Arséne Wenger először adott magyarázatot arra, hogy miért engedte el idén nyáron a Manchester Cityhez az Arsenal előző szezonbeli egyik legjobb játékosát, Samir Nasrit.

A francia játékosról először mindenki úgy vélte, hogy legkésőbb a 2010/11-es szezon végén tárgyalóasztalhoz ül és minden valószínűség szerint megállapodik az Arsenallal, végül 180 fokos fordulatot vettek a dolgok. A sikertelenség miatt Nasri távozni akart, s a lejáró szerződése okán Wenger és a csapat vezetősége sem tehetett mást: szabad utat adtak a franciának, hiszen még akartak pénzt látni a középpályás játékjoga után.

Végül az Arsenal és a Manchester City 24 millió angol fontban állapodott meg, de Wenger most a sportpolitikai döntésre is kitért.

Természetesen minden fiatal játékost meg szeretnénk tartani, de amikor kiderült, hogy nem sikerül dűlőre jutnunk az eladását illetően, akkor felkészültem arra, hogy el kell adnom Nasrit.

- mondta Wenger.

Azt azonban tudtam, hogy Ramseyvel lehet számolni a csapatot illetően, amennyiben nem lesz sérült. A walesi nem játszhatott túl sokat az előző szezonban, de a nyári felkészülések alatt meggyőzött, remekül dolgoztak együtt Wilshere-rel.
Amivel persze nem számolhattam, az pont Jack sérülése volt, emiatt számbelileg is hátrányba kerültünk, ezért kellett még játékosokat igazolnom a piacról.

Nasri 2008 nyarán a francia Marseille együtteséhez érkezett az Arsenalhoz, és az angoloknál eltöltött három éve alatt szépen fejlődött. Bár egyelőre Roberto Mancini tervei nem ismertek a kedd esti Ligakupa-összecsapást illetően, elképzelhető, hogy az ex-arsenalos is a keretben lesz. Emiatt Wenger okkal hívta fel a saját szurkolóik figyelmét, hogy fogadják tiszteletteljesen az egykori játékosukat.

Remélem, hogy Samir pozitív fogadtatásban fog részesülni. Azt nem tudom, hogy játszani fog-e, de azt szeretném, hogy az összes egykori játékosunkat tiszteletteljesen fogadjunk.

- utalt arra Wenger, hogy több korábbi ágyús is szerepelhet, akár Gael Clichy, de még nagyobb valószínűséggel Kolo Touré is.

Samir remekül fejlődött a csapatunknál. Mikor hozzánk igazolt, nem volt tipikus góllövő, de azzá vált. Biztos vagyok benne, hogy legalább olyan fontos játékosa a Manchester Citynek, mint amilyen nekünk volt.

- zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

12 éve
Törölt felhasználó
ericsson!
van egy ugyanilyen csak azon "Nannanannanannana, Samir Nasri gay, Nasri gay, Samir Nasri gaay" megy :D :D :D
12 éve
Törölt felhasználó
Sztem D. Silva és milner mellett nem fog sokat a szélen játszani
12 éve
Törölt felhasználó
12 éve
Törölt felhasználó
Hát ezen besz*rtam :D :D Nézik a kijelzőt ahol Számírka nyilatkozik és énekelnek.

http://www.youtube.com/watch?v=oSg-Gc_JvmI&feature=related
12 éve
Törölt felhasználó
CUNT!

Szólj hozzá