Végre hallhattuk Stan Kroenke szavait az Arsenalt illetően azok után, hogy az amerikai tulajdonos februárban a csapat többségi tulajdonosa lett.

Az üzletembert nagyon sok arsenalos kritiziálta nemcsak amiatt, hogy állításuk szerint nem fektet be a csapatba, de azért is, mert egyszerűen nem kommentálja az Arsenal eseményeit - így ragadt rá a 'Silent Stan', azaz a 'csendes Stan' gúnynév.

Kroenke azonban megtörte a csendet, s szavaiból jól kicseng, hogy tbbet foglalkozik az Arsenallal, mint ahogyan azt többen vízionálták.

Először is szeretném elmondani, hogy Arséne Wenger személyében az egyik legkedvencebb személyt ismertem meg, akikkel valaha is találkoztam az elmúlt 20 évben. Nagyszerű személyiség, aki nagyon intelligens is, bármiról el tudunk beszélgetni. Hihetetlen módon bízok benne, s élvezi a támogatásomat. Ő az egyik legjobb menedzser a világon. - mondta Kroenke Wengerről, majd hozzátette:
Wenger addig marad itt, ameddig csak akar. Ha továbbra is ilyen fitt lesz, mind mentálisan, mind fizikailag, valamint továbbra is ugyanilyen elánnal végzi majd a munkáját, s természetesen, ha akarja, akkor itt maradhat, akár egy újabb évtizedig is.

Az amerikai azt is elmondta, hogy nem volt újkeletű az Arsenal féle való közeledése sem.

Azt mondanám, hogy 10-12 éve kezdtem el követni az Arsenal eseményeit. A csapat veretlen szezonját is láttam, egyszerűen hihetetlen volt, nagyon sok meccset néztem meg, amikor Thierry Henry még a csapat tagja volt. - árulta el.

Kroenke kitért az idény nyáron eladott Fabregasra és Nasrira is, valamint arra, hogy az Arsenal a közeljövőben akár öt játékost is elveszíthet, ha nem hosszabbít minél hamarabb az illetőkkel.

Az Arsenal biztosan képes lesz megtartani a jelenlegi kulcsjátékosait. Fabregas és Nasri egyedüálló esetek voltak. Az Arsenal egy remek klub, London pedig egy nagyszerű város, miért akarna bárki is lelépni?
Nasri esetében az eladás egyértelmű volt. ha nem adtuk volna el, jövőre ingyen mehetett volna bármerre, akkor pedig azt a kérdést kaptuk volna, hogy miért nem engedtük el korábban. De azt el kell mondanom, hogy nem egyszemélyűleg én döntöttem a francia sorsáról, hanem a csapatvezetés közösen, beleértve Wengert is.
Fabregas elengedése pedig kiváltképpen Wenger akarata volt. Én kedveltem Cesc-t, de tudtam, hogy nem tudom megváltoztatni az akaratát. Ha nagyon akartuk volna, itt tarthattuk volna, de Arséne végül beletörődött abba, hogy őt el kell engednünk. Erről az ügyről korábban már beszéltünk Londonban.

A jövőre nézve pedig ezeket a gondolatokat fogalamzta meg az Arsenal többségi tulajdonosa.

Amerikában Arséne Wenger egy példakép, mert ő igazán tudja, hogy a befektetésekből hogyan hozza ki a maximumot, erre a legjobb példa Jack Wilshere és Alex Oxlade-Chamberlain. Ez kell ahhoz, hogy a professzionális sportban sikere legyen egy csapatnak.
Ezenkívül természetesen fejlődni akarunk a pályán kívüli dolgokban is, ez a terület élén a Manchester United áll. Nekünk 2014-ben jár  le a fontosabb szponzori szerződéseink, s igyekszünk olyan feltételekkel hosszabbítani, amik közelebb visznek bennünket a Manchester Unitedhez marketingileg és pénzügyileg.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

13 éve
Törölt felhasználó
nyilván wengert csúcsnak tartja! hogy miért is? mert befogja a pofáját, üzleti dolgokról nem beszél és a hatalmas nyereségek bezsebelése mellett is tudja hozni a viszonylagos sikereket (BL indulás)! egy gond van! ez a kártyavár össze fog dőlni! eljön aza holtpont is! én szerintem idén jött el! a nyáron megint szép summát rakott zsebre a vezetőség! a szép foci már elveszett idén az eredményeséggel is gondok vannak, gyengébbek vagyunk mint tavaly! egyre több szurkoló haragszik és nemmegy ki a meccskre! nemjönnek az eredmények! mindenki el akar menni mert tudja hogy max ugródeszkának használhatja a klubbot (igen RVP-t is el fogjuk veszteni)! a BL indulás idén elment! topjátékosok már nemakarnak ide jönni! kezs összeomlani a tejelő fejőstehén felálllás! mondjuk ha ez kell ahoz hogy a surmó üzletemberek takarodjanak akkor legyen! ne legyetek ennyire naívak! kroenkét kb annyira érdekli az arsenal mint futballklubb mint engem a tottenham! kár mert egy ien neves futballklubbot tönkretesznek a profithajtás miatt! remélhetőleg a teljes összeomlás utáni ujjászületés sikereket hoz majd!!!
13 éve
Törölt felhasználó
fecc04nek sokadszorra is igaza van:D Ettől függetlenül nagyon nem örülök ennek az embernek.
13 éve
Törölt felhasználó
Aron21, ericsson! Várnék még az elhamarkodott kijelentésekkel, és azzal, hogy Kronke rossz irányba viszi a csapatot (az anyázással meg pláne), mert ez eddig még nem derült ki! Aki tényekkel alá tudja támasztani az állítását, csak az vádaskodjon - de még lehet, hogy úgysem jogos. Én személy szerint maradnék a várakozó állásponton, mert jobb előbb kivárni, megfigyelni, hogy mi történik, és csak utána beszélni - máskülönben csak felesleges károgásnak tűnik. (:
13 éve
Törölt felhasználó
Na akkor én vegyíteném fecc és aron hozzászólását! :D Szóval egyetértek feccel, mert sok érdekes és egyben igaz dolgot írt le, de közben egy zsugori vénember és nem képes befektetni ebbe a nyomorult klubba.. már elnézést.

Wenger még jobban ki tudna bontakozni a tudását illetően, de nem tud, mert Kroenke "sakkban" tartja, élve ezzel a szófordulattal.
13 éve
Törölt felhasználó
Kroenke, a kurva anyádat! Nagyon el fogja baszni az Arsenalt.

Szólj hozzá