Habár a szakértők nagyrésze szerint az angol labdarúgó bajnokság  (Premier League) az Arsenal és a Manchester United között fog eldőlni, Arséne Wenger az Ágyúsok menedzsere mégsem így vélekedik.

Múlt héten a Vörös Ördögök edzője Sir Alex Ferguson elmondta, hogy a bajnokság az Arsenal és a Manchester között fog eldőlni, hiszen, a tobbi csapat túlságosan nagy hátrányban van. Azonban a hétvége egyik csapatnak sem sikerült jól - mint ismeretes a United 3-1-es vereséget szenvedett a Liverpooltól, míg az Arsenal csak 0-0-ás döntetlenre volt képes hazai pályán a Sunderland ellen - így Wenger szerint még mindig 5 fős a bajnoki címért hajtó csapatok mezőnye.

"Még mindig nagyon nyitott a bajnoki címért folyó hajsza. A Chelseanek van a legnagyobb esélye a felzárkózásra, a Manchester City sem áll rosszul és a Tottenhamet sem zárhatjuk ki." - mondta az Arsenal vezetőedzője.

"Minden azon múlik, mennyire tud fejben együtt lenni a csapat. Ha megnézik az elmúlt 10 mérkőzésünket a bajnokságban, láthatják, hogy mi állunk a legjobban ilyen téren. Ugyanezt kell tovább csinálnunk, és esélyünk nyílik a bajnokság megnyerésére."

Az Arsenal jobban zárta a hétvégét, mint ahogy elkezdte, hiszen egy pontot hozott a Uniteden, ám Wenger beismeri, hogy nagy esélyt szalasztottak el azzal, hogy nem tudtak győzni hazai környezetben.

"Két pontot vesztettünk a tegnapi mérkőzésen, mert a csapatban benne volt a gól, s hazai pályán mindig a három pontért szállsz harcba. Volt egy érvényes gólunk és egy büntetőnk, amit nem adtak meg. Ami picit enyhítheti a frusztráltságunkat, hogy a United is pontokat hullajtott a Liverpool ellen."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

13 éve
Törölt felhasználó
őszintén vegyes érzelmeim vannak,mert számtalanszor volt már olyan hogy 1. lehettünk volna,de akkor mindig buktunk Lássd mostis!
ez mentális gyengeségre utal..
most kéne összeszednie magát a csapatnak,mert nemsokszor lesz még ilyen lehetőségünk az 1. helyt illetően
13 éve
Törölt felhasználó
Nehéz lesz a vége nem lepődnék meg ha az 1.és a 4. helyezett között 5 pont lenne :D
13 éve
Törölt felhasználó
Én eddig gondolni sem akartam arra, hogy hátrafele is kelljen tekintgetni, és nagyon remélem, hogy nem is fog kelleni... Azért elég régóta állunk már szilárdan a 2. helyen, sőt, ha kövi meccset +4es gólkülönbséggel hozzuk, akkor máris az élen találjuk magunkat jobb gólkülönbséggel :D Onnan már csak meg kéne azt tartani...

Ezt a forgatókönyvet szeretném látni a hátralevő időben, minden vágyam lenne, gondolom nem vagyok egyedül ezzel :P :)

Hozni kell a meccseket, a PL-ben egy meccs sem könnyű(legalábbis az elején), de ha már annyit beszélt a csapat a mentális erősségről és felkészültségről, meg az étvágyról, akkor szeretnénk látni ebből minél többet, és akkor nem lehet baj.

A united ennyi sérülttel máris meg van lőve, ők is csak akkor kemények, ha mindenki egészséges XD
13 éve
Törölt felhasználó
Ebben a mesternek tökéletesen igaza van!
Ha jó véghajrát tudunk csinálni mindenki bevethető lesz akkor meglehet az első hely de...........
tavaly se volt valami fényes a véghajrá! gondoljunk csak a Wigan ellen!
Kellenek a játékosok és minimális sérülés!!! és akkor van esély!
De így még nemcsak előre hanem hátra is kell figyelni!
13 éve
Törölt felhasználó
Clichy-nek igaza van..Egyébként sanszos,hogy 7 nap múlva ilyenkor mi már csak a bajnokságban leszünk fenn,mert a kövi két meccs......Nem a legegyszerűbbek.Talán a két legjobb formában lévő együtteshez látogatunk,bár a Man utd most nem muzsikál annyira..Nani is kidőlt..Egyébként gondolom észreettétek,mióta ilyen a manchesteri gárda..Ferdinand kidőlt,most Vidic is és már aztsemtudják hová-merre..Látszik,hogy csak mi bírunk játszani a gyengébbik csapattal,úgy,hogy azért behuzkodjuk a meccseinket..

Szólj hozzá