Érthető módon volt újfent elégedett csapatával Arséne Wenger, miután Gervinho és a csereként beálló van Persie vezényletével 1-1-ről 3-1-re hozták a kötelezőt a Stoke City ellen, a Premier Liga 9. fordulójában.

Az Arsenal így tovább kapaszkodik a tabellán, jelenleg a hetedikek az ágyúsok. A Stoke elleni meccs azonban több tekintetben is mérföldkőhöz érkezett a csapat: Wenger fiai győzelemmel koronázták az Emirates stadionban lejátszott 150. tétmeccset, illetve 100. bajnoki fordulót, ráadásul Robin van Persie első találata a csapat 200. bajnoki találatát jelentette a 2006 óta használt létesítményükben.

Wenger így érhető módon volt elégedett a látottakkal.

"Megbízhatóan, rendben játszottunk, több aspektusból is sikerült újabb fejlődést elérnünk, különösen egy olyan csapat ellen, mint a Stoke. Védekezésileg sokkal stabilabban játszottunk, ráadásul a kezdésünkkel is minden rendben volt az egyenlítő góljukig." - értékelt Wenger.

"Eztán egy picit idegesebbek lettünk, de szerencsére a félidőben volt alkalmunk feltöltődni, s a második játékrész már csak rólunk szólt. A gond csak az volt, hogy hogyan rúgjunk gólokat, amit végül van Persie oldott meg zseniláisan."

"Összességében nagyszerű és felfokozott győzelem volt, külön köszönjük a szurkolóknak a támogatást, akik egy emberként állnak a csapat mögött, s bíztatnak bennünket, ami nagyon jól esik."

Wenger kitért a Stoke egyenlítő gólját megelőző esetre. Lee Mason játékvezető, úgy látta, hogy Laurent Koscielny szabálytalanul állította meg a Stoke játékosát, Peter Crouch-ot, s az ezt követő szabadrúgás után egyenlítettek is a vendégek.

"Úgy gondolom, hogy Koscielny szerelése egyáltalán nem volt szabálytalan, sőt épp ellenkezőleg, remek mentés volt. Igazság szerint nem is értem, hogy mit látott a játékvezető. Természetesen aggályos, hogy miért nem fogtuk eztán Shawcross-t. De szerencsére ezen a hibán nem múlt semmi."

"Természetesen Robin újfent csak dicséretet érdemel a két gólja miatt, de úgy vélem, hogy Gervinho is remek meccsen van túl, nagyon sok akcióban vette ki a részét, kimagasló megmozdulásai voltak." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

13 éve
Törölt felhasználó
Nagyon nagyon öröm volt néni a mai játékot,tényleg bíztató játékkép,úgy érzem Wenger a rögös úton most kicsit kezd simábbra kerülni ugyanis azt látom,hogy kezd az ő elképzelése megvalósulni,na ezt nem eredményekre értem,de már írtam az elmúlt évek kisérleti időszakából talán az alagút vége felé közeledik a csapt,csak itt a keret egybe tartásában lenne a kulcs,amit remélem ők is tudnak.
Végre ma is követhetetlen sok és szép passzos játékot mutattak,és a második félidőben annyira tetszett hogy szét támadjuk már félpályánál a stoke -ot.
Amúgy Crouch gyerek elférne egy ideje a keretünkbe ,az tetszik benne hogy jól bánik a labdával 16 oson belül a követhetetlen nagy góliát mozgásával.

Grat a csapatnak ,mégtélen kis erősítéssel igazán nagy erőket képviselhet a csapat,remélem mentálisan is idén egy magasabb szintet tudnak produkálni,ha nem jön több nagy zakó.
És hát a mai eredmények jól tükrözik hogy nem csak mi véthetünk nagyokat a nagyok ellen.
Sajnos a city lesz sztem a tuti befutó idén,de egész szépen felzárkózhatunk!
13 éve
Nagyon kedvelem Gervinhót, kell az ő önzősége a csapatnak, máskülönben csak körbepasszolgatnánk a tizenhatosukat.
13 éve
Jól állunk, de jövő héten lesz a főpróba! Ha azt sikerrel vesszük, netán nyernénk, akkor elmondhatnánk, hogy helyrejöttünk. De addig még van egy meccsünk a Bolton ellen, és ott is kellene a továbbjutás a második vonaltól.

fecc04! Most mit mondhatnánk? Minden meccsen jut min. két hülye bírói döntést. Már előre hányok, hogy mikor kapjuk meg Chris Boyd-ot. Koscielny esete :OO eset volt, de utána Chamakh máris kiharcolt volna egy szabályos büntetőt, és nem adta meg Lee Mason. Erre mit mondjak?
13 éve
Törölt felhasználó
ericsson igazad van, talán csak a Cityt meg a Bayernt tudnám elénk sorolni, csakhát nekik nem kellett 0-ról kezdeniük, ezért jobban látszódik a jó forma! Ha összeáll ez a csapat akkor nagyon jó lehet és már nem is olyan rutintalanok, ha megnézzük a kezdő játékosok életkorait.
13 éve
Törölt felhasználó
Az utóbbi 7 meccsünkből 6 meccset megnyertünk! Lehetne ez a statisztika egy 10 meccses nyertes sorozat is, csak a bírók szokásukhoz híven ellenünk vannak!

Bizton állítom, hogy jelenleg az egyik legjobb formában lévő csapat vagyunk! A csapat kezd összeszokni, és hééé. 3 meccse veretlenek vagyunk, az utolsó 7 meccsből 6 győzelem. Nem rossz ez. Nagyon nem!

Szólj hozzá