Arséne Wenger úgy véli, szinte biztos, hogy fognak új játékosok érkezni a csapathoz a nyáron, ugyanakkor azt is elárulta, hogy máshogyan kell hozzáállniuk az átigazolások megközelítéséhez, ugyanis a korátlan forrásokkal rendelkező klubok ismét előnyben lehetnek.

"Nagyon felelősségteljes módon kell megközelítenünk az átigazolásokat. A rajongókat ilyen téren meg tudom érteni, mindenkit a nagyösszegű transzferek érdeklik. Ugyanakkor ez egy olyan munka, ahol lehet, hogy egyes klubok nem tisztelik a többiek által elfogadott alaphatárokat, és ezzel együtt kell élnünk." - mondta Wenger.

"Nekünk nincsenek korlátlan forrásaink, de másoknak vannak. Még mindig egy nehéz gazdasági korszakot élünk át, akik nem csak az átigazolásokat, de a bérek tekintetében is a többszörösét tudják ajánlani a játékosoknak, mint amit mi tudunk."

"De ezek a klubok nem a saját forrásaikból élnek, s ez az, amiért az UEFA mindent megtesz a gazdasági fair play érdekében."

Akkor mégis mi veheti rá a játékosokat, hogy az Arsenalhoz csatlakozzanak töredékpénzért, mint amit mondjuk a Manchester City tud adni?

"Ha a klubunk minőségéről és stílusáról beszélünk, akkor szerintem igenis vonzóak vagyunk a játékosok számára. Az asztalomon több tucat ajánlat hever olyan játékosoktól, akik hozzánk akarnak igazolni." - tette hozzá Wenger.

"De ha csak szimplán a pénzről beszélünk, akkor nyilvánvalóan nem tudunk annyit ajánlani, mint egyes más csapatok."

Az meglehetősen valószínűtlen, hogy Wenger konkrét nevekről fog beszélni a nyilatkozataiban, hogy kik érkezhetnek a nyáron, úgy tűnik, a francia elkötelezett a vásárlás mellett.

"Igen, igazolnunk kell, és meg is fogjuk ezt tenni. Ugyanakkor nem vitás, hogy erős alapunk van."

"Megvan bennünk az a minőség, hogy bárkit megverjünk a világon, még a jelenlegi keretünkkel is. Ha megnézzük a jelenlegi Bajnokok Ligája döntőt, csak egy csapat van, aki mindkét finalistát meg tudta verni, az pedig az Arsenal."

"Jó csapatunk van, mi teljesítettünk a legjobban idegenben a bajnokságban, bár tény, hogy a Ligakupa döntő elveszítését fejben nem tudtuk elég jól kezelni. Ugyanakkor nem hiszem, hogy katasztrofális a helyzet, nem gondolom, hogy a Coventrynél kéne olyan játékost keresnünk, aki megmenti az Arsenalt."

"Az átigazolási piacról annyit, hogy mi is szemlélődünk. Vannak elképzeléseink már, vannak listáink, hogy elsődlegesen kit akarunk leigazolni, másodlagosan, harmadlagosan satöbbi. Sajnos azonban nem mindig úgy mennek a dolgok, ahogyan mi tervezzük, nehéz dolog mostanság egy átigazolás megszületése. Mi mindenképpen azon fogunk dolgozni, hogy erősítsük a keretünket, de nehéz olyan játékost találni, akinek az értéke megegyzik a kivásárlási árával."

"Lehet, hogy most a szokásoktól eltérően angol játékost is igazolok. Kedvelem az angol játékosokat, de az ő esetükben az értékük rohamosan inflálódik, rövid idő alatt. Amikor sok klub harcol ugyanazért a játékosért, akkor tény, hogy hamar felmegy az értéke."

Végül pedig Wenger Samir Nasri és Gael Clichy szerződéshosszabbítására tért ki. Mindkét francia játékosnak már csak egy éve van hátra a jelenlegi kontraktusából, így a következő három hónap kritikus lesz a maradásuk szempontjából.

"A lehető leggyorsabban szeretnénk tisztázni ezeket a dolgokat, tudnunk kell, hogy mit akarnak. Az biztos, hogy nem fogjuk hagyni,  hogy megismétlődjön az a helyzet, ami Flaminivel állt fent, nem fogjuk hagyni, nem fogjuk hagyni, hogy ingyen távozhassanak."

"Az új szezon elejéig mindent helyre kell tennünk ilyen téren."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (65)

13 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220! Most akármit mondott Wenger, hogy megvannak a tervei és a listái, de ne számíts 2-3 érkezőnél többre! Júniusban szerintem hozni fog egy védőt és talán harcba száll Parkerért! A harmadik játékos csakis a felkészülési időszak után jöhet, abban az esetben, ha a 3 fiatal nem úgy teljesít, vagy ne adj isten nem hosszabbít Nasri és Clichy avagy Cesc megy, de megígért valamit Cesc szóval maradni fog. Ja és esetleg egy nagyon súlyos sérülés esetén igazol 3 embert. Én így látom. Wenger nem az az igazolós típus így szerintem 2-3 ember jön, de ez már maximum!
13 éve
Törölt felhasználó
facebook-on már fenn van a link.:)
13 éve
Törölt felhasználó
hát jó kérdés,már ideje lenne fél órával a kezdés előtt...
13 éve
Törölt felhasználó
Nem tudja valaki,h meccspub lesz e ma???
13 éve
ericsson:Azt ne mondd már hogy ebbe a csapatba nem kéne igazolni 2-3 embert a nyáron...mindenki szinte így látja....ha ez össze-vissza igazolás...ez általában minden topcsapatban így van....2-3 ember általában érkezik....( nem vitázni akarok ne érts félre..: D)

Szólj hozzá