Kemény folytatásra számíthat az Arsenal, miután az elvesztett nyitófordulót követően a bajnoki címre esélyes Chelsea csapatával mérkőzik meg Mikel Arteta gárdája.

Kétségtelen, hogy sürgősen ki kell találnia Artetának és a szakmai stábjának, hogy minél hamarabb visszatérjenek a győztesek útjára. A csapat eléggé ötlettelenül játszott az első játéknapon a Brentford ellen, és mivel nem várható új igazolás vagy visszatérő játékos a sérültek között, Artetának a már meglévő keretből kell még többet kihoznia.

A másik oldalról viszont egy sziporkázó Chelsea-re számíthatunk. Thomas Tuchel csapata remekül teljesített az előszezonban, amely során volt egy felkészülési meccsük ellenünk is - ezt 2-1-re nyerte meg a Chelsea, igaz, egy teljesen érvényes gólt nem adtak meg a gólvonal-technológia hiánya miatt. Ennek ellenére Tucheléknek sikerült kupagyőzelemmel kezdeni az évadot, miután büntetőkkel legyőzték a Villarreal-t az UEFA Szuperkupa döntőjében, majd következett az első bajnoki meccs a Crystal Palace ellen, amelyet magabiztosan, 3-0-ra nyertek meg Alonsóék.

Az Arsenal számára további rossz hír, hogy két fronton erősödni fog a Chelsea a nyitófordulóhoz képest: visszatér a sérüléséből N'Golo Kanté, ráadásul bevethető lesz az Intertől 110 millió euróért (vissza)igazolt Romelu Lukaku is - nem lesz tehát egyszerű dolga az Arsenal védelmében.

Ami az Arsenal sérültjeit illeti: Partey, Gabriel és Nketiah szeptember elejéig harcképtelenek. Mint utólag kiderült, az Ágyúsok keretéből négy játékos is: Aubameyang, Lacazette, Willian és Runarsson is koronavírus miatt hiányzott a Brentford elleni meccsről. Közülük csak Aubameyangnak van valamennyi esélye a visszatérésre, a gaboni már negatív tesztet is produkált, de az edzésmunkálatokat csak csütörtökön tudta elkezdeni.

Az új igazolások közül Martin Odegaard biztosan nem lesz a keretben, a norvég számára még nem érkezett meg a szükséges munkavállalási engedély.

A várható felállás (4-2-3-1): Leno, Tierney, Marí, White, Chambers, Sambi, Xhaka, Saka, Smith Rowe, Pepe, Gabriel.

A mérkőzést a DigiSport 1 élőben közvetíti.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

3 éve
Go Gunners! Az első hazai... (lebőgés)

Szólj hozzá