Samir Nasri meglehetősen gyors körülmények között távozott az Arsenaltól a Manchester City csapatához a múlt hét folyamán. Bár a nyár elejéig mind az észak-londoni csapat, mind a játékos szerette volna meghosszabbítani a közös együttműködést, egy viharos nyarat követően a francia immáron az újgazdag manchester-i klub középpályásaként tekinthet magára.

A francia az átigazolása utáni nyilatkozataiban Fabregashoz hasonlóan a második apjának mondta el Arséne Wengert, ám az ágyúsok szurkolóinak keményen beolvasott, amikor azt állította, hogy az Emirates-beli közönség már közel sem annyira szenvedélyes, mint azok, akik a Highburyben is az Arsenalnak szurkoltak.

Nasri a France Footballnak adott legfrissebb interjújában azonban több új dolgoról is lerántotta a leplet.

"A távozással kapcsolatos döntésemet már júniusban meghoztam. Nagyon boldog vagyok, hogy végre lezárult az ügyem, s hogy egy olyan csapatban lehetek, amelyik képes lehet bajnokságokat nyerni. Wenger persze akarta, hogy maradjak, de én menni akartam, főleg a tavalyi szezon végét követően." - mondta Nasri.

"Itt volt az idő elhagyni az Arsenalt, főleg a számos vészjósló jelt követően: Fabregas távozott, elbuktuk a Ligakupa-döntőt, és a tavalyi szezon vége is botrányosan gyengére sikeredett. A City ellenben felfelé tart, én pedig nem akartam egy olyan csapat vezére lenni, amelyik nem képes trófeát nyerni. Annak azonban örülök, hogy az Arsenal tekintélyes summát kapott értem, már csak ezért is akartam ennyire az idei nyáron eligazolni, semmint jövőre, ingyen."

A francia játékos elismerte, hogy a PSG-től és a Manchester Unitedtől is kapott ajánlatott, de végül a francia szövetségi kapitány, Laurent Blanc, valamint az egykori ágyús, Patrick Vieira meggyőzte arról, hogy a Cityhez érdemes igazolnia.

"Most az a legfontosabb, hogy egy remek csapatban vagyok, ahol nagyszerű játékosok vannak, ez előrelépés, hiszen az Arsenalnak annyira nincs pénze, hogy évről-évre el kell adniuk a legjobbjaikat, s rizikózniuk kell a fiatalokkal. Volt érdeklődés a PSG-től is, de ők inkább Pastore mellett döntöttek. Rajtuk kívül a United is akart, ám inkább írni szeretném a történelmet, mintsem benne szerepelni."

"A Citynél több mindent lehet elérni. Laurent Blanc és Patrick Vieira is meggyőzött engem afelől, hogy érdemes hozzájuk igazolni, nekik nagy szerepük volt abban, hogy Mancini együtteséhez igazoltam."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

13 éve
Törölt felhasználó
Gondolom Wright-nak mondta.
13 éve
Törölt felhasználó
gonka tudom....
13 éve
Törölt felhasználó
"A Citynél több mindent lehet elérni. Laurent Blanc és Patrick Vieira is meggyőzött engem afelől, hogy érdemes hozzájuk igazolni, nekik nagy szerepük volt abban, hogy Mancini együtteséhez igazoltam."
Viera egész jóarc volt akkor ...
13 éve
Törölt felhasználó
ezt t szurkolók énekelték nem én találtam ki...
13 éve
Törölt felhasználó
Nem tudom mi bajotok Nasrival.Végre valaki megmondta a frankót:"hiszen az Arsenalnak annyira nincs pénze, hogy évről-évre el kell adniuk a legjobbjaikat, s rizikózniuk kell a fiatalokkal."

Szólj hozzá