Mikel Arteta első ízben nyilatkozott az újságíróknak a 2011-es nyári átigazolási szezon utolsó óráiban végbe ment transzferéről, miután percekkel a határidő előtt az Evertonból az Arsenalhoz igazolt.

Az Arsenal meglehetősen későre hagyta a spanyol játékos leigazolását, sőt, pár órával a határidő lejárta előtt úgy volt, hogy Arteta az Evertonban marad, miután a két klub nem tudott dűlőre jutni.

A hírek szerint Arteta eztán értesítette az Arsenalhoz való távozási szándékáról az Everton edzőjét, David Moyes-t, aki így engedélyt adott a tárgyalásokra, s így elfogadták az Arsenal 10 millió fontos ajánlatát. Magának a játékosnak is bele kellett mennie a fizetéscsökkenéssel járó átigazolásba.

A Bajnokok Ligája-szereplés okán azonban Arteta úgy véli, jö döntést hozott.

"Ez egy óriási lehetőség mind nekem, mind a családomnak, s úgy gondolom, itt volt az idő ezt meglépni. Nyilván nagy kihívás lesz, egy más jellegű kihívás, de mindenért kárpótol, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatok majd, a futball egyik legnagyobb színpadán." - mondta Arteta az újságíróknak.

"29 éves vagyok, tehát nem sok időm lett volna egy ilyen lehetőségre, ha ezt most elszalasztom. Úgy gondolom, mindent beleadtam az Evertonnál, keményen hajtottam, s a végletekig igyekeztem profi maradni. Hálás vagyok a támogatásukért, s a szurkolók szeretetéért."

"Nehéz búcsúzni, s bár még mindig nem fogtam fel, mi történt szerda késő este, úgy gondolom, itt volt az idő a távozásra mind nekem, mind a csapat számára. Ilyen ez a világ, egy új kezdet mindig valaminek a végét jelenti, s most ezzel az átigazolással lezárult életem talán legjobb szakasza. De sohasem fogom elfelejteni az evertonos időket." - tette hozzá.

"Az utolsó órák hihetetlenül fel voltak borulva. Nem dogloztam fel még, hogy mi történt, de ahog már mondtam, ez benne van a futball világában, s hamarosan az Arsenal színeiben fogok játszani. Mindent bele fogok adni, de sohasem fogom elfelejteni, hogy mit adott az Everton nekem."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

13 éve
Törölt felhasználó
arshavin99! Használd a 'hozzászólás módosítása' funkciót ;)
13 éve
Törölt felhasználó
javítás: össze tud majd játszani :D
13 éve
Törölt felhasználó
remélem Benayoun Arteta jól össze tud majd, ez attól függ Benayoun milyen formában lesz, pados vagy kezdő lesz, de így azért alakult kicsit a csapatunk, és végülis Wenger betartotta az ígéretét senki nem mondhat semmit, azért talán idén is harcolhatunk éremért:)remélem :) :wow:
13 éve
Törölt felhasználó
Úgy gondolom, hogy a védelembe érkező játékosok, mármint Santos és Mertesacker megfelelő játékosok, mindkettő szerepel hazája válogatottjában szinte mindig, nemzetközileg tapasztalt játéksokról van szó, és korban is a tapsztaltabbak közé tartoznak. Egy balhátvéd egetverően fonts volt, míg Mertesackera védelem közepét acélosíthatja meg német mentalításával. Jenkinsonnak pedig még idő kell, de szerintem, ha megkapja a bizalmat, és a rendszeres játék lehetőséget, akkor menni fog neki.

Arteta és Benayoun érkezése is rengeteg tapasztalatot hozott, még ha az izraeli a tavalyi évben nem is remekelt, a Poolban azért elég jól ment neki, Arteta pedig Fabregas helyére érkezett, aki viszont rengeteg PL tapasztalattal bír, és ez a fiatalokra is nagy hatással lehet pl: Ramsey, Wilshere. AOC és Ryo pedig szerintem inkább a közelgő Ligakupában fog több szerepet kapni, amit viszont már nagyon várok, hogy bizonyíthassák tehetségüket.

Park érkezése nekem kicsit meglepetés, őt még nem igazán láttam játszani, de úgy gondolom, hogy Wenger nem igazán szokott mellényúlni azért az ilyenekben, és be fog válni. Ha már csak úgy teljesít, mint Eduardo egészségesen, nekem az tökéletes.

Öszzegezve, úgy gondolom, hogy minőségileg gyengűlt a csapat Fabregas, és Nasri elvesztésével, de Clichy Santossal meg van oldva, plusz jött még Mertesacker, Nasrit reméljük Gervinho megfelelően tudja majd pótolni, a többi pedig majd elválik idővel, reméljük az új érkezők olyan jól beilleszkednek, mint Chamakh tavaly, és idén az elefántcsontparti.
13 éve
Törölt felhasználó
Itt egy 'welcometoarsenal'-os videó Yossiról. :)

http://www.youtube.com/watch?v=FEeGqjvhGYk

Szólj hozzá