Az Arsenal a mai nap folyamán hivatalosan is megerősítette, hogy nem lett sikeres a fellebbezés Gervinho eltiltásának az eltörlésére, illetve, hogy visszamenőlegesen Alex Songot is hasonlóképpen büntette az angol szövetség.

Song a Premier Liga első fordulójában követett el olyan szabálytalanságot (rálépett Joey Barton sarkára), amit a játékvezető akkor nem látott, ám a szövetség a videófelvételek tanulsága alapján visszamenőlegesen kiszabta rá a büntetést.

Gervinhónak szintén Bartonnal volt problémája. Miután az elefántcsontparti - sikertelen eredménnyel - büntetőt szeretett volna kicsikarni a bírótól, a Newcastle hírhedt játékosa a nyakánál fogva húzta fel a földről Gervinhót. Az Arsenal 27-ese, forrófejűségből, picit megütötte Bartont, majd a heves színészi teljesítmény következményeképpen Gervinhót kiállították.

Az Arsenal fellebbezett Gervinho ügyében, de az angol futball szövetség elutasította a kérvényt.

Mindezek alapján mindkét játékosnak ki kell hagynia a soron következő három angol bajnoki mérkőzést, amely az alábbi meccseket takarja: Liverpool (otthon, ezen a hétvégén), Manchester United (idegenben, augusztus 28.) és Swanse (otthon, szeptember 10.)

Az eltiltás nem érvényes a jövő heti Bajnokok Ligája rájátszás-kör visszavágóra, az Udinese ellen, idegenben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (107)

13 éve
Törölt felhasználó
Nem is baj hogy eltiltották, úgysem valami jó xD
13 éve
Törölt felhasználó
Nem hiszem, hogy a ligakupa megnyerése döntően befolyásolta volna Cesc akaratát.
Igaz, hogy nem sokat tett hozzá a Barcelona mostani trófeájához, de azért mégiscsak tőle indult a mindent eldöntő támadás Messi gólja előtt. Az túlzás, hogy semmit nem tett érte.
13 éve
Törölt felhasználó
Fábregás sokkal jobban örült volna szerintem ha a CC döntőn egészséges lett volna és ő vezette volna ki csapatát, mint méltó kapitány, és ha megnyertük volna a kupát akkor az neki sokkal jobb élményt jelentett volna mint most beállni párpercre és megnyerni egy kupát amihez semmit nem tett hozzá, HA megnyertük VOLNA a CC döntőt szerintem még Fabre nem ment volna el, de kár itt írogálni a múltról :D
13 éve
Törölt felhasználó
Teljesen gyökér vagy,legalábbis stílusod alapján,ne forgasd ki a szavaimat,
kb 1-2 full sikeres szezon neki ott nyilván pótolni fogja,amit itt nem tudott elérni,
a z Arsenalra mindig is isten klubként fog tekinteni mint Henry!
Elfelejteni nem fogja sok barátja van londonban,és imádni fogja mindig!
Ő egy igazi ágyúsként távozott nem úgy mint cashley!
De nyerni sajnos más csapattal fog,és az a kis plusz amiről már ő is és még sok focista nyilatkozott az nem volt meg bennünk!
itt lett klasszis! 💋
13 éve
Törölt felhasználó
Sőt, ez a pár perc feledtette vele azt az elmúlt 8 évet amit itt töltött! (:

Szólj hozzá