Az utóbbi hetekben sűrűn beszélünk a potenciális távozókról. Vannak olyanok, akiknek a szerződése 1 év múlva lejár és a tárgyalások lassan haladnak, a klub pedig választás elé állította a játékosokat, mondván aláírnak vagy mehetnek.

Angliában nem túl kedvezőek a viszonyok az adózás terén, ez azt jelenti, hogy egy adott játékos a fizetésének nagyobb részét veszik le adóként, mint más országokban.

A mai futballban igenis a pénz beszél (a legtöbb esetben). Itt van Clichy és Nasri, akik mindketten a csapat alap emberei.

Évekkel ezelőtt Flamini, tavaly nyáron Gallas távoztak pénzügyi gondok miatt. Mindketten többet akartak, mint a csapat adott volna.

Itt az oldalon és az oldal Facebookos csoportján is beszédtéma az utóbbi időben Nasri és Clichy esete.

Úgy gondolom, hogy hosszútávon sokkal járnánk anyagilag is, ha mindkét játékos szerződését meghosszabbítanánk, kellő fizetést adva nekik.

Példaként Clichy esetét szemléltetném:

Clichy szerződése jövőre jár le. Wengerék ultimátumot adtak neki, hogy aláír vagy mehet. Clichy valószínűleg magasabb fizetést szeretne, mint ajánlanak neki.

A megtartása esetén lesz egy többet kereső, de már a csapatban elfogadott, szeretett, klubhű és PL-t szokott játékosunk, akinek csak a fizetést kell adni. Amennyiben távozik, állítólag 6-7 milliót kapnánk érte. Ez 6-7 millió plusz pénzt jelentene, de ennyiből nem igazolnánk szintjéhez hasonló játékost, ahhoz minimum 10-en pár millió kell és az új játékosnak még fizetést is kell ezen felül fizetni, hetente X összeget és ennek a játékosnak a beilleszkedése és megbízhatósága sem 100%. Tehát ez így elég nagy bukta, gondoljunk bele. Ha a pénzt nézzük, akkor is vesztenénk.

Nézzünk egy kis számolást (fontos, hogy NEM! reális számokkal!):

Tegyük fel, hogy Clichy marad és a jelenlegi 70 ezer fontos heti fizetése helyett heti 100 ezret kapna: Jelenleg évi 3.640.00 fontot keres, de az új szerződésével évi 5.200.000 fontot keresne, ez évente 1.560.000 fontos többlet kiadás lenne. (Az új szerződéssel a kivásárlási ára is nőne nem keveset.)

Tegyük fel, hogy Clichy távozik. Kapunk érte 7 millió fontot és igazolunk egy, a szintjét talán ütő játékost 10 millió fontért (ami lehetetlen), aki hetente 50 ezer fontot keres. Az átigazolási díjjal együtt ez 3 millió mínusz és ehhez jön a játékos évi 2.600.000 fontos fizetése, amit ugyancsak a klub áll. Ez összesen mínusz 5.600.000, vagyis 400.000 fonttal több kiadás, mint amennyi Clichy megtartása esetén lett volna. És még ennek a játékosnak be is kell illeszkedni és ha jól beilleszkedik, akkor 1-2 éven belül magasabb bért szeretne...

Úgy gondolom meg kell tartani Clichyt és Nasrit is. Adjuk meg nekik a kért pénzt, mert hosszútávon sokkal jobban járunk.

Ezután a kisebb számolás után egy kérdés maradt: Vajon Wenger nem Clichyvel képzeli el a jövőt, ezért nem igyekszik annyira megtartani? Mindenképp érdekesek ezek a dolgok, választ pedig senki nem tud adni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (25)

13 éve
Törölt felhasználó
Nem tudom,mi lesz ennek a vége!de ha megengedtek egy véleménynyílvánítást..akkor nagyon szívesen megtenném!Szóval:Mi lenne ha Fabregas visszmenne a Barcához,kapnánk érte kb.40-50 milliót és sztem Nasri És Clishy ügye is megoldva,ráadásul asszem maradna egy kis pénz komolyabb igazolásokra is!!!na csupán ez lett volna további jó eszmecserét uraim!
13 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Tisztába vagyok vele, mennyi az a heti 50.000 font átszámolva, nyilván arra írtam, hogy "nem éppen egetverő", hogy a csapatban többen is vannak Clichy-n kívül, akik a heti 100.000 fontos fizetéshez vannak közelebb, és ehhez mérten talán Gäel is "megérdemelne" egy kis emelést. Ettől függetlenül én nem értek egyet ezekkel az óriási fizetésekkel, de sajnos ezek a rideg tények, horribilis összegek repkednek hétről-hétre, ez hozzá tartozik a profi futballhoz.
13 éve
Törölt felhasználó
Gondolom ez a 16 misi olyan neki mint nekünk egy héten 16 ezer forint. Naponta 2 ezret elköltünk és egy ezres megy a buxába :D Bár nekem lenne minden hétre 16 ezrem :D
13 éve
Törölt felhasználó
fecc! 50.000 font az tudod mennyi magyar forint ? Hetente kap úgy 16 millió forintot... Már nem azért, de a fél napját a focipályán tölti, majd levisz egy meccset! Ez az igazi álomállás, csak tehetség kéne hozzá.... Nem is értem mihez kezdenek ezek ennyi pénzzel!

Most neki nem mindegy, hogy hetente 16 milliót kap kézhez, vagy 30 milliót ? Úgy se költi el...
13 éve
Törölt felhasználó
Sírás lenne a vége ha elmenne... 🐛

Szólj hozzá