Immáron másodszor találkozik a kieséses szakszban az Arsenal és a Barcelona csapata a Bajnokok Ligájában, most a legjobb 16 között.
 Bár mindkét csapat a legstílusosabb és legszebb játékát játsza a maga bajnokságában, a katalánok rengeteg kupának örülhettek az utóbbi időben, míg Arséne Wenger csapata mostanában nem sziporkázik a trófeákat illetően.
 Míg a játék filozófiáját illetően megegyezik a két csapat szemlélete, van néhány dolog, amiben más nézeteket vallanak. A Goal.com az Arsenal és a Barcelona közötti legjobb idézetekből válogatott a kedd esti show előtt.

 - 'Love is in the air' -

 "A Barcelona a legjobb a világon jelen pillanatban, ugyanakkor a türelem példaképei is." - ámult el Cesc Fabregas.
 "Ők a futballtörténelem legjobbjai, szerintem." ...nyugi, Cesc, ezt pihentesd egy kicsit.

 "Gyerekkoromban a Barcának drukkoltam, nem tagadom. Tulajdonképpen a spanyol bajnokságban még mindig ők a kedvenceim." - ezekkel a szavakkal próbálta Andrei Asrhavin tisztázni magát, miután az orosz sajtó azt állította, Arshavin a katalánokhoz akar távozni.

 "Az 'ágyúsoknak' nagyszerű csapatuk van, amikor őket látom, a Barca stílusa jut eszembe. Idén még jobbak, mint az előző szezonban, és nagyon tisztelem őket." - a Barcelon sztárja, Xavi méltatta Wenger csapatának fociját.

 "Nem lesz könnyű, mert jó csapatuk van néhány nagyszerű játékossal. Biztos vagyok benne, hogy nagyon megnehezítik majd a dolgunkat. Amikor egy olyan kaliberű csapat ellen játszol, mint az Arsenal, minden játékosra figyelned kell, de nekünk főleg Cesc-et kell megállítanunk, aki a legjobb játékosuk." - David Villa csatlakozott a Barca-játékosok Arsenal-drukkereihez.

 "Nagyon tisztelem az Arsenalt. Imádom őket nézni és ellenük játszani." - Pep Guardiola emelte meg a kalapját az Arsenal előtt.

 "Ami azt illeti, szeretnék a Barcában vagy a Real Madridban játszani, de inkább a Barcában, mert szeretem a stílusukat. A Barca nagyszerű csapat, és idén is nagyon erősek." - nagyon kedves, Diaby, de ezek a gondolatok talán még magasak neked.

 "Idén azt mondtuk:'figyu, ők a legjobbak a világon, ha legyőzzük őket, az fantasztikus lesz, ha veszítünk, minden megy tovább, mert ők a világ legjobbjai.'" - Samir Nasri korán kezdett magyarázkodni.

 "Csak tapasztalatból beszélhetek, de ő az egyik legveszélyesebb játékos, aki ellen eddig játszottam."
 "A Barcelona játékosai nem ijednek meg könnyen, de azt elmondhatom, mikor tavaly az Arsenal ellen játszottunk, nagyon aggódtunk." - egy kis bíztatás Leo Messitől.

 "A Barcelona megleckéztetett minket, még nem érhetünk a közelükbe." - Walcott tapasztalata a tavalyi 4-1-es vereség után.

 "Messi nagyszerű játékos, ezt már világszerte megmutatta, de nem izgulok."
 "Minden meccs nagy meccs, nem látom nagyobbnak csak azért, mert a Barca ellen játszunk. Ők a legjobb csapat a világon, de számomra és a csapat számára ez egy normál meccs." - Johan Djourou nyilatkozata.

 "Tisztelem a Barcelonát és azt hiszem ők a legjobbak a világon." - Wenger ennek ellenére is oda fog még piszkálni nekik.

