Wojciech Szczesny kijelentette, hogy legalább tíz további évre ő akar maradni az Arsenal első számú kapusa.

A 20 éves lengyel várva várt lehetősége az idei évben jött el, amikor Manuel Almunia szeptemberi lesérülését követően Lukasz Fabianski is hasonló sorsa jutott. Vito Mannone kölcsönbeadását követően pedig Wengernek nem volt más választása: be kellett dobnia a mélyvízbe Szczesnyt, még ha az alkalom a Manchester United elleni meccsen jött el.

Azóta a szezon egyik legnagyobb áttörése az övé, a védőtársai dicsérik, ahogy a szurkolók is: a tavaly nyári kapuskrízis immáron a múlté.

"Valóban az a célom, hogy a kövektező tíz évben én legyek az első számú kapus a csapatnál. Nagyon meg szeretném csinálni, de jól tudom, hogy rajtam kívül vannak mások is, akik pályáznak az első számú mezre." - szögezte le Szczesny az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Továbbra is a legjobb teljesítményemet fogom nyújtani, és ha megadatik az a lehetőség, hogy eztán is én legyek a csapat első számú hálóőre, nagyon boldogan fogom folytatni."

"Nagyon jó versengés van a klubnál a helyemért, szóval nem mondhatom, hogy nincs vetélytársam. Tudom, hogy minden meccsen a legjobb teljesítményemet kell hoznom, mert ha bármi botlás van, akkor van egy másik remek kapusunk, aki átveheti a helyemet." - tette hozzá.

A csapat korábbi negyedik számú kapusa most odáig jutott, hogy lehetséges, hogy Wenger épp őt fogja pihentetni a mai, Leyton Orient elleni meccsen. Szczesny azonban tudja, hogy nem szabad lebecsülni a kiscsapatokat, akik már számos bosszúságot okoztak nagyobb osztályban játszó ellenfeleiknek.

"Az FA-Kupában mindig történik valami különleges, és ez az a kupa, ahol az alacsonyabb osztályban játszó klubok is nagyon felszívják magukat. Nagyon kell majd koncentrálnunk, és mindent bele kell adnunk a továbbjutásért."

"Az a célunk, hogy minden egyes előttünk álló meccset megnyerjünk, minden meccs ugyanolyan fontos. Igen, megvertük a Barcelonát, nagyon boldogak is vagyunk, de most már a Leyton Orientre kell fókuszálni, és ezt a meccset is ugyanolyan komolyan kell venni, mint a szerdait."

"A Brentford színeiben már védhettem az Orient ellen, ott sikerült kapott gól nélkül végigjátszanom, ráadásul még 1-0-ra nyertünk is. Remélem, a hétvégén is pozitív eredmény születik."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

13 éve
Törölt felhasználó
remélem most már Wenger is belátja, h jó kapus Szcezsny. kell egy ilyen kapus a csapatba, és még mindig fejlődőképes, csak ne szálljon el magától:D
13 éve
Törölt felhasználó
Szerintem azért mondott csak 10et mert az u7-es csapatban már látja az utódját :)
13 éve
Törölt felhasználó
hát szecskán én is meglepődtem hogy ilyen jól véd, egyszerűen hihetetlen bátor:D
elnézném őt 10 de akár több éven át is a kapuba, irtózatosan nagy tehetség:D
13 éve
Törölt felhasználó
Csupán az elkötelezettségét és a vágyait nyilatkozta ki.Semmi más.A "10 év" itt sztem nem pontos adatot jelent hanem a "nagyon sokáig" rövidebb változata.Remélem h képes lesz világklasszissá válni nálunk!
13 éve
Törölt felhasználó
nekem kicsit az jött le ebből a nyilatkozatból,h ő nem itt képzeli el a pályafutását...legalábbis a végét nem,és máshol is kipróbálná magát...10évig?akkor lesz 30...és akkor éli egy kapus a fénykorát...mert ha azt mondja h 15évig,az oké,akkor 35,ott már lehet gondolkodni visszavonuláson,meg h jönnek a jobb,fiatalok...
de lehet h csak én mesélem bele ezt:D mindenesetre nagyon elégedett vagyok,és már nagy meccseken is bizonyított(MU,Barca),úgyhogy sztem nem kell kapus...

Szólj hozzá