Meglehetősen aktív élet folyik Arsenal részről a napjainkban egyre felkapottabbá váló közösségi weboldalon, a Twitteren. Ezen az oldal SMS-hosszúságú bejegyzéseket közölhet bárki az életéről, s az ágyúsok úgy gondolják, hogy ezáltal még közelebb tudnak kerülni a szurkolókhoz.

A Twitteren azóta már megjelentek jópofa bejegyzések, gondoljunk csak Szczesny véleményére Ashley Cole 'parádés' tizenegyesét követően, ugyanakkor ezek a 'csiriplések' nemegyszer okoztak fejfájást a játékosoknak - elég csak Ryan Babel példáját felemlegetni, aki egy Howard Webb-montázst tett fel a közösségi oldalra, amint a játékvezető Manchester United-mezben pózolt, utalván az akkori Manchester United-Liverpool meccsen való történtekre.

Arséne Wenger azonban nem tervezi, hogy megtiltja játékosainak a Twitter használatát, ugyanakkor ő is ráhívta a srácok figyelmét, hogy óvatosan bánjanak a közlendő véleményeikkel. Szerencsére ezt a játékosok is észben tartják.

"Teljesen tudatában vagyok annak, hogy könnyen bajba kerülhetünk, ha valami olyasmi kerül ki a faliújságomra, aminek nem kellene." - mondta a lábadozását töltő Wojciech Szczesny, aki @53szczesny53 néven érhető el a Twitteren.

"Én magam is posztoltam már olyan mondatokat, amiket talán nem kellett volna, de szerencsére megúsztam. Más PL-játékosok azonban sokkal balszerencsésebbek voltak. Tudom, hogy kétszer is meg kell gondolnunk, mit küldünk el a rendszeren át, miután rengetegen olvassák a bejegyzéseinket. Vállalnunk kell a felelősséget a leírtak után." - tette hozzá.

"Tanulván mások hibáiból, most már sokkal óvatosabb vagyok. Például többet nem írok bejegyzést, ha csalódott vagyok, és ez könnyebbé teszi a dolgomat. Ezen kívül azt sem akarom, hogy félreértelmezzék a szavaimat és kiforgassák azokat."

Szczesny csapattársa, Jack Wilshere azonban sokkal felszabadultabb a Twittert illetően, sőt, nagyon örül annak, hogy a játékosok és a szurkolók közti távolság így tovább csökkenhet.

"A Twitterrel kapcsolatban nagyon figyelek a rajongók véleméyeire. Nagyon hasznos tudni, hogy mit gondolnak, a rajongók a legfontosabb rész egy klub életében, nagyon sokat segít, hogy mi a véleményük az egyes dolgokról." - mondta @jack_wilshere.

"Természetesen a negatív vélemények is benne vannak a pakliban, de ezekből is sokat lehet tanulni, főleg egy valóban pocsék meccset követően."

"Azt gondolom, hogy Cesc (@cesc4official) volt az, aki először fent volt a Twitteren. Emlékszem, hogy a hotelben, a telefonján egész nap azon lógott. Aztán én is beregisztráltam. Először azt hittem, hogy semmi komoly, aztán egyre többen kezdtek el követni, majd végül teljesen függő lettem."

"Itt van például Robin van Persie (@persie_official) is, aki nem régen csatlakozott hozzánk. Eddig mindig mondogattam neki, hogy regisztráljon be, de ő hajthatatlan volt, de végül csak beadta a derekát. Most zajlik egy kis verseny köztünk, hogy kinek van a legtöbb követője, és ezt a versenyt jelenleg én vezetem."

Persze azt Wilshere is tudja, hogy a vezető pozíciót könnyen elveszítheti, ha mások, akár éppen Arséne Wenger is csatlakozik a Twitterhez.

"Nem hiszem, hogy Arséne csatlakozna, neki lenne ugyanis a legtöbb követője a világon."

A felsoroltakon kívül az alábbi Arsenal-játékosok érhetők el a Twitteren: Denilson (_denilson15), Squillaci (@sebsquillaci), Ramsey (aaronjramsey), Henderson (Henderson_91), Sagna (@sagnaofficial), Nasri (@nanas08), Frimpong (@EmmanuelF4), Afobe (@benik_afobe), Emmanuel-Thomas (@weditsjet), Djourou (JohanDjourou), Lansbury (@henri_lansbury), Eastmond (@craigleastmond).

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

13 éve
Törölt felhasználó
Hogyne! Wenger a maga 60 éves fejével, pont a twitteren fog lenni. :)

Szólj hozzá