Bár hivatalosan csak vasárnap este tudjuk majd, a jelenlegi állás szerint a Manchester City, a tegnapi 3-0-ás győzelmének köszönhetően, megelőzte az Arsenalt a Premier Liga harmadik helyéért vívott különversenyben.

Az utolsó fordulóban a kékek a Boltonhoz, míg az Arsenal a Fulhamhez látogat, tehát papíron még semmi sincs veszve. Ám, ha végül mégiscsak a negyedik helyen fut be Wenger alakulata, akkor a nyári programot eszerint kell alakítani, hiszen a BL-főtábláért további két meccset kell majd győztes kimenetellel lejátszani.

Először is az időpontok: maga a sorsolás augusztus 5-én lesz, a két meccs pedig a Premier Liga második játékhetében kerül sor augusztus 16-án vagy 17-én, 23-ai vagy 24-ei visszavágóval.

A legfontosabb kérdés persze az, hogy mennyire lenne nehéz továbbjutni a rájátszás körből, vagyis, hogy melyik csapat lehet potenciálisan az ellenfél.

Összesen 20 csapat lesz a play-off körben, de a különböző kiemelések révén ezek két csoportba lesznek bontva: lesz egy ún. bajnoki ág, és egy nem-bajnoki ág. Miután az Arsenal az utóbbi ágon lesz, fontos tudni, hogy semmiképpen sem kaphatunk olyan együttest ellenfeléül, amelyik megnyerte a saját bajnokságát. Ennek alapján a text-decoration: underline;>Rangerst vagy a text-decoration: underline;>Koppenhága csapatokat ki is húzhatjuk a listáról.

Az Arsenal ágán a következő csapatok lesznek, lehetnek érdekeltek:

-A harmadik kvalifikációs körből, a nem-bajnoki ágon továbbjutott csapatok, várhatóan a Benfica, a Dinamo Kijev, a Twente és a Rubin Kazan csapatok
-A negyedik helyezett a spanyol LA Ligában (Villareal)
-A negyedik helyezett az olasz Serie A-ban (Udinese vagy Lazio)
-A harmadik helyzett a német Bundesligában (Bayern München)
-A harmadik helyezett a francia Ligue 1-ben (egy klub a Marseille-Lyon-Rennes-Sochaux-PSG ötösből)

Ahogy ismertté válnak a csapatok, az ún. UEFA-együtthatók alapján ismét két csoportba fogják azokat osztani. Miután az Arsenal UEFA-koefficiensénél egyedül a Bayerné jobb, az ágyúsok a felső kalapba fognak kerülni, a Benficával és a Villareallal együtt. Amennyiben a Lyon lesz a francia bajnokság harmadik helyezettje, akkor velük is egy kalapban lesz az Arsenal, ha nem sikerül, akkor a Dinamo Kijev lesz a 'felső osztagban'.

A potenciális rájátszás-ellenfeleknek jelenleg két forgatókönyve van. Ha a Lyon nem jut be, akkor a Udinese/Lazio, a Rubin Kazany, a Twente, a francia oldalról továbbjutott csapatok lehetnek az ellenfeleink és az az egy csapat, amelyik túléli a rájátszást megelőző, harmadik selejetező kört.

Amennyiben a Lyon bejut, akkor a Udinese/Lazio, a Dinamo Kijev, a Rubin Kazany, a Twente, és egy másik továbbjutó csapat valamelyikét kaphatja az Arsenal.

Természetesen jelen pillanatban a sok 'ha' és 'de' miatt jelen forgatókönyv meglehetősen képlékeny, ám a bajnokságok közeljövőbeli befejeződésével tisztázódni fog a kép, s még az sem biztos, hogy az Arsenal biztosan a negyedik helyen végez.

Zárásképpen pedig a legrosszabb eshetőséget említjük meg: amennyiben az Arsenal elbukja a rájátszáskört, akkor az UEFA Európa Liga csoportkörbe fog automatikusan bekapcsolódni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (46)

13 éve
Törölt felhasználó
Lehet Wenger csak akkor kapna észbe, ha mondjuk a BL selejtező után nem jutna be a csapat a csoportkörbe és az EL-ben kéne folytatni... 🧀
13 éve
Törölt felhasználó
Hulk 100 millió :roll:

Ronaldo meg Kaká pedig 1 milliárd ;)
13 éve
Törölt felhasználó
Nem ér annyit, de többet kérnek érte! Ez természetes! Ronaldo ért 90 millát ? Kaka 70 et ? Egyik sem ért annyit, de megkérték az árát. Ronaldo is 50 et ér, nem többet. Falcaoról tudják, hogy tehetséges és van még szerződése, jó, hogy megkérik az árát! A 40 millió az reális ár, ha meg akarja tartani a Porto és miért ne akarná ?
13 éve
fabre: dehogynem....a City.....xD :D 🧀
13 éve
Törölt felhasználó
jajj azoknak a kommentároknak aztse lehet elhinni amit kérdeznek:D
amúgy meg 40 milliót senki sem fog kiadni falcaért:D

Szólj hozzá