Az oldalon mostanában a legtöbb hírt az átigazolássokkal kapcsolatban olvashatjátok, illetve a szerződéshosszabításokról, ám ez a hír se lesz sokkal másabb, azt az apró dolgot leszámítva, hogy a két lehetséges érkező összehasonlítását fogjátok látni.

Wenger idén még csak Jenkinson-t igazolta le, ám ez vajmi kevés, ha a Francia menedzser trófeákat akar nyerni, és éppen ezért kellene egyre inkább belekezdeni az átigazolásokba.

Az egyik poszt, ami a leginkább erősítésre szorul, az a középső hátvéd kérdése. Erre a poszta Wenger két játékost nézett ki, Christopher Samba-t, illetve Gary Cahill-t.

A következő sorokban szeretném leírni, hogy az adott játékos miért lenne, illetve lehetne a jobb döntés a másiknál, illetva rosszabb döntés.

Kezdjük a Backburn Rovers 27 éves égi meszelőjével Sambaval. Samba Franciaországban született, ami már jópont Wengernél, ám nem a Francia nemzeti csapatban szerepel. A játékos 193 centiméter magas, ami a pontrugásoknál sok előnyt jelentene és az is a pozitívumok mellé sorolhazó, hogy 2007 óta a Premier Leaugeban szerepel a Blackburn Rovers csapatában. Samba ezidő alatt 145 mérkőzésen lépett pályára 14 gólt szerezve, ami védőtől nem is rossz teljesítmény. A játékost a Blackburn Rovers nem akarja, adni, de egy 12 millió fontos ajánlatra már rábólintanának.

A másik játékos, aki szóba jöhet a védő poszton, nem más, mint a Bolton Wanderers hátvédje Gary Cahill. Gary Cahill egész életében Angliában játszott, és 2004 óta pedig a legfelsőbb szinten, azaz a Premier Laugeban. Az első Felnőtt szezonját az Aston Villánal kezdte, Majd a Burnley és a Sheffield Unitednél is játszott kölcsönben, ám egyik helyen sem tudta igazán a kezdő csapatba küzdeni magát, nem úgy, mint a Bolton Wanderersbe, ahol 2008 óta 111 mérkőzésen szereplt 11 gólt lőve (összesen 182 mérkőzés a PL-be és 15 gól). Cahill se mondható kis játékosnak, hisz a maga 188 centijével a fejpárbajok többségében győztesen jöhetne ki. Az ő ára 17 millió font körül van.

Összehasonlítva a két játékost nehéz a döntés, de megpróbálok néhány szempont szerint mégis dönteni.

Samba mellet szól, hogy magasabb, erősebb, gól érzékenyebb, és az ára is olcsóbb.

Cahil mellet szól, hogy gyorsabb, fiatalabb és mégis több tapasztalattal bír, és csapata legjobbja, ám ezt Samba is elmondhatja magáról. Talán még Cahill mellet szól, hogy Angol, de ez nem biztos, hogy viszonyítási pont.

A döntést mindenki maga hozza meg, én csak a tényeket közöltem, ám a végső szó úgyis Wengeré lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

13 éve
Törölt felhasználó
Ahogy eddig is, most is Sambat választom. MIndent összevetve jobb mint Cahill. ;)
13 éve
Törölt felhasználó
ez a kérdés ugylátom eldőlt...elég egyöntetűen kijelenthető, hogy SAMBA kellene inkább hátra nekünk,nem pedig Cahill... még mindig azt állítom, hogy nem is egy szint a 2játékos...számomra Cahill kissé felvan sztárolva, az ára meg egyenesen irreális...de hát még van igy elég sok futballista sajna... :S
13 éve
Törölt felhasználó
Az mondjuk tény hogy a Vermaelen-Samba kettős tényleg szállítaná a gólokat! :D Mindkét védő jó a gólszerzésben!
13 éve
Törölt felhasználó
Nalam egyertelmuen samba a befuto 1 olcsobb es jobb az meg csak hab a tortan h idosebb es vegre nem egy 19 eves tehettseg cahill erg NEM ERI meg a vetelar
13 éve
Törölt felhasználó
samba- vermaelen kettőssel nem is kéne csatárt küldeni a gyepre.. megoldanák ketten a góllövést :D

Szólj hozzá