Wilshere szombaton és az egész szezonban kiemelkedőt alkot, ami Arséne Wengernek is szemet szúrt, de a Professzor úgy véli, a fiatal angolnak még van hova fejlődnie:
"Nagyon jó meccse volt. Egyaránt jól védekezik és támad is, lehetőségeket teremt és gólpasszokat ad" - vélekedett Wenger.
"Most még nem lő gólokat, de az az idő is eljön majd. Néha hezitál, hogy befejezze-e az akciót, de inkább továbbadja a labdát. Jack tehetséges játékos védekezésben és támadásban is, de szerintem akkor fogja elkezdeni a gólgyártást, ha még magabiztosabb lesz."

Az Arsenal menedzsere Wilshere gólhiányát az évekkel ezelőtti Cesc Fabregaséhoz hasonlítja.
Fabregast szintén fiatalon dobták be a mélyvízbe, az egész középpályát átfogó játéka mellett ő sem volt valami éles a kapu előtt. Mindez megváltozott, mikor a 2008/2009-es szezon 3 góljához képest tavaly már 19-et szerzett.

Bár Wenger hiszi, hogy Wilshere hamarason elkezdi termelni a gólokat, óva int mindenkit attól, hogy túl sokat várjanak az angoltól, különösen a szerdai meccsel kapcsolatban:

"Nem tehetsz rá [Wilshere-re] ekkora nyomást egy ilyen meccs előtt. Amikor ilyen minőségi játékosokból álló csapat ellen játszol, mind a 11 emberedtől szükség van a legjobb teljesítményre."

...és itt jön a képbe Samir Nasri küszöbön álló visszatérése, ami felkavarja az Arsenal ügyeit.
Wenger azt mondta, hogy a francia játékos lehet, hogy bevethető lesz a katalánok ellen. Amikor azt kérdezték tőle, Nasri játszik-e, így válaszolt: "Nem mondhatom azt, hogy nem, mert van rá esély."
Cesc Fabregasra, Samir Nasrira, ha bevethető és Robin van Persie-re is nagy felelősség hárul a Barcelona ellen. Épp ezért Jack játszhatja a saját játékát, és talán meg is lepheti a spanyolokat, de egyedül ő sem érheti el a továbbjutást az 'ágyúsok' számára.
Ami biztosan az Arsenal malmára hajthatja a vizet, az az, hogy van Persie, Fabregas és talán Nasri is bevetésre kész lesz.
Tavaly Messi intézte el az Arsenalt, de a kulcsjátékosok hiánya is alaposan közrejátszott ebben. Ezalkalommal a pályán lesznek a sztárjátékosok, és egy fiatal viszonylag tapasztalatlan középpályás a világ legjobbjaival szemben. Hogy Wilshere mekkora szerepet fog játszani az eredményben, az majd kiderül, de ő jelentheti az X-faktort az Arsenalnak, amivel megfoghatják a Barcelonát.
Wenger kőkeményen hiszi, hogy a csapatában megvan a képesség, hogy 'meglepetést' okozzanak a 2 meccs alatt:
"Számunkra nagyon fontos, hogy hittel játszunk. Az előző alkalomból már tanultunk, mikor az első félidőben túlságosan is tiszteltük őket, azután örülhettünk a döntetlennek. Nem mi vagyunk a favoritok, de hiszem, hogy megcsinálhatjuk!"
Sokan elkönyvelik a Barcelona továbbjutását, de ne legyünk meglepve, ha a fiatal angol és a csapata örülhet majd a végén...

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

13 éve
Törölt felhasználó
igazából a tavalyi Barca-Arsenalon a Barca 12 emberrel még az Arsenal 10 emberrel küzdött.Nem is értem Silvestre piaci értéke miért nem nőtt meg! :D :D

Szólj hozzá