Nehéz meccsekre készülhet az Arsenal az elkövetkezendő időszakban is. Bár a Ligakupa elhódítása nem sikerült, a hétvégén nem ismétlődhet meg a kudarc a bajnokságban a Sunderland ellen, a jövő héten pedig két rangadó is vár az ágyúsokra, előbb a Bajnokok Ligájában a Barcelona ellen, majd a hétvégén a Manchester United ellen az FA-Kupában.

Samir Nasri, az egyik legjobb formában lévő játékos azonban úgy gondolja, hogy az Arsenalnak nincs pánikra való oka a Barcelona ellen. Az angol csapat 2-1-es előnyben kezdi majd meg a jövő hét kedden esedékes visszavágót, amelyen kulcsemberei is hiányzonak majd.

A francia azonban nem aggódik, szerinte az Arsenal már van olyan érett, hogy idegenben is megverje a torna végső győzelmére is esélyes Barcelonát.

"A Barcelona a tavalyi évben sokkal erősebbnek tűnt, mint idén, de ez azért van, mert sokkal érettebbek lettünk, mind fizikailag, mind mentálisan." - mondta Nasri.

"Néhány játékosunk a keretben sokkal jobb lett, mint például Jack Wilshere, Theo Walcott, vagy magam is. Előrébb léptünk, erősebbek lettünk, sokkal jobban a vállunkon visszük a csapatot. Innentől kezdve pedig bárkit képesek vagyunk legyőzni. Most idén nem leszünk megijedve és elragadtatva a Barcelonától, mint tavaly."

"A tavalyi összecsapások elképesztőek voltak. Az volt az első alkalom, hogy találkoztunk velük. Egyszerűen fantasztikusak voltak, félelmetes játékot toltak, mi magunk is meglepődtünk, hogy mennyire jók. Idénre változtattunk a hozzáállásunkon, úgy fogadtuk őket, hogy ha megverjük őket, akkor a világ legjobb csapatát győzzük le, ha viszont netán kikapunk, akkor a világ legjobb alakulatától kaptunk ki. Teljesen nyomás nélkül álltunk hozzá a játékhoz az Emiratesben, és a saját meccsünket játszottuk. Végül pedig mindenkinek megmutattuk, hogy le lehet őket győzni."

Az a győzelem nem volt egyszerű, hiszen David Villa góljával a Barcelona szerzett vezetést, ám van Persie és Arshavin találatainak köszönhetően az Arsenal végül fordított.

"Hátrányból jöttünk vissza az odavágón, kihasználván, hogy fizikailag már nem bírták annyira a végén, mint az elején. Ez pont azért van, mert a spanyol liga nem annyira megterhelő, mint az angol. A Premier Ligában az első perctől kezdve az utolsóig hatalmas intenzitás van, megállás nélkül, szemben a spanyolban."

"Ezen kívül a győzelem saját magunknak is jót tett, mert az utóbbi években nem egyszer kritizáltak bennünket a mentális erősségünk miatt. Ezen a meccsen bebizonyítottuk, hogy igenis van mentális erősségünk."

"Már tavaly is látszott, hogy a fizikai rátermettségünkből sokat profitálhatunk. Akkor 2-2-re mentettük meg a meccset egy 0-2-es állást követően, idén pedig 70 percig látszott úgy, hogy ők vannak fölényben. Aztán változtattak a csapatukon, kevésbé voltak veszélyesek, mi pedig több nyomást tudtunk rájuk helyezni. A Barcelona olyan, mint a brazil válogatott. Nem szeretik, ha nyomás alatt vannak, nem szeretik, ha az ellenfél támad, csak saját játékukat akarják játszani. Ellenben ha képesek vagyunk megszorongatni őket, máris nem ugyanarról a csapatról beszélünk."

Nasri a múlt vasárnap elvesztett Ligakupa döntővel is számol, a francia szerint a kudarc csak még inspirálóbbá teszi az Arsenal számára a győzelemet, a visszavágást.

"Ez a vereség fog a visszavágásra ösztönözni majd jövő hét kedden."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

13 éve
Törölt felhasználó
Woolwich1885! Te azt se érdemled meg, hogy a szádra vedd.
13 éve
Törölt felhasználó
GGP 50-be nem kerulhet be egy Koko Touré....
13 éve
Törölt felhasználó
kokó touréxDDDDDDDDDDDDDDDDDez nagyon nagy:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
én is csalódtam benne most nagyon
13 éve
Törölt felhasználó
Már miért lenne Kokó Touré ? Nyugodj meg, hogy nem csak Ő doppingol. Csak béna volt és lebukott.
Amúgy ha Cashley Arsenal legenda(vagy GGP50 tag) akkor Kolo is bőven kiérdemelné a tiszteletet. Csak az a mocskos szájú Gallas kitúrta.
13 éve
Törölt felhasználó
Ez az ennek örülök. :D Mostantól Kokó Touré ;)

Szólj hozzá