Bár az Arsenal két értékes pontot hullajtott el a Sunderland ellen a hétvégén, a csapat nem állhat meg, hiszen a jövő héten két nagy izgalmas kuparangadó elé néz az alakulat: kedden a Barcelona ellen játsszák a BL-nyolcaddöntő visszavágót, míg szombaton a Manchester United ellen bizonyíthatnak az FA Kupában - mindktészer idegenben.

Természetesen először mindenki az első akadály legyőzésére fókuszál, ez pedig nem más, mint a Barcelona, amely csapatot 2-1-re legyőzte az Arsenal az Emiratesben, ugyanakkor a továbbjutás még mindig nem dőlt el. A tavalyi szezonban a két csapat már összecsapott, akkor az ágyúsok Lionel Messi vezényletével 4-1-re kaptak ki a visszavágón a Nou Campban.

Ez a meccs most sem lesz egyszerű, főleg a Ligakupa döntő elvesztése után lélektanilag is picit meggyengült Arsenalnak, amellett, hogy biztonsan hiányozni fog két kulcsember a csapatból Robin van Persie és Theo Walcott révén.

Arséne Wenger szerint ugyanakkor két fő faktor lesz a Barcelona esetleges legyőzésében: a védelem stabilitása, illetve az idegesség leküzdése.

Nagyon fontos lesz, hogy jól védekezzünk, mert a világ legjobb támadói ellen kizárólag a világ legjobb védői vehetik fel a kesztyűt.

- mondta Wenger.

Nagyon jól kell, hogy védekezzünk, és természetesen előre is kell nyomulnunk. Mindannyian tudjuk, hogy nem az a csapat vagyunk, amelyik a támadás rovására beáll védekezni.
Nagy kihívás lesz megtalálni a helyes egyensúlyt, mert bár a Barcelona remekül támad, de a védekezési minősége sem az utolsó.
A Wembleyben történtek csak egy egyszeri kisiklás volt, miután néhány játékosnak az volt az első meccse abban a stadionban. A döntő több volt, mint egy meccs, minden a trófeáért szólt.
Ez volt az első alkalom, hogy ilyesmit tapasztalhattak. Ugyanakkor ami a nagy meccseket illeti, már számtalan alkalommal játszottunk ilyet mind otthon, mind idegenben, tehát ilyenfajta problémát nem jelent a Barcelona.

Természetesen kérdés, mi történik majd kedden, ám az Emiratesben aratott 2-1-es győzelem mindenki számára egy csattanós választ adott, akik kételkedtek abban, hogy az Arsenal felérhet-e valaha arra a szintre, amelyen a Barcelona áll.

Tudtam, hogy megverhetjük őket, ez már csak az idő kérdése volt. Még akkor is az idő kérdésére bízza ezt az ember, amikor már olyan hosszú ideje dolgozik a csapatban, mint mondjuk én.

- tette hozzá.

Tudom, hogy ez a csapat csak erősebb és erősebb lesz. Hogy milyen gyorsan fejlődünk, azt nehéz előre megjósolni. Ugyanakkor ha visszanézük a csapat történelmébe, és az előző szeoznbeli teljesítményünkre, akkor világosan látható, hogy igen is erősebbek vagyunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

13 éve
Hát ha ez rajtunk múlna, kiütéssel nyernénk az arrogáns Barcelona ellen. Tisztelem a játékosaikat, (mi mást tehetnék) klasszis labdarúgók, de mostanság picit elszálltak maguktól, lásd Messi, vagy Villa vagy a tavaly nyári nyilatkozatok. Egyedül Guardiolát bírom, mint embert. Ezzel a sérült kerettel megint vajmi kevés esélyük van ellenük, de majd meglátjuk.
13 éve
Törölt felhasználó
Ericsson tudom Én is mi a szitu.Álmodoztam egy kicsit. :D
13 éve
Törölt felhasználó
Biztos lehetsz benne, hogy nem olyan címek lennének (ha tovább megyünk ), hogy Hősies Arsenal döntetlen/győzelem/vereség(3-2nél) hanem, hogy szerencsés Arsenal győzelem. vagy Összeomlott a Barcelona./ v a bíró segítette az Arsenalt.

Kiesés esetén pedig ezek lesznek. 1-0 (szenvedős győzelemnél) Magabiztos Barcelona győzelem/ Üdv, Cesc itthon / A Barca megalázta az Arsenalt, és nem olyanok, hogy Hősies küzdelemben bukott el az Arsenal.
13 éve
Törölt felhasználó
Ez a cím mekkora lenne: Csonka Arsenal állta a Barca útját. :D :D
13 éve
Törölt felhasználó
Főleg ha egy Denilson góllal nyerünk a hosszabbításban! Utána hirtelen mindenki Denilson fan lenne és Fabregasra meg vanPerisire tenne mindenki :D

Szólj hozzá