasználó
Elsőnek is valamilyen member tagnak kell lenned ,a Red member tagság a legolcsóbb. 36 font/ év ,de küldenek mellé néhány ajándékot. Ezzel a kártyával a meccset 75% tudsz jegyet venni, viszont vannak olyan meccsek amelyet hétköznapi ember is megtud venni, tagság nélkül is. A jegy és meccs információnál ott vannak a jelzések ,hogy melyik meccshez milyen tagság illetve ,melyik tagság nélküli. Felesleges irodán keresztül, mert a legdrágább jegy is 100 font. A repjegy pedig 200-250 max, oda vissza, de persze lehet olcsóbban venni a meccs jegyet és a repjegyet is. Ki lehet okoskodni. Én itt lakok kint Angliában szóval jóvel egyszerűbb. Én is beregeltem ,de megakarom venni majd a Red Membership cardot és akkor több meccsre eltudok majd menni.

Amúgy meg mind1 ,hogy melyik banknál vagy ,magyar vagy angol ,csak legyen visa-s. Ezt kártya készítésnél lehet igényelni, ez a dombornyomott.
12 éve
Törölt felhasználó
Utazási irodával,meg tényleg csak a madarak mennek,mondom jegyek meccsre 41 fonttól repjegy 50 ropitól oda vissza!
szóval nem lehetetlen!
12 éve
Törölt felhasználó
membership kódom van,igazából nem világos számorma ,h az a membership aki megvásárolja aj ogot,vagy reggel jár,mert membershiphez beírtam a kódom és elfogadta,west bromra mennék,és a jegyek 50 font alatt is vannak 47 fonttért vennék,ami teljesen működő dolog,már a fizetésnél járok,csak kéri h regeljem be a visa kártyám,amit nem vágok,h hova,ha nem vagyok angol és az ersténél bankolok:D:D
am kurva egyszer kb 4 fontos számolnak fel egyéb költségként,repjegyet is néztem,de az a jegyvásárlás rosszabb mint egy paypal regisztráció,pedig elég jártsa vagyok az online shoppingba!
12 éve
Törölt felhasználó

Szólj hozzá