Kroenke cége a Kroenke Sports Enterprises (KSE) először 2007-ben szerzett részesedést a klubban megvásárolva a klub 9,9%-át.

Az amerikai egyébként több sportklubot is birtokol, az NBA-s Denver Nuggetset, az MLS-es Colorado Rapidsot illetve az NFL-es St. Louis Rams-t.

A mai napon maga Stan Kroenke is megerősitette, hogy immáron az Arsenal 62.89%-t birtokolja. Köszönhetően Danny Fiszmannel (16,1%) illetve Lady Nina Bracewell-Smithel (15,9%) történő sikeres tárgyalásának.

Tehát Kroenke-nak lehetősége van a klub maradék részének a felvásárlására.

"Az Arsenal egy fantasztikus klub, különleges történelemmel, hagyományokkal és egy nagyszerü menedzserrel Arséne Wenger személyében."
"Ezekre az alapokra épitve szeretnénk a klubot újra sikeressé tenni. Örülök neki, hogy a klubelnök Peter Hill-Wood szintén támogat bennünket." - mondta Kroenke

Ha Kroenke-nak sikerül megszereznie Usmanov részesedését a klubban akkor ő lesz az ötödik amerikai klubtulajdonos a Premier League-ben. Jelenleg amerikai kézben van a Manchester United, Aston Villa, Sunderland, és a Liverpool.

 

"A vezetőségi üléseken már dolgoztam együtt Stan Kroenkeval, és véleményem szerint ő teheti ezért a klubbért a legtöbbet." - mondta Wenger

"Stan Kroenke egy olyan ember aki megmutatta nekünk, hogy elismeri és tiszteli a klub történelmét, hagyományait. Biztosak vagyunk benne, hogy a klub jó kezekbe került."
"Ezúton szeretném megköszönni Danny Fiszman munkáját. Neki köszönhető többek között az, hogy a csapat egy új stadionba költözött."
"Továbbá szeretnék köszönetet mondani a Bracewell-Smith családnak, akik több mint 70 éven keresztül részt vettek a klub irányitásában." - mondta Peter Hill-Wood

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

13 éve
Törölt felhasználó
Tomco! Üzbég származású orosz.
13 éve
Törölt felhasználó
A szurkolók többsége Kroenke mellett voksolt:

Is a takeover good for the Gunners?
Yes, bring on Kroenke - 56.6 %
No, it'll be a complete mess - 19.4 %
It's not the best timing - 24.0 %
13 éve
Törölt felhasználó
Hát majd meglátjuk. Én annyira nem örülök neki, de lehet, hogy ezzel a csapat anyagilag jobban fog kijönni. Nem értek annyira hozzá, de remélem azért ő is olyan lesz, hogy nem nagyon akar majd beleszólni a szakmai részbe. (Nem úgy mint Abramovics)

Usmanov NEM orosz. Tudom ennek nincs sok jelentősége, csak egy kis pontosítás.
13 éve
Törölt felhasználó
Új éra? Ez tetszene ;)

Miután Kroenke megkötötte az üzletet, elmondta, hogy az Arsenal szurkolók támogatását élvezi.

Usmanov ugyanezt nem mondhatja el:

http://keiththegooner.footballunited.com/files/2011/02/UsmanovRedAction.jpg
13 éve
Törölt felhasználó
Azt nem tudni, hogy jó vagy rossz szempontból de nagy forduló ponthoz ért a klub ezzel! Főleg akkor ha a maradék részvényt is megtudja venni Usmanovtól! ui.: Nekem szimpatikusabb volt mindig is az orosz de hát így jött ki!

Szólj hozzá