Samir Nasri szezonja Arsenal-trófea nélkül is szépen alakult. A francia középpályás, azok után, hogy kimaradt a francia válogatott keretéből a tavalyi világbajnokságra, kulcsemberré nőtte ki magát a angol együttesnél, s ezzel párhuzamosan sorra gyűjtött be rangosabbál rangosabb elismeréseket.

A 23 éves francia Gareth Bale mögött végzett a második helyen a PFA Év Játékosa 2011 díj szavazásán, de jelölve volt az év fiatal játékosa díjra is. s hogy teljes legyen a kép: Nasri tagja a 2011-es év csapatának is, ráadásul a franciák ők választották meg a legjobb játékosuknak a 2010-es évben. S végül: az Arsenal szurkolói pedig zsinórban háromszor rá adták le a voksukat, mint a hónap játékosára.

A szezonban eleddig 15 találatot szerző Nasri azonban nem elégedett, igaz, nem is lehet az. Az Arsenal meglehetősen jól kezdte a szezont, s februárig mind a négy fronton harcban állt az első trófea megszerzéséért 2005 óta. Végül azonban kedvezőtlen fordulatok után sorra jöttek a kiesések, és a bajnokságban is hátraesett a csapat. A francia játékos ezzel kapcsolatban fejezte ki véleményét.

"Nem érdekel, ha engem választanak meg a második, vagy talán az első legjobbnak a Premier Ligában, jobban szerettem volna megnyerni a bajnokságot. Azóta nem nyertem egyetlen trófeát sem, hogy professzioniális játékossá váltam a Marseillenél. Mindig a döntőben vérzett el a csapatom, vagy másodiknak végzett a bajnokságban." - mondta Nasri az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Azt gondolom, hogy a mostani meccseink a Bolton, a Liverpool vagy a Tottenham ellen jól sikerültek, de ez az eredményen nem látszik. Emiatt mindannyian csalódottak vagyunk. A Liverpool ellen például a 102. percig vezettünk, addigra már a hosszabbításnak réges rég vége volt.

"Nagyon frusztráltak vagyunk, mert ott volt a helyzetünk a Tottenham ellen, 3-1-re is vezettünk, végül azonban ismét csak egy ponttal távoztunk. Nehéz, vagy talán lehetetlen úgy megnyerni a bajnokságot, hogy ilyen helyzetekben ennyi pontot vesztünk. Végül ugyanez megtörtént a Bolton ellen is." - tette hozzá.

Nasri ezt követően kijelentette, hogy egyetért csapattársa, Johan Djourou véleményével azzal kapcsolatban, hogy a negatív fordulópont az Arsenal szezonjában a kínos Ligakupa-döntőbeli vereség volt.

"Néha egyszerűen becsúznak ilyen dolgok, ezt nem lehet kontrollálni. Néha kihagy az ember egy órási ziccert, ami a másik oldalon persze hogy gól. Szóval igen, az nehéz falat volt, mindenki csalódott volt a döntőt követően."

"Azt voltunk, hogy hat év után végre nyerjünk valami trófeát, szóval nyilvánvalóan fáj a vereség. Majd jött a többi fájó emlék: előnnyel utaztunk Barcelonába, ahol történt az az incidens a játékvezetővel, s elbuktuk a továbbjutást. Ez két roppant csalódást keltő esemény volt alig több mint két héten belül."

"Ezek után már tényleg nehéz volt visszajönnünk, de azt gondolom, mi mindent megtettük." - tette hozzá Nasri, akinek a szerződése a jövő év végén jár le az Arsenallal. Bár vannak olyan pletykák, hogy távozik a nyáron, nemhivatalos források szerint a francia már mindenben megegyezett az Arsenallal, s már a hivatalos papírok szignózása van hátra, ami már csak napok, legfeljebb hetek kérdése.

A nyárra azonban mindenképpen pont kerülhet a hosszabbítási ügy végére.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

13 éve
Törölt felhasználó
Abból mi igaz, hogy a Barca, a Chelsea, az Inter és a Manchester City is meg akarja szerezni Nasri-t?
13 éve
Törölt felhasználó
Cesc-nek Boldog Születésnapot kívánok! :)
13 éve
Törölt felhasználó
Egyik haverom küldte nekem ezt: http://twitpic.com/4t9shh

Ez lenne elvileg az állás, ha minden kapufás lövés gól lett volna...

Én nem tudom, ebből mi az igaz mert egyes csapatok elég érdekes helyet foglalnának el ebben az esetben :D De elvileg ki van számolva az angolok által

Mindenesetre érdekes...
13 éve
Törölt felhasználó
Jó gyerek ez a Nasri :) Fabregasnak meg boldogat :)
off: az alsó linknél a 16. képet kellene lájkolni. És köszönöm szépen előre is :)
13 éve
Törölt felhasználó
Nem kell már sokat várni arra a trófeára! Az alapbeállítások megvannak, most már csak finomra kell hangolni azokat. Gondolok itt Almunia-Denilson-B52-Rosicky távozására és Lansbury-Frimpong-Cahill-vanBommel-és Klose vételére ill. beépítésére.

Szólj hozzá