 - 'Most nagyon utállak!' -

 "Szerintem nagyon tiszteletlenek az egész sztori alatt. Tudják, mint mindenki, hogyha a legjobb játékosokért harcolsz, akkor tisztelned kell őket, és a Barcelona baja az, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy annyit fizessenek érte, amennyit ér." - az Arsenal-legenda, Bob Wilson szerint a katalánok nem tisztelnek senkit a Fabregas-üggyel kapcsolatban.

 "Egy olyan klubnál kell maradnia, ahol nem akar még egy évig lenni. Azon gondolkozom, mennyire intelligens döntés megtartani egy játékost, aki nem akar maradni." - Carles Puyol vonja kérdőre az 'ágyúsokat', amiért elutasították a Barca ajánlatát Fabregas-ért.

 "Elmagyaráztuk az Arsenal vezetőinek, hogy tudjuk, hogy akarják őt és nekünk ez nem tetszik. Számunkra nagyon fontos, hogy a fiatalokat egyben tartsuk azokkal, akikkel felnőttek, és ne engedjük meg más kluboknak, hogy pénzzel elcsalogassák őket 16 évesen. Megmondtuk nekik, hogy ez egy kicsit erkölcstelen volt." - a Barca elnöke, Sandro Rosell szomorú volt, hogy az Arsenal a fiatal csillag, Jon Miquel Toral Harper körül legyeskedett.

 "Azt tettük, ami a törvényes. Szeretem a Barcelonát, szeretem Katalóniát. Ha valami törvénybe ütközőt tettünk volna, bocsánatot kérnék, de játékosok tömkelege hagy el minket ugyanígy." - Arséne hangoztatta ártatlanságát.

 "Vicces módja ez az ügyintézésnek." - Peter Hill-Wood a Goal.com-nak elmondta, nem repes az örömtől a Barca taktikájától, miszerint Fabregast a médián keresztül bátorítsák.

 "Jó a humorérzékem, de ezt most nem értem. Nem tudom elképzelni, hogy mondhatnak dolgokat emberek a mi tudtunk nélkül. Nálunk van a játékos szerződése és tudatnánk, ha eladjuk a játékost. Nem adunk el senkit." - Wenger nyilatkozata a Fabregas-üggyel kapcsolatban.

 "Közleményben tudatták velünk, hogy Cesc Fabregas-nak szerződéses jövője van a klubjánál, az FC Barcelona bánja az Arsenal FC döntését, miszerint visszautasították a játékos eladását, és a döntésüket semmilyen ajánlat nem változtathatja meg." - egy közlemény a Barcától, miután az 'ágyúsok' kijelentették: Cesc nem eladó.

 "A probléma az, hogy ott mindenki azt mondogatja 'Ó, Cesc jönni akar, Cesc jönni akar' ...azután itt mindenki gondolkozni kezd 'Cesc menni akar?'" - Fabregas csapattársa, Denilson vélekedett a spanyolok csábításáról.

Srácok, azt hiszem a kellő hangulat mindig alap egy Arsenal-Barcelona meccsen, már évek óta... A ma esti sem kivétel ez alól, Cesc játszik, Jack is egészséges, RvP kérdéses. Ha nagyon akarnak a fiúk, meglehet a továbbjutás. GO GUNNERS!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

13 éve
Törölt felhasználó
.
13 éve
Törölt felhasználó
már javították .com-on is
13 éve
Törölt felhasználó
Wenger megint eljátszotta azt amit Nasrival az elso meccs elott! Lehet jo lesz de azért van Persie sérulékenyebb mint Nasri!! Mind1 továbbkell jutni ma!!GO GUNNERS!!GO SAMIR!!
13 éve
Hivatalos: CLICHY kezd
13 éve
Törölt felhasználó
Clichy a nyakába veszi Gibbs-et és úgy mennek ki a pályára! Lassabbak lesznek de a levegőben nem lehet majd megverni őket! 🐍

Szólj hozzá