Kiemelt szerep lesz Lionel Messit hatástalanítani a szerdai Arsenal-Barcelona csúcsrangadón, értett egyet az ágyúsok két játékosa, Abou Diaby és Johan Djourou, ugyanakkor mindketten azt állítják, hogy nem csak az argentínnel kell törődni majd a mérkőzés folyamán.

Bár a francia játékos vádlisérülés miatt nem lesz ott a katalánok elleni derbin, az Arsenal hivatalos weboldalán úgy nyilatkozott, nem minden az Aranylabdásról szól.

"Nagyon koncentrálnunk kell a védekzésünkre is, ugyanakkor nem szabad, hogy mindenki egy emberre fókuszáljon. Tudjuk, hogy az egyéni teljesítmények szempontjából Messi egy remek játékos, ugyanakkor ha mindenkire odafigyelünk, akkor biztosan nehéz dolga lesz." - mondta Diaby.

"Sohasem bölcs dolog egyetlen emberre koncentrálni és őt kikapcsolni, mert ott van mellettük Iniesta, Xavi, Villa és még számos kitümő játékos. Az lesz a legfontosabb, hogy jól szervezettek legyünk a védelemben, és ahogy megszerezzük a labdát, a saját játékukat játsszuk."

"Sűrűn nézem a Barcelona meccseit, nagyon szeretem, ahogy játszanak, ráadásul övéké a világ legjobb játékosa. Tudjuk, hogy kikkel állunk szemben, de a mi keretünk is tele van jobbnál jobb játékosokkal. Egyszerűen csak magunkat kell adnunk, a saját képességeinkkel és a saját meccsünket kell játszanunk." - tette hozzá a francia.

Diabyval ellentétben Djourounak már ténylegesen is szembe kell néznie Messi hatástalanításával, ám a svájci, saját elmondása szerint, készen áll a nagy feladatra.

"A Barcelona egy remek csapat, de nem minden Messiről szól." - folytatta a svájci az Aranylabdás játékosról, aki a bajnokságban 28 meccs alatt 35 gólt szerzett, valamint az ő mesternégyesével ejtette ki a Barcelona az Arsenalt a tavalyi BL-kiírásban.

"Valóban nagyszerű játékos, de nagyszerű támogatást kap Iniestától és Xavitól a középpályán. Az lesz a feladatunk, hogy egy lépéssel mindig előttük járjunk, és hogy blokkoljuk az üres területeket."

"Nem félek tőle. Ha így tennék, biztosan nem játszanék holnap. Izgatottnak kell lenned, nem pedig félősnek. Tudjuk, hogy remek csapatról van szó, akik a 90 perc folyamán egyfolytában támadni fognak. De a mi csapatunkat sem kell leírni, szóval érdekes találkozó lesz." - zárta szavait Djourou.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

13 éve
Törölt felhasználó
Szerintem kérdezzük meg a Gijon edzőjét, ők ugyanis rendre jól védekeznek a Barca ellen, amit azt jelenti, hogy max. 1-et kapnak tőlük. Clichy képtelen lesz megfogni Messit, aki majd befelé tör. Na ott kéne Koscielny-nek megállítania.
13 éve
Törölt felhasználó
Ericsson Te kegyetlen!!!!! De egyet kell hogy értsek! :D:D

http://www.youtube.com/watch?v=ohO3eA2YRyE A zene nagyon jó de Rvp még jobb!
13 éve
Törölt felhasználó
Wenger helyében gyorsan eldönteném a meccset, a 90. percben behoznám Lacit, rá az a megtiszteltetés várna, hogy kettétörje szerencsés Messi lábát, akkor tuti mi megyünk tovább :D Ha itt nem is tud annyira ficánkolni katalóniában már jobban. Szóval hajrá Laci :D :D
13 éve
Törölt felhasználó
Egy holnapi győzelem hatalmas lökést adhat!Istenem csak nyerjünk!!!!!!! Hu de izgulok ,pedig nem is ma lesz a meccs!
13 éve
Törölt felhasználó
Remélem Djourou lekapja ezt a kis csótányt a pályáról, s véleményem szerint fontos szerepe lesz a védelemben Koscielny higgadtságának, és legfőképpen a gyorsaságának is.

Szólj hozzá