Bár Manuel Almunia tavalyi sérülését követően úgy volt, hogy Lukasz Fabianski hosszú távon is bebiztosíthatja magának az első számú kapusi címet, egy súlyos sérülést követően inkább fiatalabb honfitársának, Wojciech Szczesnynek adódott meg a nagy lehetőség, aki úgy tűnik, tudott is élni a nagy sansszal.

A később műtéten is áteső Fabianski így csak a padot foglalhatta el a visszatérését követően, s ennek alapján inkább csak a kupasorozatokban védhet,  azonban a 26 éves hálóőr nem tett le a koribbá tervéről, s a közeljövőben ismét az állandó kapusságot célozta meg.

"Természetesen nem tölt el boldogsággal, hogy nem védhetek, mert végső soron ez a célom. Ugyanakkor azt is elismerem, hogy néha az embernek türelmesnek kell lennie. Küzdeni fogok a lehetőségért, s ha eljön az a pillanat, akkor mindent bele fogok adni, hogy jó teljesítmény nyújtsak, s visszavegyem a helyemet a kapuban." - mondta Fabianski, aki egyes pletykák szerint akár még a januári távozást is fontolóra vette.

"Minden egyes alkalmat meg próbálok megragadni, de a kapusoknak így sem egyszerű. Az elmúlt szezonom nem alakult valami fényesen, hét hónapot kellett kihagynom egy sérülés miatt. Ezen kívül olyan a posztom, ahol rendszeresen kell játszani az embernek ahhoz, hogy egyáltalán megfelelő önbizalma is lehessen."

Fabianski azonban azt is hozzátette, hogy nincs semmi problémája honfitársával, s egyben legnagyobb vetélytársával Szczesnyvel sem.

"15 éves kora óta ismerem Wojciech-et, korábban a Légia Varsó csapatánál dolgoztunk együtt. Nem tudom, hogy ez a jó kapcsolat köztünk csak nehezíti-e a dolgomat, mindenesetre keményen hajtjuk egymást, hogy még jobbak lehessünk. Az ő esélye akkor jött el, amikor én sérültem meg, az enyém pedig akkor, amikor Manuel Almunia dőlt ki hetekre - ez ilyen a futballban."

"Egyelőre most a Ligakupában kell helyt állnom, azonban nem érem be ennyivel, folyamatosan késznek kell lennem arra, hogy ha ismét eljön az esélyem a bajnokságban is. Nyilvánvaló, hogy a hétvégi meccsen Wojciech fog kezdeni, de ettől még nem adhatom fel. Kemény küzdelem van közöttünk, de ezt el kell fogadnom." - zárta szavait az idősebbik lengyel kapus.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

13 éve
Törölt felhasználó
Én bírom mindegyik portásunkat, de Szczesnyt az én szememben Casillas,Kahn és Buffon összegyúrva sem tudná kiszorítani:D
13 éve
Törölt felhasználó
Nyerd meg neünk a Ligakupát meg védj az FA-ben Szczesnyé a PL meg a BL. :D
13 éve
Törölt felhasználó
"rendszeresen kell játszani az embernek ahhoz, hogy egyáltalán megfelelő önbizalma is lehessen" - Itt a különbség a két játékos között. Szczesny "zsigerből" magabiztos, és ez emeli Fabianski felé.
13 éve
Törölt felhasználó
Amíg Szczesny nálunk van és egészséges addig szerintem ne nagyon reménykedjen! :)
13 éve
Törölt felhasználó
maradj is csak a padon...Szczesny remek kapus.

Szólj hozzá