Robin van Persie az Arsenal újabb trófeamentes szezonja ellenére is szentül hisz Arséne Wenger totális futball-féle játékrendszerében - árulta el a holland csatár a The Guardiannak adott nyilatkozatában.

Pedig van Persie meglehetősen egyedül áll ebben a kérdésben, ugyanis a szurkolók közül sokan tüntetésre vonultak az Aston Villa elleni meccs helyett, hogy ezzel is tudatára adják a vezetőségnek, mennyire nem elégedettek a csapat elmúlt hat évének eredménytelenségével.

A kritika egyik részét az Arsenal idei felállása kapta, amelyben van Persie egyedüli csatárnak szerepel. A holland támadó statisztikája azonban még így is félelmetes: a legutóbbi 25 pályáralépéséből 21-szer volt eredményes, pedig bő két és fél hónapot hagyott ki a szezon elején egy bokasérülés miatt.

"Nem, nem érzem magam magányosan elől, mert körülöttem olyan játékosokat tudhatok, mint Cesc Fabregas, Jack Wilshere, Andrey Arshavin, Theo Walcott, vagy Samir Nasri. Ha megnézzük, a múltban és a jelenben is látunk példát, hogy a totális futballt ilyen felállással is lehet játszani. Annak idején az AS Románál valahogy mindig Totti volt eredményes, s most a Barcelonánál Messi a nagy ász. Ráadásul nem idegen tőlem ez a szerepkör, ugyanezen a poszton játszottam a világbajnokságon a nemzeti csapatomban. Ezek a csapatok mind eredményesek, így nem kérdés, hogy egy napon mi is azok leszünk." - mondta van Persie az Adidas Predator nevű cipőjének hivatalos bemutatóján.

"Nagyon közel jártunk ahhoz, hogy bajnokok legyünk az idén, és ha megnézzük, hogy a nagy négyes körében például mi gyűjtöttük a legtöbb pontot, akkor az bizakodásra adhat okot. A jövőben egyszerűen konzisztensebbnek kell lennünk a kisebb alakulatok ellen, mert a képességeinket illetően megvan bennünk a potenciál, hogy bajnokok legyünk. Úgy kell tennünk, mint a Barcelona, akik egymás után négy vagy öt meccset is képesek a legjobb formájukban lenyomni." - mondta a holland.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

13 éve
Törölt felhasználó
Wenger úgysem fog váltani 4-4-2-be amit nem is értek! Miért nem jó neki a 2 csatáros módszer? :roll:
13 éve
Lehet Bendtnert megkéne tartani.......nagy játékos lehet még....és még fiatal...tavaly ő vitte Fabregas-szal a hátán a csapatot....nélküle még a BL-ben sem indulhattunk volna az idén.....és ha megnézzük a Dán válogatottban a posztján játszik és ott minden meccsen jó teljesítményt nyújt....talán még 1-2 évet lehetne várni vele mert Van Persie se volt jobb ennyi idősen nála...tehát még akár belőle is lehet egy jó csatár.....Benzema se sokkal jobb nála...most leszólhattok de lehet így kéne csinálni...és 4-4-2- ben váltogatni Chamakh-kal hogy kivel érti meg jobban magát Persie
13 éve
Törölt felhasználó
még emlékszem az elején olyan volt, mint egy rossz gyerek, állandóan balhézott a pályán, igaz már akkor is rúgta rendesen a bomba gólokat pl.: Charlton. régebben a szabadrúgásai is nagyon veszélyesek voltak, arról vhogy leszokott, hogy eltalálja álló helyzetből a kaput sajnos :S, viszont idén tényleg bombaformában van, hiába mondják sokan, hogy nem tipikus csatár Wenger azt csinál belőle és nagyon jól halad a felé, hogy klasszikus csatárrá válljon, csak nem kéne állandóan lesérülnie. viszont mögé kell, vki, ha lesérül
13 éve
Törölt felhasználó
néha úgy érzem tényleg egyedül van néha igazán át állhatna a két csatáros játékra---RVP meg leszokhatna a a fölé bombázásokról mindig erővel akar gólt lőni---de ebben az évben félelmetes volt
13 éve
Törölt felhasználó
Van Persie for President! :)

Szólj hozzá