Unai Emery a Qarabag elleni Európa Liga-mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóján elismerte, hogy az Arsenal mindenképpen érdeklődni fog egy középső védőért a soron következő téli átigazolási időszakban.

A csapat számára azért lett kimondottan égető egy új hátvéd szerződtetése, mert Rob Holding a Manchester United elleni derbin olyan súlyos szalagszakadást szenvedett, ami miatt az egész hátralévő szezont ki kell hagynia.

Noha Laurent Koscielny már visszatért a teljes körű edzésekre, és az azeri csapat elleni mérkőzésen játszhat is csütörtökön, Emery elárulta, hogy jó eséllyel védőt fognak igazolni a téli átigazolási időszakban.

"Úgy vélem, hogy ha egy játékos tudna nekünk segíteni középhátvéd poszton, az egy jó opció lehet." - mondta Emery.

"De nem egyszerű a téli átigazolási időszak, ráadásul Koscielny hamarosan visszatérhet, aki egy fontos játékos."

"Meg kell majd látnunk, hogy alakul Mavropanos sorsa a sérülésekkel, mert ő egy olyan védő lehet, aki tud rajtunk segíteni. Végső soron pedig Monreal és Lichtsteiner is bevethető ezen a poszton, de persze jobb szeretnék egy valódi középső védőt játszatni itt."

Az ESPN szerint két játékos mindenképpen ott van Emery radarján: a Manchester United védője, Eric Bailly, aki kegyvesztetté vált José Mourinho alakulatában, és akit az Arsenal edzője jól ismer a spanyol ligából, amikor is Bailly a Villarreal védője volt. Ennek ellenére a Manchester United inkább Marcos Rojo-t szeretné majd eladni a téli átigazolási ablakban.

Egy másik opció Gary Cahill lehet -a 32 éves játékost Mauricio Sarri egyáltalán nem játszatja a Chelsea-ben, a védőt pedig korábban még Arséne Wenger is megpróbálta leigazolni a Boltontól. Cahill szerződése a szezon végén lejár a Chelsea-vel, így talán a Kékek még januárban pénzzé tenné a játékjogát.

Egy harmadik védő nevéről pedig a Daily Mirror cikkezett spanyol forrásokra hivatkozva: Emeryék a Real Valladolid 23 éves spanyol bekkjét, Fernando Calerot igazolnák le, akinek 10 millió eurós kivásárlási záradék van szerződésében. Calero egy éve mutatkozhatott be a spanyol élvonalban, és már a Dortmund és a Sevilla is vinné.

Ennek ellenére Calero állítólag ígéretet tett a Valladolid vezetőségének, hogy a szezont még mindenképpen befejezi a spanyol csapattal, és akár egy új szerződést is hajlandó aláírni, hogy az alacsony kivásárlási záradékát megemeljék.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (98)

5 éve
Én bízom az új emberekben, akik Emery felett dolgoznak. Raul mondta, hogy szerinte a januári piac csak a krízishelyzetekben használatos, hát akkor elérkeztünk oda azt hiszem. Nem mondom hogy 100 milliók állnak rendelkezésre, de eladás nélkül szerintem egy középhátvédet simán tudunk hozni. Emlegetik ezt a spanyol gyereket a Valladolidból, aki nézi esetleg a spanyol bajnokságot, tud róla valamit?
Egyébként twitteren láttam egy ábrát, amin az látszódik, hogy a legutolsó 6 fordulóban stabilabb lett a védelmünk. A baj az, hogy így is kaptunk minden meccsen gólt/gólokat...bár szerintem is kezdett ez jobban kinézni, mert így visszagondolván a Spursnek nem sok lehetősége volt, ahogy a United is csak röhejes gólokkal és egyéni hibáknak köszönhetően tudott egyenlíteni. A védekezés csapatként helyenként már-már kezdett összeállni, persze ilyenkor sérül le Holding, jönnek az eltiltások stb stb...
Kapus poszton meg akkor lennénk faszák, ha Cech és Leno egy személy lenne xD szegény német nagyon bizonytalan a kijöveteleknél már az eleje óta és volt azért olyan lövés is, amit simán háríthatott volna, az öreg meg hiába védett jól, sajnos zavarja a labda.
5 éve
Nekem meg az nem tetszik hogy egyszer végre a vezetőség is felhagyhatna az önfenntartó modellal és beleőlhetne több pénzt a csapatba !
Miért nem tudnak egyszer adni legalább 30-40 millát hogy jólvan ahhoz hogymég több bevétel legyen és visszajöjjön a veszteség őljünk bele pénzt vegyünk egy védőt meg egy szélsőt adjunk el egypár embert plusszba (Pl: Jenkinson, Koscielny, Elneny, Özil , Mustafi, Welbeck meg a kölcsönben lévő játékosok és akár lehetne hozni 2-3 olyat is akik esetleg tényleg erősítést jelentenének a csapatnak....
Ahogy megláttam hogy kapunk ki nem is idegeskedtem mert teljesen megérdemelt volt már ez ! eddigis voltak necces meccsek de most nem jöttünk ki szerencsésen belőle
Remélem hogy tényleg a vezetőség is belátja kell venni pár új embert mert így ez eléggé erőltetett menet lesz akár több sérüléssel és mégjobban rácseszünk...
5 éve
Sajnos köztudott volt, hogy ez a védelem nem igazán versenyképes, és leginkább a támadókra leszünk hagyatkozva. Nézzük meg a Spurs védelmét, tele van klasszissal. Jó hogy stabilabbak. Ami meglepőbb az a Chelsea, mert ott sem nagyon vannak igazán minőségui bekkek, mégis stabilabb a védekezáésük. Az meg tetézi a bajt, hogy az amúgysem acélos hátsó sorunkból meg sorra dőlnek ki az emberek ilyen-olyan okokból kifolyólag. Széleken és középen egyaránt ráadásul.
5 éve
Az a másik nagy dolog, és ezt nem kevesen mondták, csak mindenki leszarta a veretlenségi sorozat közben, hogy a 22 meccses veretlenségi sorozat és a tabella mostani helye igenis előkelő a csapat számára. Csalódás, hogy a NLD után már meignt öt pont a hátrány a Spurs ellen, de valahol itt a szintünk. Az első félidőket rendre elszarjuk, a védelem meg több gólt kapott mint a Newcastle, a Leicteser, és ugyanannyit mint a Palace! Kurvára nem fair elvárás Aubameyangékkel szemben, hogy többet rúgjanak, mint amennyit kapunk. Négyet ma tuti nem tudtunk volna rúgni. És mindeközben a Spurs és a Chelsea valahogy sehogy sem akar kipukkanni.
5 éve
Athlon: Így van, nem lehet rizikózni ilyen védelemmel, erősíteni kell már a télen. És én is azt mondom, hogy szélsőre is szükség van, Ivobiék hullámzóak.

Szólj hozzá