Július 31-én, az Arsenal és a New York Red Bulls csapata fog szembe nézni egymással a nyári felkészülési tornán, az Emirates kupán, de ez a mérkőzés több lesz egy barátságos meccsnél.

A Legenda, Thierry Henry ugyanis visszatér az Emirates füvére, és szembenéz egykori klubjával. A Goal.com-nak adott interjújában kifejtette, hogy ez egy nagyon különleges élmény lesz számára, és már nagyon várja ezt a pillanatot.

Ugyan a csatárnak nem olyan erős a kapcsolata az új stadionnal, az Emirates-sel, mint a Highbury-val volt, viszont még mindig imádja az Arsenal-t, és a szurkolókat is.

És, hogy mit jelent számára az Arsenal újabb trófeamentes szezonja. A 33 éves játékos kifejtette, hogy szenved, mint bármely más szurkolója a csapatnak, de fontos, hogy higgyünk a csapatban, a játékosokban és a menedzserben is, aki Henry szerint egy nagyon fontos személy a klub életében.

Henry azt mondta:

"Jó érzés lesz játszani az Emirates kupán. Újra találkozhatom az emberekkel, az ott dolgozókkal, a játékosokkal, a szurkolókkal és a menedzserrel."

"Az Arsenal fontos helyet foglal el a szívemben, nagyszerű pillanat lesz, remélem."

"Hét évet játszottam a Highbury stadionban. Nem lehet azt mondani, hogy az Emirates-ben játszottam, hiszen az utolsó évemben az Arsenal-nál rengeteget voltam sérült."

"Azt hiszem 15 alkalommal játszottam az Emirates-ben, tehát nem túl sok kapcsolatom van a stadionnal."

"De az emberek ... ők mások, szeretem az embereket, a rajongókat, akik ott dolgoznak a séftől kezdve a pálya gondozóig mindenkit."

"Ha az Arsenal-ban játszol, mindig ér kritika. De most úgy érzek, mint bármelyik szurkoló. Úgy érzem, mintha a csapat tagja lennék, szenvedek én is."

"Úgy tudunk segíteni a csapatnak, ha hiszünk bennük. Meg volt a lehetőség a csapatban, hogy megnyerjék ezt a szezont, mindig is közel voltak a győzelemhez, de néha elmaradt a várt siker."


"Úgy gondolom jövőre meg tudják csinálni, és Wenger marad a csapatnál, mert egy nagyon fontos személy a klubnál."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

13 éve
Törölt felhasználó
Úgy látszik a Sp*rsnél elegük lett Gomes lepkéiből, viszont Friedel elég idős hiszen súrolja a 40-et, vihettek volna oda valami fiatalabb kapust is, de ez már nem a mi bajunk!
13 éve
Törölt felhasználó
De jó lenne itt maradna!:) Azért az MLS-ben is bizonyít ebben az idényben! 9 meccs 6 gól 3 asziszt!!!:)
THE BEST!!!!! :)
13 éve
Törölt felhasználó
Ő lehet, hogy várja, én viszont egyáltalán nem. Az emlékek bennem is élnek, csak éppen más végkifejlettel, mint benne...
13 éve
Törölt felhasználó
off: Brad Friedel két évre aláírt a Spurs-höz.
13 éve
Törölt felhasználó
Elképzelem ahogy Henry otthon nézi az Arsenal meccseit,veri a fejét a falba,és közben ordítja,hogy "ezt még én is berúgtam volna". :)
Jó lesz látni újra az Emirates-ben,és ha igazak a hírek miszerint Pires is Amerika -azon belül is a NYRedBulls csapata- felé kacsingat,akkor el kell kezdeni az ő meccseiket is nézni.

Szólj hozzá