Wojciech Szczesny csak remélni tudja, hogy teljesítményével kellőképpen meggyőzte Arséne Wengert, hogy ne igazoljon kapust a soron következő átigazolási időszakban.

A kapuskérdés a tavalyi nyáron egy érzékeny pontja volt az Arsenalnak, számos hálóőrrel szóba hozták a csapatot, miután sem Manuel Almunia, sem Lukasz Fabianski nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és hibát hibára halmoztak. Mint utólag kiderült, Wenger még azt is komolyan gondolta, hogy nem kis átigazolási összegért megveszi Pepe Reinát a Liverpooltól, de az üzlet végül meghiúsult.

Az idei szezonban ugyanakkor Almunián kívül Fabianski sokat fejlődött, ráadásul megismerhettük Wojciech Szczesny bámulatos képességeit is, ami sokszor nagyon jól jött a csapatnak. A fiatal lengyel kapus, aki tegnap ünnepelte 21. születésnapját, csak remélni tudja, hogy Wenger ezek után már nem fog a posztjára igazolni.

"A legjobb teljesítményemet igyekszem hozni. Bármilyen döntést is hoz a menedzser a következő szezon előtt, ami teljesen rajta fog múlni, én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy bebiztosítsam a helyem a kapuban." - mondta Szczesny az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Mindig is úgy fogok erre az idényre tekinteni, mint az áttörés évére, és hosszú ideig én akarok lenni az Arsenal első számú kapusa. Ugyanakkor akármi történt, vagy történik az idén, a következő év lesz a fontos mind nekem, mind az Arsenal számára."

A lengyel nem látványos, de komoly sérülést szenvedett a Barcelona elleni visszavágón, amikor is a mutatóujja jött ki a helyéről, s emiatt úgy volt, hogy a hátralévő szezont is ki kell hagynia. A Liverpool ellen azonban már védhetett, igaz, a kényelemérzet még elmaradt.

"Egy picit kellemetlenül éreztem magam, egy különleges kesztyűt viseltem, de szerencsére ezek nem okoztak semmi bajt a Liverpool ellen. Már annak is örültem, hogy páláyn lehettem, meg hogy ennyit javult az állapotom négy hét óta."

Az Arsenal bajnoki címét folytatott harca a múlt hétvégén újabb pontvesztéssel zárult, hiszen a Liverpool ellen csak egy döntetlent volt képes Wenger együttese elérni. A Manchester United így jelentős előnyre tett szert, de Szczesny szerint még mindig nincs vége.

"Természetesen hiszünk abban, hogy meg tudjuk csinálni. Biztosak vagyunk abban, hogy még ők is fognak pontot hullajtani, és ha mi meg tudjuk nyerni a hátralévő meccseinket, akkor megnyerhetjük akár a bajnokságot is." - mondta Szczesny.

"Mindent meg fogunk tenni, hogy elsők legyünk. Mi az Arsenalt erősítjük, nem akarunk másodikak lenni, harmadikok meg pláne nem. Csak a győzelemben gondolkodunk. Óriási csalódás volt a hétvégi meccs, mert azt gondoltuk, hogy Robin büntetője után megnyertük az egészet. Végül így alakult."

A fiatal lengyel pedig a szerdai, Tottenham elleni rangadóra ígért revansot, főleg az Arsenal szurkolókért.

"Ez egy óriási lehetőség, hogy visszavágjunk a vasárnapi csalódásunkért. Tartozunk a rajongóinknak ennyivel, mert ők is nyilván ugyanúgy érzik magukat, mint mi a Liverpool elleni mérkőzésünket követően."

"Leginkább nekik tartozunk egy jó eredménnyel a White Hart Lane-en. A stadionuk légkörét már imádom, biztosan nagyon hangosak lesznek a szurkolók."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

13 éve
Törölt felhasználó
Szczesny formajat nezve nem kell kapus, meg ott lesz meg Fabianski is. De kicsit azert tartok Szczesnytol, mert tenyleg nagyon fiatal, es nyomas alatt azert nehezebb lehet neki jatszani, bar iden szamtalanszor megmutatta, hogy ez sem okoz gondot neki! :)
13 éve
Törölt felhasználó
Ha ma nyer a united , akkor 9 pontra nő a hátrányunk .Mondani se kell ,hogy ez mit jelent.Az a baj, hogy a united eddig is vesztett pontokat és fog is ,de ezt sose tudtuk úgy igazából kihasználni!
13 éve
Törölt felhasználó
azért az is benne van h ebben a szezonban már a kupában kitomtük a tottenhamet 4:1-re ,jó lenne megint ugy jatszani,mert azon a meccsen nagyon jók voltunk! :)
13 éve
Törölt felhasználó
istenem ha 40 pont hátrány lenne akkor is hinnétek benne h sikerül...vegyétek le a szem ellenzőt és lássátok ismét egy év trófea nélkül...mindenesetre annyival tényleg tartoznak h ki tömik a tottenhamot.

Szólj hozzá