Arséne Wenger szerint Lukasz Fabianski mentálisan hatalmas átalakuláson ment át az elmúlt év során.

A 27 éves lengyel kapus több mint egy éve nem játszhatott az Arsenal felnőtt csapatában, ám a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen váratlanul lehetőséghez jutott. Fabianski élt az esélyével, s többször is az ő remek védései tartották meccsben az Arsenalt, így több szurkoló szerint is neki kellene védenie a hátralévő kulcsfontosságú bajnoki meccseken is.

Fabianski mérkőzésével kapcsolatban természetesen Wenger is elégedett volt.

"Tekintéllyel játszott. Ismerjük a tehetségét, és nagyon elégedett vagyok a teljesítménye miatt." - mondta Wenger.

"Lukasz rengeteget változott, teljes mentális átalakuláson ment át, ami nagyon érezhető a hozzáállásán. Sokkal hangosabb lett, több tekintéllyel játszik és sokkal jobb képes megbirkózni a meccs jelentette nyomással is."

"Óriási tehetségrő van szó, ezt jól tudjuk. Időnként az segít egy játékosnak, hogy érettebb legyen, ha egy ideig kimarad a játékból. Ekkor ugyanis van idejük elgondolkodni a saját játékukról, folyamatosan azon vannak, hogy hogyan váljanak még jobbá."

"Sokat dolgoztunk vele és ő is sokat dolgozott ő maga is az érettségén. 90%-ig az ő érdeme az, hogy idáig felküzdötte magát. A játéka minden területén igyekszik fejlődést elérni."

Wenger azt is elismerte, hogy a meccs jelentette nyomás teszi a legjobb játékosokat különbé, mint amilyenek a többiek.

"A legjobb szinten játszó sportemberek a nap 24 órájában nyomás alatt vannak, és erről gondolkoznak. Akik csak két órákat szentelnek naponta a munkájukra, sohasem lesznek kiváló játékosok."

"Hosszú átvon ez jelenti a különbséget. A nyomásnak mindig ott kell lennie." - zárta mondandóját Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

11 éve
Tényleg remek produkciót mutatott be szerdán a lengyel, de én azért még megnézném 2-3 meccsen kezdőként. Aztán ha tudja ezt a formáját hozni, akkor az uccsó 10 meccset simán levédhetné. Lehet, hogy a Wojo-nak is ez kéne, magába szállna egy kicsit. Még az is lehet nem kell nyáron kapust igazolni.
11 éve
Törölt felhasználó
"Időnként az segít egy játékosnak, hogy érettebb legyen, ha egy ideig kimarad a játékból. Ekkor ugyanis van idejük elgondolkodni a saját játékukról, folyamatosan azon vannak, hogy hogyan váljanak még jobbá." - Akkor itt az ideje, hogy ezt Szczesny is megszívlelje. Nem tudom, hogy mi lesz Fabianski sorsa a szezon hátralévő részében, de ha játszik, és jól játszik, akkor érdemes lenne megtartani Szczesny versenytársának.
11 éve
Törölt felhasználó
Én is inkább Fabi preferálom Szczesnyvel szemben. Túl beképzelt lett a fiatal lengyel, ha tényleg igaz, hogy Fabianski magabiztosabb lett, akkor úgy gondolom szezon hátralévő részét ő védje le. Parádés telejesitményt nyújtott az Allianzban, erre mondják, hogy ő akkor ott nem kaphatott gólt.
11 éve
Törölt felhasználó
Én meg pont, hogy neki vagyok a rajongója ! Szczesny egy nagyképű ember, és ez az ami meg fogja őt akadályozni abban, hogy fejlődjön, Cesc és Henry is folyton azt hajtogatta, hogy nem elégedett magával egy mérkőzés után sem! Soha nem bírtam az ilyen mentalitású embereket! Remélem Fabianski leküzdötte a lámpalázát és elkerüli őt a sok sérülés, és be tudja bizonyítani, hogy ő az első számú Lengyel és Arsenal portás ! A múltban volt sok jó teljesítménye, de azt az emberek mindig elfelejtik, mindig csak a rossz marad meg az emberekben! Nem utolsó sorban egy végtelenül szimpatikus embernek tűnik!
11 éve
Törölt felhasználó
Én mindig jobban birtam Fabianskit mint Szczesny-t. A 2010-11-es szezonban a Partizan elleni kivédett 11-es után hihetetlenül védett és akkor jött a sérülés és Szczesny.Azóta meg csak sérülésekkel bajlódott,hajrá Fabi!


:)

Szólj hozzá