Az Arsenalnál évekig tartott az ún. kapuskérdés, miután az akkori hálóőrök közül sem Manuel Almunia, sem Lukasz Fabianski nem tudta bizonyítani teljes egészében, hogy képesek ilyen nagy nyomással járó pozíción hiba nélkül betölteni az Arsenalnál.

Az elmúlt szezonban azonban úgy látszik, megoldódtak a problémák. Egyrészt Fabianski kezdett el minél inkább magára találni, másrészt pedig az évad második felében Wojciech Szczesny személyében robbant be egy ambíciózus fiatal a kezdőbe, aki ráadásul meggyőző teljesítménnyel védett.

Az előszezonban Szczesnyvel még egyetlen gólt sem kapott az Arsenal az ellenfelektől, a fiatal lengyel - aki időközben a nemzeti  válogatottban is kiszorította ellenfeleit - pedig azt az instrukciót kapta Arséne Wengertől, hogy ő lesz az angol csapat első számú kapusa a következő idényben.

"Egyértelmá jelet kaptam Arséne Wengertől a szezonkezdés előtt, hogy én leszek az első számú kapusa az Arsenalnak." - mondta Szczesny a szerdai válogatott meccse előtt a helyi sajtónak.

"A többi kapusoknak velem kell megmérkőznie, de természetesen nem tervezem, hogy elkényelmesedjek. Az természetes, hogy érzem magamon a nyomást, tudom, hogy Lukasz személyében egy nagyon jó kapus várja a lehetőséget a hátam mögött, így kénytelen leszek mindvégig a legjobb szinten teljesíteni."

"Jelenleg minden az én kezemben van. Ha nem követek el óriási hibákat, akkor nem csak az Arsenalban, de a válogatottban is megtarthatom az első számú kapus helyét legalább az Európa Bajnokságig."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

13 éve
Törölt felhasználó
eredménye.com szerint, csak a Sp*rs meccs marad el.
13 éve
Törölt felhasználó
én úgytudom,hogy nagyrészt feketék robbantották ki ezt a forradalmat,de lehet igazad van..
egyébként ha érdekel a dolog a barikádon van egy jó cikk róla :)
13 éve
Törölt felhasználó
Robin, tudtad, hogy Angiában 10-12 éves gyerekek a fő felbujtók ? A Londoni kormányfő mondta, hogy ha 12 évesen tudnak fosztogatni akkor a gumibotot és a gumilövedéket is kibírják! Tehát most a rendőrök verik a 12 éves gyerekeket. Szánalmas, hogy 12 éves!!!! taknyos kölykök miatt csússzon a bajnokság!

13 éve
Törölt felhasználó
egyébként a Londoni zavargások kedzenek visszább húzodni,az anglia huligánok kezdik visszaverni a rendbontokat
13 éve
Törölt felhasználó
Én is ezen gondolkoztam az imént! A zavargások miatt lehet, hogy nem adja a TV2! Néztem a Tv2 bl honlapját, hogy mit adnak de még mindig az van kiírva, hogy a selejtezők rájátszása! Ilyenkor már ki szokták írni, hogy mit adnak!

Az lehet a dologban, hogy várnak a Londoni helyzettel! Ha javul akkor adják, ha nem akkor nem adják.....

Szólj hozzá