Az utolsó napjaihoz érkezvén a 2011-es nyári átigazolási szezonhoz, Arséne Wenger még mindig adós egy-két nagy nevű igazolással a csapat szurkolóinak, s az elmúlt meccsek alapján bizony az Arsenalra is ráférne egy-két új, tapasztalt játékos.

Wenger az arsenal.comnak annyit mondott el, hogy nem fél kockáztatni az új igazolásokkal, s bármennyit meg ad a kívánt, magas színvonalú játékosért, s szinte megígérte a türelmetlen és frusztrált rajongóknak, hogy még fog tapasztalt embereket is igazolni az olyan fiatalokon túl, mint Jenkinson, Miyaichi vagy Oxlade-Chamberlain.

A legfrissebb pletykák szerint Wenger a Rennes középpályásáért, a francia válogatott Yann M'Viláért igyekszik. Az Arsenal helyzetét nehezbíti, higy a játékos nemrégiben hosszabbított szerződést a csapatával, s a legfrisebb hírek szerint nagyon valószínű, hogy marad a Rennes-nél. Bár a Canal+ a hétvégén megszellőztette, hogy az Arsenal közel 20 millió eurót ajánlott M'Viláért, a játékos később tagadta az érdeklődést.

Úgy hírlik, hogy Wenger két franciaország-beli kreatív középpályás után is szimatol. Eden Hazard, a Lille belga zsenijét már régóta figyeli az Arsenal, és állítólag 30 millió euró közeli ajánlattal megvásárolható a francia bajnokcsapattól, még akkor is, ha a Lille vezetősége korábban kijelentette, hogy nem fogják eladni Hazardot, ha Gervinho is eladásra kerül. Hazard alternatívája a Sochaux játékosa, Marvin Martin lehet, noha a francia csapatnál kijelentették: ők már kizárnak mindenféle átigazolást 31-ig.

A napokban még felmerült a Fiorentina olasz játékosának, Riccardo Montolivo neve is, aki visszavont irányítóként is tud játszani, míg egyes japán és orosz források szerint az Arsenal 13 millió eurós ajánlatot tett a CSZKA játékosáért, Keisuke Hondáért.

A Lazio csatárával, Mauro Zaratével csak akkor fordulhatnak komolyabbra a dolgok, ha az átigazolási szezon hátralévő részében az Arsenal el tudná adni Nicklas Bendtnert. A dánért a Fiorentina és a PSG is érdeklődik, utóbbi 11 millió eurót sem sajnálja kiadni Bendtnerért, aki Mevlut Erding-et válthatná a párizsi klubnál.

Védő-ügyben még mindig nem várható gyors megoldás. A hírek szerint az Arsenal ismét megfigyelte Gary Cahill-t a Bolton-Manchester City bajnokin, ám mégsem ő, hanem továbbra is Phil Jagielka az elsődleges célpont. Az Everton anyagi problémáját (a bankok nem folyósítanak kölcsönt a liverpool-i klubnak az átigazolási terveikhez) kihasználva az Arsenal a napokban új ajánlatot tehet az angol védőért, aki szükség esetében bal szélső védőt és védekező középpályást is képes játszani. Előbbire Gibbs sérülése esetén, utóbbira pedig a januári Afrikai Nemzetek Kupája alkalmával lenne szükség, Song és Frimpong esetleges távollétében. Vészmegoldásként pedig Scott Dann és Per Mertesacker nevét említi meg az angol sajtó.

Távozó oldalról lehet, hogy elhamaradkodott volt kijelenteni, hogy Samir Nasri marad a csapatnál. A hétvégén a Canal+ úgy értesült, hogy az ügynöki jutalékok miatt megszakadtak a tárgyalások a játékos és a Manchester City között, ám Wenger utólagosan elismerte: még mindig vannak érdeklődők Nasriért, ugyanakkor a megegyezés nincs a közelben. Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere elárulta, ők még szerdáig le szeretnék igazolni Nasrit, ugyanis ha a francia netán pályára lépne az Udinese elleni BL-visszavágón, ők már nem tudnák nevezni a sorozatba a játékost.

Folytatás hamarosan.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (83)

13 éve
Törölt felhasználó
szerintem Hondával nagyon jól járnánk,kb annyira mint a Juve Krasziccsal.
meg amint előbb irták hajtos,gólerős,jól passzol és olyan bal lába van.. :D
13 éve
Törölt felhasználó
ide hazard ? Ha teheti és több csapat közül válogathat nem ide fog jönni !
:coolcheese:
13 éve
Törölt felhasználó
Hazard nagyon kellene :) naagyon jo :) Honda is johet, a japan hajtok ha beledoglok is temperamentum elfer. Ha jonne meg Jagielka es Zarate. Ugy gondolom teljes mertekben elmondhatnank hogy ujra jatekban van az Arsenal :) De ha mar csak ezekbol Hazard is eljon mar boldog leszek.
13 éve
Törölt felhasználó
Ezért nem fog ide klasszis jönni mert nem akar senki itt játszani ! :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/
13 éve
Törölt felhasználó
Na látjátok ( MATA ÜGY) Ki a fenét igazoljon Wenger ha senki nem akar itt játszani ?????????? :zip: :zip: :zip: :zip: :zip: :coolcheese: :coolcheese: :coolcheese:

Szólj hozzá